De vakantiebestemmingen die in 2015 populair worden

IJsland, Colombo (Sri Lanka) en Seoul (Zuid-Korea) zijn de drie vakantiebestemmingen die in 2015 onder Nederlanders het snelst groeien in populariteit. Dat ontdekte de toonaangevende wereldwijde reiszoekmachine Skyscanner. Ook mogen onder meer Brazilië, Myanmar (voormalig Birma), Nicaragua en Siem Reap in Cambodja zich komend jaar verheugen op meer Nederlandse vakantiegangers.
waterval

Skyscanner maakte een analyse van het online zoekgedrag in de afgelopen drie jaar. Deze analyse combineerde de reiswebsite met kwalitatief onderzoek door trendonderzoekers The Future Laboratory en Trendhunter.

Snel groeiend in populariteit

Op basis van de analyse en het kwalitatieve onderzoek zijn de negen snelst in populariteit groeiende vakantiebestemmingen voor Nederlanders in 2015 bepaald. Deze lijst ziet er als volgt uit:

 
ZIE OOK: Ontdek waarom Nederlanders vooral op vakantie boeken lezen
 
“Het is interessant om te zien hoe reisinteresses veranderen. Niet alleen in de loop van de tijd, maar ook tussen landen onderling. Zo kiezen Britten bijvoorbeeld voor Panama als het op één na populairste vakantieland voor 2015, maar komt dit land niet voor in de Nederlandse lijst”, zegt Linda Hoebe, Country Marketing Manager bij Skyscanner.

Elk jaar voeren onze bezoekers meer dan dertig miljoen zoekopdrachten uit via de Skyscanner-website en -app. Deze data biedt informatie over welke bestemmingen groeien in populariteit. Ook zien we of bijvoorbeeld bepaalde festivals, de opening van nieuwe hotels of verbeteringen in de infrastructuur van invloed zijn op de populariteit van een bestemming.

 

 
Uit de analyse van Skyscanner blijkt verder dat Spanje, Frankrijk en Italië nog altijd de populairste vakantiebestemmingen voor Nederlanders zijn. Hoebe licht toe: “Op korte termijn verandert dit ook zeker niet. Veel van onze klanten echter zijn trends graag vóór. Onze analyses zijn een inspiratie: zo komen ze op bestemmingen die ze niet eerder hadden overwogen.”
haven

Digitale reisgidsen

Om reizigers te helpen het beste uit hun volgende reis te halen, maakte Skyscanner digitale reisgidsen voor de ‘nieuwe’ bestemmingen. Hierin staat niet alleen informatie over wat je daar kunt doen, ook de gemiddelde vluchtprijzen en de voordeligste periode om te reizen zijn erin te vinden. Check de reisgidsen op www.skyscanner.nl/nieuws/top-traveltrends-de-vakantiebestemmingen-voor-2015

Comments are closed.