Egypte weer populairste bestemming buiten Europa

Egypte lijkt weer op te krabbelen uit de toeristische crisis. Door de toenemende veiligheid durven reizigers weer naar het Noord-Afrikaanse land. De afgelopen drie maanden steeg de interesse met gemiddeld 26%. Dit blijkt uit de interessemonitor van Zoover.
egypte-marsa-alam

Interesse neemt toe

Vanaf augustus 2013 verkeert het toerisme naar Egypte in een crisis. Daarvoor gold Egypte als populaire winterzon-, lente- en herfstbestemming. Sinds september 2014 neemt de interesse in reizen naar Egypte weer toe.
 
ZIE OOK: Egypte als reisbestemming back in business
 
De afgelopen drie maanden kon Egypte rekenen op 26% meer online zoekopdrachten dan dezelfde periode het jaar daarvoor. Hiermee is Egypte weer de populairste bestemming voor Nederlanders buiten Europa. Curaçao en Tunesië zijn qua interesse van Nederlanders tweede en derde als het gaat om bestemmingen buiten Europa.

Marsa Alam populairste bestemming

Uit zoekgedrag op Zoover.nl blijkt onder meer dat Marsa Alam aan de Rode Zee de populairste bestemming in Egypte is. Hurghada en Sharm el Sheikh zijn niet meer de populairste. De veiligheidssituatie in de Sinaïwoestijn is de voornaamste reden voor de dalende interesse in Sharm el Sheikh. Behalve naar de populaire badplaats wordt reizen in en over de Sinaï sterk afgeraden.

Marsa Alam is populair onder snorkelaars, naast privéstranden bieden de resorts hier ook zogenaamde “huisrifs”, prachtig snorkelgebieden op 10 meter van het strand. Ook Cairo neemt weer in populariteit toe.
 

 

Egypte is vooral populair onder jonge stellen en oudere mensen tussen 50 en 80. De luxe resorts zijn de populairste verblijfaccommodaties.

Comments are closed.