Nieuwe Airbus WOW voor trans-Atlantische route

Wow Air, de enige low-cost airline van IJsland, heeft twee gloednieuwe Airbus A321 toestellen gekocht voor de trans-Atlantische vluchten naar Boston en Washington DC, die dit voorjaar van start gaan. De A321, de grootste Airbus uit de A320-familie, biedt luchtvaartmaatschappijen de beste kosten per beschikbare stoel per mijl van alle vliegtuigen met een enkel gangpad en een extra lange cabine die zorgt voor een capaciteit van zitplaatsen vergelijkbaar met die van een wide body jet.
ceo-wow-air-ijsland-skuli-mogensen

Trots

“We zijn er erg trots op dat wij de nieuwe A321 vliegtuigen aan onze vloot kunnen toevoegen” aldus WOW air CEO Skúli Mogensen. “De zuinigheid en de state of the art cabine van de vliegtuigen zullen reizigers een comfortabele reis bieden voor onverslaanbare prijzen. We zijn er klaar voor om onze snelle groei, als eerste echte prijsvechter die vluchten via IJsland over de Atlantische Oceaan aanbiedt, door te zetten”.

 

ZIE OOK: IJsland zoals je het nog niet kent

 

De vliegtuigen worden halverwege maart afgeleverd aan WOW air en bieden plaats aan 200 reizigers die allemaal in dezelfde klasse zullen reizen. De eerste vluchten met deze vliegtuigen worden gemaakt op 27 maart naar Boston en op 8 mei naar Washington DC. Beide vluchten vertrekken vanaf Reykjavik.

Speciale motoren

De nieuwe A321, aangedreven door CFM56 motoren, is voorzien van Sharklet vleugeltop apparaten die zorgen voor een betere aerodynamica, wat vervolgens zorgt voor een verlaging van het brandstofverbruik naar 2,2 liter per persoon per 100 kilometer. Gebaseerd op een gemiddeld verbruik, zal ieder vliegtuig per jaar 12.000 ton minder CO2 uitstoten dan een Boeing 757.

 

 

“De A321 is een zeer populair vliegtuig dat naadloos aansluit bij de vloot van WOW air, bestaande uit Airbus vliegtuigen. Het vliegtuig maakt het mogelijk voor WOW air om te groeien op de belangrijke routes over de Atlantische Oceaan en hun marktaandeel te vergroten door gebruik te maken van de meest moderne, efficiënte en productieve vliegtuigen met een enkel gangpad ter wereld,”zegt John Leahy, COO at Airbus.

Door de vluchten naar Noord-Amerika te koppelen aan de vele populaire Europese bestemmingen zoals Londen, Parijs, Amsterdam, Kopenhagen en Dublin, wil WOW air zorgen voor veel lagere tarieven naar al hun bestemmingen dan ooit eerder is gezien op de markt. De nieuwe Aribus 321 reeks maakt het voor WOW air mogelijk om de komende jaren verder te groeien en hun netwerk aan beide kanten van de Atlantische Oceaan uit te breiden.

Comments are closed.