North Dakota

North Dakota ligt behoorlijk noordelijk en heeft rond de 650.000 inwoners. Aangezien er zo weinig mensen per vierkante meter wonen, is er zeer veel ruimte in deze staat. Daardoor North Dakota de beste plek voor natuurliefhebbers! Kajakken in de rivieren, mountainbiken en klimmen door het heuvelachtige landschap. Er is voor elk wat wils.

Pembina in North Dakota

Pembina in North Dakota

Reizen naar North Dakota

Outdoor activiteiten zijn legendarisch in Noord Dakota. Het verkeersbureau van Noord Dakota, heeft een overzicht van alle mogelijkheden.

Vliegtickets naar North Dakota

Zowel KLM als Delta vliegen naar de luchthaven Bismarck Airport bij Bismarck. Op verkeersbureaus.info vind je voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen naar BIS. Bekijk de ticket aanbiedingen!

Visum aanvragen voor reizen naar North Dakota

Voor reizen naar North Dakota is een ESTA aanvraag verplicht.

Beste tijd om te reizen naar North Dakota

De zomer en herfst zijn de mooiste tijd om van de 10 panoramische autoroutes te genieten. Ontdek de typische bezienswaardigheden van Noord Dakota; van glooiende graslanden – de Badlands – en grotten, tot de bergen, prairies en bossen. Wanneer het winter wordt openen zich veel nieuwe mogelijkheden voor outdoor activiteiten. Er zijn vier skigebieden waar je uitstekend kan skiën, maar ook eindeloze cross-country paden. Verder ligt er ruim 3.900 mijl aan snowmobiel routes. Het Verkeersbureau van Noord Dakota helpt graag bij het zoeken naar een passende vakantiebestemming. Blijf op de hoogte van North Dakota met onze inspirerende nieuwsbrief vol North Dakota tips!

Fietsen in North Dakota

Fietsen in North Dakota

Hotels in North Dakota

Volgens Booking.com zijn er 189 hotels in North Dakota. Ontdek de accommodatie mogelijkheden met onze tips.

 

 

Bezienswaardigheden in North Dakota

De plaatselijke VVV’s in Noord Dakota kunnen je precies vertellen wat in de buurt de moeite waard is. Neem bijvoorbeeld de “Maah Daah Hey Trail”, een route van 96 mijl die door de Badlands van Noord Dakota slingert en een prachtig parcours is voor mountainbikers, wandelaars en ruiters. Vissen, kanoën en kajakken kan men fantastisch op Lake Sakakawea, de Missouri en Devils Lake, samen goed voor meer dan 195.000 hectare waterplezier.

North Dakota Heritage Center

North Dakota Heritage Center

 

 

Natuur in North Dakota

Vogels en wilde dieren spotten is synoniem aan north Dakota. Je vindt hier meer beschermde natuurgebieden dan in elke andere staat, 14 State Parks en 3 National Parks. Zij bieden veel gezinsvriendelijke mogelijkheden om van de natuur te genieten. In het Theodore Roosevelt National Park, het Sullys Hill National Game Preserve en het National Buffalo museum kan je nog echt de buffels op de prairies zien grazen.

Zuivelindustrie

Zuivelindustrie

Petrified Forest National Park Foto: David

Petrified Forest National Park

Oneindig golfen in north Dakota

Noord Dakota heeft verreweg de meeste golfbanen per hoofd van de bevolking. Hiertussen bevinden zich een aantal zeer bekende banen zoals Bully Pulpit, Hawktree, the Links of North Dakota en de Kings Walk.

Indianen

De verschillende Indianenstammen hebben elk hun afzonderlijke herkomst, geschiedenis en taal. De stammen van de vlakten delen hun kernwaardes en overtuiging die uitgaan van respect voor de aarde en de relatie van de mensheid met de natuur. De stammen die een grote invloed hebben uitgeoefend op het Noord Dakota van vandaag zijn de Mandan, de Hidatsa, de Arikara, de Yanktonai, de Sisseton, de Wahpeton, de Dakotah/Lakotah (meer bekend als Sioux), samen met de Pembina Chippewa, de Cree en de Métis. Bezoek de verschillende reservaten om de pracht van de Indiaanse cultuur te leren kennen.

Motor rijden door North Dakota

Motor rijden door North Dakota

Historie van North Dakota

Het stadje Medora is zeker de moeite van het vermelden waard. Dit stadje is in 1883 gesticht door de Franse Markies de Mores en vernoemd naar zijn bruid. In de vallei van de Little Missouri is veel gebeurd dat bepalend is geweest voor de historie, zoals de “Battle of the Badlands”, waar Generaal Sully en de Sioux hun strijd streden. In Medora vindt men ook “The North Dakota Cowboy Hall of Fame”, een informatiecentrum over de geschiedenis van de Native Americans, over het leven op de ranch, rodeo’s en het leven in het wilde westen van de Badlands.

Fondue in North Dakota

Fondue in North Dakota

Vissen in North Dakota

Vissen in North Dakota

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in North Dakota

North Dakota Tourism Division

1600 E. Century Ave. Suite 2 PO Box 2057
58502-2057 Bismarck
Verenigde Staten
Telefoon: +18004355663


Twitter: https://twitter.com/NorthDakota
Facebook: facebook.com/TravelND
YouTube: youtube.com/user/LegendaryND
Pinterest: pinterest.com/NDtourism
Instagram: instagram.com/northdakotalegendary

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

 

Neem contact op met Verkeersbureau North Dakota

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van North Dakota

Travel Oregon/Oregon Tourism Commission

319 SW Washington Street, Suite 700
97204 Portland
Verenigde Staten
Telefoon: +18005477842
URL: http://traveloregon.com/