South Dakota

South Dakota: stel je een plek voor waar je, zo ver als het oog kan zien, mijlen en mijlen naar de horizon kan kijken. Een landschap vertelt verhalen van westerse kolonisten en goudzoekers die op zoek zijn naar een beter leven.

Cowboys en cowboys drijven de bizons bijeen

Cowboys en cowboys drijven bizons bijeen in South Dakota

Met attracties zoals Fort Sisseton Historic State Park, de Black Hills Wild Horse Sanctuary, en de High Plains Western Heritage Center, is South Dakota een top vakantie bestemming. Bezoekers van South Dakota zich kunnen onderdompelen het erfgoed van de western door het bijwonen van rodeo’s, een buffel roundup en trail ritten te maken om een paar attracties en activiteiten te noemen. Alles voor een onvergetelijke trip met herinneringen aan het Wilde Westen en tradities.

South Dakota Black Hills

Het symbool van de Verenigde Staten heet Mount Rushmore en is gelegen in de Black Hills van South Dakota. De uit graniet gehouwen hoofden van vier Amerikaanse presidenten trekken jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Als je toch Mount Rushmore bezoekt, is “Crazy Horse” om de hoek. Dit grootste beeldhouwwerk ter wereld is nog lang niet af maar indrukwekkend om te zien.

southdakota5

Rapid City

De Black Hills van South Dakota bieden naast deze bezienswaardigheden genoeg te doen voor een verblijf van een aantal dagen. Wandelen, fietsen, motorrijden, maar vooral genieten van de prachtige natuur. Vanuit Rapid City maak je eenvoudig dagtrips naar bijvoorbeeld het historische stadje Deadwood. Of naar Sturgiss, in augustus de motor hoofdstad van de wereld.

 

 

Badlands National Park

Vanuit Rapid City rijd je richting Badlands National Park. Voordat je daar aankomt, neem dan een pauze in Wall en bezoek de Wall Drugstore. Een historische ‘winkel’ waarvoor de enige reclame borden langs de wegen zijn, met de afstand naar Wall Drug. Badlands National Park is een bijzonder landschap; miljarden jaren geleden was dit de bodem van de zee. Hier worden dan ook nog steeds vele fossielen gevonden. Vooral bij zonsop- en ondergang zijn in de bijzondere landschap de prachtigste foto’s te maken.

Meer informatie South Dakota

Meer informatie over de staat South Dakota is te verkrijgen via het verkeersbureau van Rocky Mountain International.

 

 

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over South Dakota om in de vakantiestemming te komen!

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in South Dakota

Travel South Dakota

711 E. Wells Avenue
57501 Pierre
Verenigde Staten
Telefoon: +16057733301

Twitter: twitter.com/southdakota

Facebook: facebook.com/travelsouthdakota
YouTube: youtube.com/@travelsouthdakota
Pinterest: pinterest.com/travelsouthdakota
Instagram: instagram.com/travelsouthdakota

 

Neem contact op met Travel South Dakota

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Geef je direct op om lokale tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil graag Nederlandstalige tips over South Dakota ontvangen*

 

Kaart van South Dakota

Op de plattegrond van South Dakota vind je alle bezienswaardigheden en de genoemde activiteiten. Met de kaart van South Dakota plan je jouw bezoek aan de staat South Dakota makkelijker.