North & South Dakota vieren 125e verjaardag in Zeist

Op 2 november 2014 is het exact 125 jaar geleden dat North en South Dakota officieel als 39e en 40e staat aan de Verenigde Staten van Amerika werden toegevoegd. In Nederland wordt deze verjaardag komend weekend samen met de bezoekers van de USA-CANADA Reismarkt in hotel Figi in Zeist gevierd.
blazing-sunset-north-dakota

Wie was eerst; North of South Dakota?

Aangezien beide staten graag als eerste wilden worden toegevoegd, gaat het verhaal dat toenmalig president Benjamin Harrison de officiële documenten ongezien tekende zodat er geen bewijs is welke staat eerst was. North Dakota komt in het alfabet echter voor South Dakota, vandaar dat deze staat nu officieel als 39e en South Dakota als 40e beschouwd wordt.

 
ZIE OOK: Crazy horses in South Dakota
 

North Dakota

Onbekend maakt onbemind, dat is zeker van toepassing op North Dakota. Goed startpunt voor een bezoek is hoofdstad Bismarck waar ieder jaar in september de beroemde United Tribes Powwow plaatsvindt. Tijdens dit kleurrijke spektakel komen leden van meer dan 50 stammen bij elkaar om met muziek en dans hun cultuur te vieren. Breng zeker ook een bezoek aan het schitterende (gratis) North Dakota Heritage Center dat de geschiedenis van deze regio vertelt. Voor prachtige natuur is Theodore Roosevelt National Park een aanrader. Het nabij gelegen Wild West stadje Medora is een prima uitvalsbasis voor bezoekers aan dit park. Leuk weetje; het geografische middelpunt van Noord-Amerika ligt in North Dakota in het plaatsje Rugby.
 

 

South Dakota

Een van de meest gefotografeerde plekken van Amerika, Mount Rushmore, bevindt zich in South Dakota. De beroemde berg met de gezichten van de vier presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln en Theodore Roosevelt trekt jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers. Tegenhanger van dit monument is het nabij gelegen Crazy Horse Memorial dat ook een bezoek waard is. Unieke natuur is te vinden in Badlands en Windcave National Park en in de Black Hills. Voor motorliefhebbers is een bezoek aan de Sturgis Motorcycle Rally een absolute must. Volgend jaar vindt in augustus de 75e editie plaats en dat belooft een groot feest te worden.

Wild West USA

North en South Dakota vormen samen met Montana en Wyoming het toeristische samenwerkingsverband Rocky Mountain International. In Nederland en België profileren deze staten zich als het ‘echte Amerika’ onder de naam Wild West USA. Men vindt hier schitterende natuur, volop mogelijkheden om te wandelen, fietsen, paardrijden en watersporten, interessante historische bezienswaardigheden afgewisseld met sfeervolle Wild West stadjes, rodeo’s en powwows. Meer informatie over deze regio en de USA-CANADA Reismarkt die op 1 en 2 november in hotel Figi in Zeist plaatsvindt, is te vinden op www.wildwestusa.nl.

Comments are closed.