Egypte als reisbestemming back in business

Egypte als reisbestemming is weer volledig op de weg terug. Dat blijkt uit bezoekcijfers van de grootste vakantiesite van Nederland, Zoover. Egypte zit nu alweer op het niveau van voor de instelling van het negatief reisadvies medio augustus 2013. Sinds de instelling van het negatief reisadvies zat het toerisme is Egypte in zwaar weer, sommige plaatsen konden helemaal niet geboekt worden en andere bestemmingen werden meegesleept in de negatieve beeldvorming.

Sandboarden in Egypte is de nieuwste rage

Sandboarden in Egypte is de nieuwste rage

250% Stijging

De afgelopen drie weken laat de Zoover Interesse Monitor een interessestijging zien van soms 250% ten opzichte van vorig jaar. Gemiddeld stijgt de interesse met 178% ten opzichte van dezelfde periode afgelopen jaar. Populaire bestemmingen als Hurghada, Marsa Alam en ook Sharm el Sheikh wordt weer flink op georienteerd.
 
ZIE OOK: Egypte: een outdoor paradijs
 
De toename lijkt gunstig voor de Nederlandse reisbranche, het aantal boekingen neemt snel toe. Egypte geldt als een van de belangrijkste herfst- en winterzon bestemmingen. Waar de boekingen vanaf half augustus 2013 terugliepen naar ongeveer een nulpunt maken Nederlandse consumenten zich nu minder zorgen over de veiligheidssituatie. Vanaf de herfstvakantie bieden verschillende touroperators weer meer reizen naar Egypte aan. Onder andere Neckermann, Alltours, Corendon en Arke organiseren reizen naar het land.

Nog niet op niveau 2012

Het niveau van voor de onrust heeft Egypte nog niet terug. Ten opzichte van 2012 laat de interesse in het Noord-Afrikaanse land nog altijd een negatieve afwijking van zo’n 50% zien. Maandelijks oriënteren in 2014 gemiddeld 30.000 Nederlanders zich op een vakantie naar Egypte, in 2012 was dat nog ruim 60.000. In september 2013, na de instelling van het negatief reisadvies, waren nog nauwelijks 15.000 Nederlanders geïnteresseerd in een vakantie naar Egypte.
 

 
De verwachting is dat de positieve trend zich doorzet. Het ministerie van buitenlandse zaken heeft het reisadvies inmiddels aangepast. Wel wordt geadviseerd waakzaamheid te betrachten in veel gebieden.

Comments are closed.