Vendée

De Vendée – de streek tegen de Atlantische kust, op de rand van Aquitanië – behoort ongetwijfeld tot de mooiste schatten van Frankrijk. Het hele land bewondert het schitterende culturele erfgoed van deze wat woestere regio die wars lijkt van god en gezag. Durf je de Vendée aan? Deze mooie streek heeft onder meer een uitzonderlijke diversiteit in landschappen te bieden, met meer dan 4000 km aan boswegeltjes!
vendee

Reizen naar de Vendée

Amsterdam – Sables d’Olonne: 9u.45 met de wagen;
Brussel – Sables d’Olonne: 7u.50 met de wagen;
Brussel – Nantes Atlantiques: 3u.30 vliegen met Air France

Bezienswaardigheden in de Vendée

Het grote routepad GR8. Deze zomer staat de Vendée in het teken van de herbronning: voettochten door de wouden en door de duinen langs de zee: heel gewoon, zó enorm deugddoend! Grote groene vlaktes, eindeloze stranden, rotskusten, kleine traditionele vissersdorpjes… Allemaal pareltjes in Frankrijk die je zelf gezien moet hebben. Op deze ongelofelijke tochten kruis je zeldzame, beschermde vogels, terwijl eeuwenoude bomen hun verhaal vertellen aan de liefhebbers van de natuur.

Eten en drinken

Bon pain, bon vin. Brood en wijn, meer moet dat niet zijn… Tussen de dorpjes Bouin en Sables d’Olonne wacht de unieke belevenis, 5 etappes lang, van de Randonnée en Vendée. Onderweg laten vele herbergen je kennismaken met hun beste streekgerechten. Hier een wijndomein, daar een oesterkwekerij, en nog zoveel meer.

 

 

Blijf op de hoogte van de Vendée

Ontvang Inspirerende & Betrouwbare informatie over je vakantie

We hebben de 10 beste tips voor jouw vakantie voor jou verzameld. Vul hieronder je e-mailadres in om de tips direct te ontvangen.

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over de Vendée om in de vakantiestemming te komen!

Verkeersbureau van de Vendée

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Vendée

Vliegtickets naar de Vendée

Zowel KLM als Air France vliegen naar de luchthaven Nantes Atlantiques. Op verkeersbureaus.info vindt u voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen naar Nantes. Bekijk de ticket aanbiedingen!

Kaart van de Vendée

[google-maps width=574 height=400]