Van Rotterdam naar Londen in minder dan 5 minuten

Vanaf gister start British Airways met een vijfmaal daagse service van Rotterdam The Hague Airport naar Londen City Airport. Hiermee creëert de Britse luchtvaartmaatschappij de snelste route van de Randstad naar hartje Londen. Reizigers zijn, inclusief het tijdverschil, binnen 5 minuten in Londen; een besparing van ruim één uur op alle alternatieve routes.

London City Airport

London City Airport

Aanvulling

De route is een aanvulling op de bestaande tweemaal daagse service van Rotterdam The Hague Airport naar Londen Heathrow, een route die dikwijls door passagiers voor zowel een citybreak in Londen zelf maar ook als verbinding naar diverse verre bestemmingen wordt gebruikt. British Airways is inmiddels ruim 2 jaar actief vanaf Rotterdam The Hague Airport en heeft daar uitstekende ervaring opgedaan, zowel met het aanbieden van vluchten voor zakenreizigers als de vrijetijdsreiziger. De regio vormt een belangrijke markt voor British Airways, voornamelijk door het groeiend aantal passagiers vanuit de Rotterdamse haven en diplomatiek verkeer vanuit Den Haag.

Met de start van deze service opent British Airways een luchtbrug tussen de regio RotterdamDen Haag en Londen. Londen City Airport is gelegen ten oosten van het centrum en slechts 15 minuten van het zakendistrict Canary Wharf. De luchthaven heeft ambitieuze plannen om de komende jaren uit te groeien tot de toegangspoort naar Londen, met de bouw van een nieuwe terminal, nieuwe aankomsthal en hotelfaciliteiten direct bij de luchthaven. De totale investeringen bedragen 200 miljoen pond. Ook zijn er ambitieuze plannen voor Oost-Londen, zoals de ontwikkeling van een Britse Sillicon Valley, ‘Tech City East’.

 

 

Vluchten

De vluchten worden uitgevoerd met Saab 2000 toestellen met 50 zitplaatsen van British Airways dochter City Flyer. Het ligt in de planning om later dit jaar de Saab te vervangen door modernere Embraer E-170 vliegtuigen met 76 zitplaatsen. Een vliegticket naar Londen City Airport is verkrijgbaar vanaf € 59,- enkele reis, inclusief belastingen. Passagiers van British Airways profiteren tevens van royale gratis bagagevrijdom, online check-in met kosteloze stoelreserveringen vanaf 24 uur voor vertrek en van uitstekend gratis eten en drinken aan boord. Meer informatie over routes en tarieven kan men vinden op ba.com. British Airways vliegt vanaf Amsterdam Airport Schiphol tevens dagelijks tot wel 19 keer per dag naar Londen Heathrow, Londen Gatwick en Londen City Airport.

V.l.n.r. Vanessa Koning, Key Account Manager BA. Ian Cardy, BA CityFlyer.  Katinka van Ekeren, Commercieel Manager van British Airways in Nederland

V.l.n.r. Vanessa Koning, Key Account Manager BA.
Ian Cardy, BA CityFlyer. Katinka van Ekeren, Commercieel Manager van British Airways in Nederland

Wij zijn verheugd met deze uitbreiding vanaf Rotterdam The Hague Airport. Het biedt de zakelijke reiziger immers ideale mogelijkheden om in één dag heen en weer naar Londen te reizen, met minimaal tijdsverlies. Dat Oost-Londen inmiddels al ontdekt is door de zakelijke reiziger uit Nederland blijkt uit de cijfers, Nederlanders nemen een derde plek in als het gaat om het aantal reizigers dat via Londen City Airport de weg naar zakelijk Londen weet te vinden.

Verteld Katinka van Ekeren, Commercieel Manager van British Airways in Nederland

Het aantal beschikbare bestemmingen vanaf London City Airport is nog nooit zo sterk geweest voor zowel zakelijke- als vrijetijdsreizigers als bij de start van dit nieuwe seizoen. Wij zijn dan ook trost en vereerd om Rotterdam The Hague Airport hieraan toe te mogen voegen.

Aldus Luke Hayhoe, British Airways General Manager Commercial Londen City

Comments are closed.