Nederlands surfmerk helpt Afrikaanse kinderen met albinisme

Veel Nederlanders vieren de zomer het liefst aan het water en onder de zon. Voor ons heel normaal, maar voor mensen met albinisme ligt dit anders. De zon is een groot gevaar. Door een groot gebrek aan pigment zullen zij nooit in staat zijn om een dag op het water of bij het stand door te brengen.

Voor de mensen met albinisme in Afrika is het gevaar van de zon nog veel groter, maar zeker niet hun grootste zorg. In Tanzania heerst er een verschrikkelijk fenomeen waarin de bevolking denkt dat ledematen van Albino’s gebruikt kunnen worden voor hekserij. Hierdoor worden de albino’s bedreigd en kunnen ze niet normaal over straat.
mystic-kenia-albino-kind

Verkaart Development Team

Naar aanleiding van deze verschrikkelijke voorvallen moeten Albino’s noodgedwongen vluchten naar het buurland Kenia. In 1993 is daar het Verkaart Development Team opgericht, met de missie om Albino’s op te vangen en te beschermen tegen de hekserij. Zij zorgen voor opvang en ook opleiding om deze mensen uiteindelijk klaar te stomen voor een normaal leven in de maatschappij in land als Kenia, waar ze zich gelukkig minder bedreigd hoeven te voelen.

 
ZIE OOK: Welkom in Bo-Kaap
 

Het Nederlandse surfmerk Mystic is één van de wereldwijde marktleider binnen de discipline kitesurf. Mystic heeft de krachten gebundeld met het Verkaart team en steunt daarmee de ontwikkeling van dit geweldige project in oost Afrika. Share & Care is in het leven geroepen om vanuit Mystic goede doelen te steunen.

 

 
De ontwerpers van Mystic hebben de Albino kinderen tekeningen laten maken die ontstaan bij de gedachte: zon, zee, strand en surf. De resultaten zijn zeer inspirerend en indrukwekkend. De tekeningen zijn verwerkt in een boardshort voor mannen en vrouwen en een T-shirt voor mannen. De opbrengst van de items zijn overhandigt aan het Verkaart Development Team. Deze items zijn nog steeds te koop en uiteraard wordt de gehele opbrengst gedoneerd.
mystic-kenia-albino

Comments are closed.