South Dakota

South Dakota: stel je een plek voor waar je, zo ver als het oog kan zien, mijlen en mijlen naar de horizon kan kijken. Een landschap vertelt verhalen van westerse kolonisten en goudzoekers die op zoek zijn naar een beter leven.

Cowboys en cowboys drijven de bizons bijeen

Cowboys en cowboys drijven bizons bijeen in South Dakota

Met attracties zoals Fort Sisseton Historic State Park, de Black Hills Wild Horse Sanctuary, en de High Plains Western Heritage Center, is South Dakota een top vakantie bestemming. Bezoekers van South Dakota zich kunnen onderdompelen het erfgoed van de western door het bijwonen van rodeo’s, een buffel roundup en trail ritten te maken om een paar attracties en activiteiten te noemen. Alles voor een onvergetelijke trip met herinneringen aan het Wilde Westen en tradities.

South Dakota Black Hills

Het symbool van de Verenigde Staten heet Mount Rushmore en is gelegen in de Black Hills van South Dakota. De uit graniet gehouwen hoofden van vier Amerikaanse presidenten trekken jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Als je toch Mount Rushmore bezoekt, is “Crazy Horse” om de hoek. Dit grootste beeldhouwwerk ter wereld is nog lang niet af maar indrukwekkend om te zien.

southdakota5

Rapid City

De Black Hills van South Dakota bieden naast deze bezienswaardigheden genoeg te doen voor een verblijf van een aantal dagen. Wandelen, fietsen, motorrijden, maar vooral genieten van de prachtige natuur. Vanuit Rapid City maak je eenvoudig dagtrips naar bijvoorbeeld het historische stadje Deadwood. Of naar Sturgiss, in augustus de motor hoofdstad van de wereld.

 

 

Badlands National Park

Vanuit Rapid City rijd je richting Badlands National Park. Voordat je daar aankomt, neem dan een pauze in Wall en bezoek de Wall Drugstore. Een historische ‘winkel’ waarvoor de enige reclame borden langs de wegen zijn, met de afstand naar Wall Drug. Badlands National Park is een bijzonder landschap; miljarden jaren geleden was dit de bodem van de zee. Hier worden dan ook nog steeds vele fossielen gevonden. Vooral bij zonsop- en ondergang zijn in de bijzondere landschap de prachtigste foto’s te maken.

Meer informatie South Dakota

Meer informatie over de staat South Dakota is te verkrijgen via het verkeersbureau van Rocky Mountain International.

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij jou een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

 

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over South Dakota om in de vakantiestemming te komen!