Landal, Corendon en Solmar grote winnaars bij Zoover Awards

In Amsterdam werden vanmiddag de Zoover Awards 2014 uitgereikt voor beste en populairste reisorganisaties. De grote winnaars van deze consumentenprijzen zijn Corendon, Solmar en Landal. Zij nemen ieder drie Zoover Awards mee naar huis. Ook andere organisaties worden door de Nederlandse consument meerdere malen onderscheiden. Zo gaat Stip Reizen naar huis met twee awards net als VakantieXperts, Effeweg.nl en 333TRAVEL.

zoover-awards-2014

Sixt best gewaardeerde organisatie van 2014

Tijdens een feestelijke uitreiking in het Krant Cafe bij de Telegraaf wint Landal de overall prijs voor populairste reisorganisatie van Nederland. De best beoordeelde organisatie wordt dit jaar Sixt Car rental met een gemiddelde waardering van 9,53: het hoogste cijfer van alle genomineerden.

Nieuwe winnaars: Airbnb wint in nieuwe categorie social travel

Airbnb en Meet & Seat van KLM winnen in de nieuwe categorie Social Travel de prijzen. CenterParcs wint voor de eerste keer een award en is verkozen tot beste aanbieder Vakantieparken. Ook Roan, Skyscanner, Personal Touch Travel, Emirates, Voigt Travel, NH Hotel Group en Aruba winnen voor de eerste keer een Zoover Award.

Vakantielanden

Bij de vakantielanden is Curaçao verkozen tot populiarste vakantieland buiten Europa. In dezelfde categorie wint Aruba de prijs voor beste. Binnen Europa gaan Spanje en Portugal naar huis met de Awards. Oostenrijk en Noorwegen winnen in de categorie Autovakantieland.

De verkiezing: 175.000 consumenten stemmen

De Zoover Awards voor reisorganisaties zijn in 2010 in het leven geroepen om erkenning te geven aan consumentvriendelijke organisaties die service hoog in het vaandel hebben. De prijzen worden vergeven op het basis van consumentenbeoordelingen die gedurende 7 weken zijn gegeven in een online stemronde op zooverawards.nl. Binnen 27 categorieën konden consumenten hun stem en waardeoordeel geven aan de partij van hun keuze. Binnen iedere categorie wordt er een award vergeven aan de partij met de meeste stemmen (populairste) en met het beste gewogen gemiddelde (beste). 175.000 stemmen kwamen er in totaal binnen, ruim 40.000 meer dan vorig jaar. Nog nooit werden er zoveel stemmen uitgebracht.

Zoover Awards 2014. Foto: Sander Chamid

Zoover Awards 2014. Foto: Sander Chamid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *