Velofrancette, Nieuwe Fietsroute van Normandië naar de Atlantische kust

Wie van Frankrijk én van fietsen houdt, kan deze zomer zijn hart ophalen: aanstaande juni wordt La Vélo Francette® in gebruik genomen, een goed gemarkeerde fietsroute van 630 kilometer door de prachtigste landschappen van West-Frankrijk, van Ouistreham naar La Rochelle.
Coulon, V43, dep79, Poitou-Charentes, France

Vélo Route 43

De route – officieel Vélo Route 43 – begint in Ouistreham aan de noordkust van Normandië. Deze plaats ligt ruim tien kilometer ten noorden van Caen en is een plek waar veel Britse toeristen van de boot stappen, die zich ook steeds grotere fans betonen van het Franse ‘slow tourism’.

 

ZIE OOK: https://verkeersbureaus.info/nieuws/2015/01/28/57324-frankrijk-prominent-aanwezig-op-fiets-en-wandelbeurs/

 

La Vélo Francette® voert via rustige wegen en paden langs de landingsstranden van de Tweede Wereldoorlog, het Normandische coulisselandschap en volgt dan het oude jaagpad langs de rivier de Mayenne. In Val de Loire kunnen de fietsers afstappen om de troglodyten te bekijken, de intrigerende grotwoningen. Na de doorsteek van Angers naar Saumur volgen de prachtige Vallée du Thouet en het moerasgebied bij Poitiers, le Marais Poitevin. Bij aankomst in de schilderachtige, historische havenstad La Rochelle lonkt de Atlantische Oceaan, waarin na alle inspanningen natuurlijk een welverdiende duik mag worden genomen.

Download de kaart met de fietsroute

Verbinding met andere grote fietsroutes

La Vélo Francette® is op diverse plaatsen verbonden met andere grote fietsroutes in Frankijk. Zo kan bij Domfront worden afgeslagen naar La Véloscénie, de fietsroute van Parijs naar de Mont Saint-Michel. Tussen Angers en Saumur overlapt de V43 een deel van de route La Loire à Vélo, die in totaal 800 kilometer lang is. Vanaf La Rochelle kunnen echte fietsfans doorgaan op La Vélodyssée, zuid- of noordwaarts langs de Atlantische kust.

 

 

Al met al is La Vélo Francette® een mooi sportief resultaat van de vruchtbare samenwerking tussen de drie Franse regio’s Normandië, Pays de Loire en Poitou-Charentes en de zeven departementen op de route: Calvados, Orne, Mayenne, Maine-et-Loire, Deux-Sèvres (de initiatiefnemer), Charente-Martime en de Vendée.

Kom langs op de Fiets & Wandelbeurs 2015!

De Fiets en Wandelbeurs is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. Elk jaar trekt dit evenement ongeveer 20.000 bezoekers. Op 31 januari en 1 februari 2015 vindt de beurs voor de 11e maal plaats in Amsterdam RAI. Verkeersbureaus.info is samen met Fietsrondje.nl te vinden op de Fiets & Wandelbeurs 2015. Tijdens de beurs kun je deelnemen aan een prijsvraag en een reis van SNP Natuurreizen winnen.

Bestel je kaarten voor de Fiets & Wandelberurs 2015 nu met €1 korting per stuk.

fiets-wandelbeurs-2105-banner

Comments are closed.