Eerste Arke Dreamliner te spotten in een groot deel van Nederland

Gister tussen 10.30 uur en 12.20 uur maakte de eerste Boeing 787 Dreamliner van Arke een rondvlucht boven Nederland om spotters in het hele land kennis te laten maken met het revolutionaire toestel. De Dreamliner vliegt over de vier hoofdkantoren van TUI Nederland en doet daarbij de regionale vliegvelden Eindhoven Airport en Rotterdam/The Hague Airport aan. Bij de hoofdkantoren en regionale airports maakt de Dreamliner ‘low approaches’, zodat het vliegtuig goed te zien is vanaf de grond.

dreamliner-arke

Vluchtschema:

10.45 uur Vertrek Schiphol
10.50 uur Rijswijk
10.55 uur Rotterdam
11.20 uur Eindhoven
11.30 uur Ammerzoden
11.45 uur Enschede
12.20 uur Landing Schiphol

Traditioneel gedoopt

De Boeing 787 Dreamliner werd woensdag 4 juni om 15.00 uur lokale tijd bij de Boeing fabriek in Seattle officieel overgedragen aan TUI Nederland, moederorganisatie van Arke. Donderdag 5 juni is de Dreamliner geland op Schiphol waarna het traditioneel werd gedoopt met een watersaluut van de brandweer.
 

 

Revolutionair toestel

Arke is de eerste Nederlandse airline die de Boeing 787 Dreamliner aan haar vloot toevoegt. Dit revolutionaire toestel is lichter, stiller, zuiniger en vooral veel comfortabeler dan de huidige generatie vliegtuigen. Reizigers komen uitgerust aan op hun vakantiebestemming. Zo geven het slimme design met gewelfd plafond en de 30% grotere ramen een ruimtelijk gevoel en zorgt de moodlighting aan boord voor een natuurlijke overgang tussen dag en nacht wat zorgt voor minder jetlag bij aankomst. Daarnaast is de cabinedruk hoger waardoor het lichaam meer zuurstof opneemt en reizigers met een frisser gevoel op de bestemming aankomen. Door het geavanceerde luchtverversingssysteem hebben passagiers bovendien minder last van duizeligheid en hoofdpijn. De Dreamliner is niet alleen fijn om in te vliegen maar ook minder milieubelastend; het toestel maakt 60% minder geluid dan andere vliegtuigen en verbruikt 20% minder brandstof per passagier. De tweede B787 Dreamliner wordt naar verwachting in december 2014 aan de vloot van Arke toegevoegd, het derde toestel volgt in maart 2015.

#Dreamcatcher

Het toestel, dat de naam #Dreamcatcher kreeg via de social media actie #nametheplane, heeft 307 stoelen en drie klassen: Star Class, Comfort en Economy. De nieuwe Star Class biedt extra beenruimte, extra bagagevrijdom, gratis stoelreservering en de mogelijkheid om online in te checken. De Arke Dreamliner vliegt vanaf 12 juni hoofdzakelijk naar Aruba, Bonaire en Curaçao.

Comments are closed.