Bijzonder overnachten in het Arctic Snowhotel!

Ongerepte sneeuwvlaktes, een sprookjesachtig landschap, prachtig poollicht en de zekerheid van een authentiek dik pak sneeuw. Op slechts 3 uur vliegen ligt Fins Lapland. De ideale bestemming voor een écht bijzondere wintervakantie.

Bekijk het noorderlicht vanuit je bed in het Arctic hotel

Bekijk het noorderlicht vanuit je bed

Het land biedt unieke belevenissen zoals huskysafari’s, sneeuwscooterexpedities, ijsbrekertochten en met de rendieren op jacht naar het noorderlicht. Lapland specialist Voigt Travel combineert dat nu met ongewone overnachtingen in het Arctic Snowhotel of in een heuse glasiglo.

Act like an Eskimo!

Altijd al willen weten hoe koning winter slaapt? Je ontdekt het met Voigt Travel. Want, boek je een wintervakantie in de buurt van Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland dat pal op de Poolcirkel ligt, dan kun je je verblijf combineren met een overnachting in het Arctic Snowhotel. Een geweldige ervaring! Dit indrukwekkende gebouw van sneeuw en ijs is echt een bezoekje waard.
 

 
Je vindt er (slaap)kamers, een ijsbar (neem ook eens een drankje uit een glas gemaakt van ijs!), een restaurant en zelfs een sneeuwkapel (waar je kunt trouwen op z’n witst!). Ook kun je gebruik maken van de bijzondere sneeuwsauna of jacuzzi. Kijk je ogen uit! Er is zoveel te zien. Van grote ijssculpturen tot prachtige muurdecoraties. En let ook op de kleine details op muren en ramen van ijs. ‘s Avonds wordt het Snowhotel feeëriek verlicht en loop je, gewapend met een warme slaapzak, naar je slaapkamer en lig je heerlijk op een bed met rendiervellen. De sneeuw absorbeert al het geluid en de temperatuur gaat erg meevallen, die schommelt hier altijd rond de -3 graden. Ook al is het buiten – 25 graden. In de slaapzak, tezamen met een muts en warme sokken, lig je comfortabel en warm, maar probeer een toiletbezoek uit te stellen.

 

ZIE OOK:
Top 12 bijzondere winteractiviteiten in Fins Lapland

 

Op en top romantiek!

Een ‘once in a lifetime’ ervaring. Overnachten in een luxueuze, warme glasiglo midden in de wildernis! De glasiglo is sfeervol ingericht, heeft een badkamer en er staan heerlijke bedden, maar eigenlijk is het zonde om hier in slaap te vallen. Vanuit je bed heb je namelijk een adembenemend uitzicht op de sterrenhemel én kans om het noorderlicht te zien, ofwel Aurora Borealis, een prachtig schouwspel van flarden zacht groen licht die al dansend de hemel verlichten. De glasiglo bestaat uit speciaal glas dat niet beslaat of aanvriest. Binnen blijft het warm en behaaglijk en vanuit je bed heb je dus gegarandeerd een helder zicht over de duizenden sterren die vonkelen aan de hemel. Uiteindelijk val je natuurlijk heerlijk in slaap, maar wat als het noorderlicht nu verschijnt? Geen probleem! Mocht dit unieke natuurverschijnsel zich voordoen, dan gaat het noorderlichtalarm af zodat je niets hoeft te missen. Blijf dus lekker liggen en geniet van het prachtige schouwspel.

arctic-hotel-finland-lapland

Comments are closed.