Shoestring lanceert Individuele rondreizen

Eind vorig jaar kwam reisorganisatie Shoestring met een nieuwe website. Dat was de aanloop naar de lancering van een geheel nieuw online product: Shoestring individuele rondreizen. Op een simpele manier wordt reizigers de mogelijkheid geboden hun rondreis naar eigen wens samen te stellen waarbij ze rechtstreeks contact hebben met de lokale specialist.
shoestring-wint-zoover-award-1

Hiermee speelt Shoestring in op de trend dat de reiziger steeds zelfstandiger wordt en zijn eigen keuzes wil maken als het gaat om een verre rondreis. “Wij zorgen ervoor dat de klant rechtstreeks in contact komt met de lokale expert en halen zo de dure tussenlaag in Nederland er tussenuit”, aldus Jan Middelhoek, directeur van Shoestring. “De klant is de winnaar want die betaalt de laagste prijs”.

Vier simpele stappen

Met de individuele rondreizen van Shoestring bouwt de reiziger in vier stappen zijn ideale rondreis, samen met een lokale expert. “Flexibiliteit, gemak en een scherp geprijsd aanbod staan bij dit nieuwe concept centraal”, aldus Middelhoek. “Het initiatief ligt bij de reiziger; de keuze voor luxer vervoer, een comfortabeler of juist eenvoudiger hotel en een langer verblijf is snel gemaakt!” De klant kiest de bestemming, de datum van vertrek en past vervolgens de reis naar wens aan. De laatste stap: aanvragen van de offerte.

Persoonlijk advies van de échte specialist

De offerteaanvragen gaan rechtstreeks naar de lokale agent. Middelhoek: “Zij zitten dicht op het vuur en kunnen de beste tips geven. Zij kennen hun land immers het beste! Het directe contact met de absolute specialist zorgt voor de scherpste prijs en unieke tips. Dit alles onder de zekerheidsgarantie van SGR, Calamiteitenfonds en ANVR.”
 

 
Het nieuwe initiatief van Shoestring heeft, naast de vele voordelen voor de klant, ook oog voor de lokale bevolking op de bestemming. De lokale medewerkers gaan er door het nieuwe concept op vooruit. Lokale werkgelegenheid wordt gecreëerd en een groter deel van de reissom wordt ter plaatse besteed. Dit sluit goed aan bij het duurzaamheidsbeleid van Shoestring.

Prachtbestemmingen

Op dit moment kun je met Shoestring individueel reizen naar Costa Rica, Panama, Ecuador, Argentinië, Thailand, India, Nepal, Sri Lanka, Vietnam en Jordanië. De komende maanden zullen daar telkens nieuwe bestemmingen aan toegevoegd worden. Voor de korte termijn staan Colombia, China, Marokko, Peru en Maleisië al in de startblokken.

Comments are closed.