ITB 2014: airberlin vergroot aantal toeristische bestemmingen en investeert in product

airberlin investeert in 2014 in trajecten en het product. Door de samenwerking met Etihad Airways en de partners van de oneworld®-alliantie biedt airberlin zijn passagiers uitstekende verbindingen naar inmiddels ruim 250 bestemmingen wereldwijd en daarmee versterkt ze haar mondiale aanwezigheid.

 

Wij hebben onze wortels in het toerisme, dat wij in 2014 verder versterken met nieuwe trajecten en meer vluchten. airberlin biedt als full-service carrier zowel voor vakantie- als zakenreizigers maximaal comfort tegen aantrekkelijke prijzen. Aan het begin van het tweede kwartaal van 2014 zal airberlin de enige Duitse luchtvaartmaatschappij zijn die uitsluitend FullFlat-stoelen in haar nieuwe Business Class aanbiedt. In de tweede helft van het jaar zal de luchtvaartmaatschappij bovendien het eerste vliegtuig met WiFi aan boord uitrusten en deze service geleidelijk uitbreiden naar vrijwel de gehele vloot.

Zegt Wolfgang Prock-Schauer, Chief Executive Officer van airberlin, naar aanleiding van de ITB 2014 in Berlijn. De laatste resultaten in de merkenmonitor BrandIndex van marktonderzoeksinstituut YouGov laten zien dat het comfort-offensief van het bedrijf succes heeft: airberlin is prijs-kwaliteit-winnaar en met +21 punten duidelijk de beste van de in totaal 15 beoordeelde luchtvaartmaatschappijen. airberlin heeft zich sinds medio 2013 dus met vijf procentpunten verbeterd.

airberlin

Nieuwe toeristische trajecten en meer vluchten

Het toerisme is sinds de oprichting van airberlin een belangrijke pijler van de luchtvaartmaatschappij en blijft een centraal element van de bedrijfsstrategie. In 2014 breidt airberlin haar toeristische aanbod vooral uit naar de badplaatsen aan de Middellandse Zee, naar verre bestemmingen in de Caraïben en de VS en naar Abu Dhabi. Zo heeft airberlin het aantal vluchten naar tien bestemmingen in Griekenland verhoogd en is ze de grootste aanbieder van vluchten vanuit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland naar Griekenland.

Wij zijn blij dat onze strategie met de nieuwe verbindingen en capaciteitsverhogingen naar Griekenland werkt. Griekenland is weer in opkomst.

Aldus Prock-Schauer. Turkije blijft eveneens een populaire toeristische bestemming. airberlin vliegt vanaf 18 luchthavens in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland naar de luchthaven van Antalya. Deze zomer biedt airberlin meer vluchten naar Turkije vanaf Köln/Bonn, München, Nürnberg, Linz, Graz, Innsbruck, Salzburg, Wenen, Basel en Zürich aan. Met Larnaca op Cyprus heeft airberlin een nieuwe bestemming in haar aanbod opgenomen, waar vanuit Wenen met NIKI naartoe wordt gevlogen. Vanuit Wenen kan er vanaf maart 2014 ook met NIKI naar Malta worden gevlogen.

airberlin biedt vanaf maart 2014 nieuwe verbindingen van Düsseldorf en Wenen naar de Spaanse hoofdstad Madrid aan. In aanvulling op de twee dagelijkse vluchten vanaf Berlijn naar Madrid vliegt airberlin vanaf 31 maart dagelijks behalve op zaterdag vanaf Düsseldorf naar Madrid en vanaf 10 maart vier keer en vanaf april vijf keer per week met NIKI vanaf Wenen naar de Spaanse metropool. Bij Europese vakantiegangers is Spanje inclusief de Canarische Eilanden nog steeds de populairste vluchtbestemming. airberlin zal het aantal vluchten naar de Canarische Eilanden in de zomer van 2014 eveneens verhogen. Het vluchtaanbod van airberlin vanaf München wordt uitgebreid met nieuwe verbindingen naar Gran Canaria, Lanzarote en Tenerife Zuid. In de zomer van 2014 biedt airberlin vanuit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland bijna 90.000 stoelen per week naar Mallorca aan. Dat zijn 442 vluchten per week vanaf 25 vertrekluchthavens in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. airberlin is marktleider op de luchthaven van Palma de Mallorca en ook in de toekomst blijft Mallorca een van de belangrijkste toeristische bestemmingen voor airberlin. Vanaf Mallorca biedt de luchtvaartmaatschappij bovendien comfortabele aansluitingen op de Balearische eilanden Ibiza en Menorca en op talrijke bestemmingen op het Spaanse vasteland zoals Bilbao, Sevilla en Valencia aan. Met tot wel 250 vluchten per week vanuit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is Italië in de zomer van 2014 eveneens een vaste waarde in het aanbod van airberlin. Vanaf Düsseldorf biedt airberlin veruit de meeste vluchten naar de Italiaanse badplaatsen aan.

airberlin biedt meer toeristische langeafstandsvluchten naar Cuba, de Dominicaanse Republiek en de VS aan. De Verenigde Staten zijn voor airberlin een strategische groeimarkt. Duitslands op een na grootste luchtvaartmaatschappij heeft het aantal vluchten naar New York (JFK) en Chicago verhoogd en vliegt vanaf mei dagelijks naar Chicago en 20 keer per week rechtstreeks vanuit Duitsland naar John F. Kennedy Airport in New York. airberlin verdubbelt bovendien het aantal vluchten tussen Berlijn en Abu Dhabi. Daarmee breidt airberlin de succesvolle samenwerking met haar equity- en codeshare-partner Etihad Airways verder uit en biedt ze haar passagiers via het knooppunt Abu Dhabi nog meer aansluitingen naar onder andere Thailand, Maleisië, de Malediven, de Seychellen en Australië. In totaal biedt airberlin in de zomer van 2014 twaalf verre bestemmingen in de Caraïben, de VS, Azië en de Verenigde Arabische Emiraten aan.

Mondiale partnerschappen

In samenwerking met de strategische partner Etihad Airways en de partners van de oneworld-alliantie biedt airberlin inmiddels meer dan 250 bestemmingen wereldwijd aan. Via het Etihad Airways-knooppunt Abu Dhabi hebben de passagiers aansluitmogelijkheden naar Azië, Australië, de Arabische wereld en de Seychellen. Nieuw voor klanten van airberlin zijn de vanaf nu te boeken vluchten naar India: via Abu Dhabi vliegt Etihad Airways dagelijks naar Bangalore, Chennai, Hyderabad, Kochi, Mumbai en New Delhi. Verder is airberlin van plan om Seoul in haar gezamenlijke codeshare-netwerk met Etihad Airways op te nemen. Vanwege de zeven extra vluchten tussen Berlijn en Abu Dhabi vanaf 26 oktober 2014 kan er met Etihad Airways via Abu Dhabi naar 43 in plaats van 19 bestemmingen worden gevlogen.

Het wereldwijde luchtnet van airberlin wordt gecompleteerd door het lidmaatschap van de luchtvaartalliantie oneworld. airberlin breidt vooral in Noord-Amerika de bestaande synergieën met de oneworld-partner American Airlines uit en biedt inmiddels ongeveer 60 aansluitende codeshare-verbindingen aan, zodat vrijwel elke regio in de VS te bereiken is voor passagiers van airberlin. Ook de samenwerking met de oneworld-partnerairline S7 ontwikkelt zich positief. airberlin vliegt vanaf Berlijn, Düsseldorf en Wenen maar liefst twee keer per dag naar Moskou. Bovendien vliegt de luchtvaartmaatschappij naar St. Petersburg en Kaliningrad. Vanaf deze drie Russische luchthavens hebben passagiers van airberlin zeer goede aansluitingen op het Russische binnenlandse luchtnet van S7.

Op enkele trajecten krijgen wij soms meer boekingen uit de buitenlandse markten dan uit de DACH-regio binnen. Zoals bijvoorbeeld op de vluchten vanuit en naar Rusland.

Zegt Wolfgang Prock-Schauer, CEO van airberlin.

Product & service

De wensen van de passagiers staan ook dit jaar centraal in de bedrijfsstrategie van airberlin. airberlin zal in 2014 het eerste vliegtuig met WiFi aan boord uitrusten. Deze service wordt geleidelijk naar vrijwel de gehele vloot uitgebreid.

Wij zijn een van de eerste luchtvaartmaatschappijen die WiFi niet alleen op lange vluchten, maar ook op korte en middellange vluchten aanbieden. Hierdoor voldoen wij aan de behoefte van onze passagiers aan nieuwe communicatie- en entertainmentmogelijkheden aan boord.

Zegt Prock-Schauer. Bij aanvang van het tweede kwartaal zal bovendien de ombouw van de Business Class van airberlin voltooid zijn. airberlin biedt dan als enige Duitse luchtvaartmaatschappij uitsluitend FullFlat-stoelen in de Business Class aan. airberlin heeft het serviceconcept in de Business Class uitgebreid om haar passagiers te allen tijde een flexibele en persoonlijke service op het hoogste niveau te garanderen. Door diverse service-upgrades zoals bijvoorbeeld een coffee-to-go bij het verlaten van het vliegtuig wordt het passagierscomfort voortdurend verbeterd. De voornamelijk afzonderlijke stoelen in de nieuwe Business Class van airberlin garanderen maximale privacy en toegang tot het gangpad vanaf elke plaats. De ombouw van de Economy Class in alle langeafstandsvliegtuigen van de airberlin-vloot is al voltooid. Elke stoel beschikt over een entertainmentsysteem. Een anti-trombose-bekleding zorgt voor gezondheidsvriendelijk comfort tijdens de vlucht. Op alle vluchten van airberlin kunnen de jongste passagiers genieten van de kindvriendelijke entertainmentprogramma’s en krijgen ze een speeltje van de stewardessen.

Voordelen voor frequent flyers

Frequent flyers profiteren van het Frequent Flyer Program van airberlin: topbonus viert dit jaar zijn tiende verjaardag en heeft meer dan 3,4 miljoen deelnemers. Bij meer dan 120 partners wereldwijd kunnen topbonus-deelnemers profiteren van een groot aantal voordelen. topbonus kan bovendien worden gecombineerd met business points, het corporate programma van de luchtvaartmaatschappij. Voor vertrek biedt airberlin haar statusklanten de mogelijkheid om gebruik te maken van partner lounges en de exclusieve wachtruimtes van airberlin. Onlangs werd in Wenen de eerste exclusieve wachtruimte buiten Duitsland geopend. De luchtvaartmaatschappij heeft ook exclusieve wachtruimtes in Berlijn, Düsseldorf, Hamburg, Köln/Bonn en München. In 2014 zal een exclusieve wachtruimte op de luchthaven van Nürnberg geopend worden.

Premium partner van airberlin

airberlin werkt vanaf deze zomer samen met de autoverhuurpartner Hertz en vult daarmee de bestaande premium partnerschappen met Sixt, HRS en ERGO Direkt aan. Vooral reizigers naar de VS profiteren van het nieuwe partnerschap. Hertz is de grootste autoverhuurder op Amerikaanse luchthavens.

Aantoonbaar duurzame bedrijfsvoering

In haar handelen stelt airberlin altijd het thema duurzaamheid centraal. airberlin is nu door TÜV Rheinland gecertificeerd voor haar duurzame bedrijfsvoering. Er werd onderzoek gedaan naar de aspecten beginselen van duurzame bedrijfsvoering, sociale verantwoordelijkheid, arbeidsveiligheid en gezondheidsbescherming, kwaliteitsmanagement, informatieveiligheid, compliance, energie en milieu. Met een gemiddelde leeftijd van slechts vijf jaar heeft airberlin een van de jongste vloten in Europa. Met een verbruik van slechts 3,3 liter op 100 gevlogen passagierskilometers is de vloot van airberlin een van de meest eco-efficiënte in de branche. airberlin heeft haar brandstofverbruik in de afgelopen 20 jaar met 25 procent verlaagd en werkt continu aan een uitgebreid brandstofefficiëntieprogramma. Er worden voortdurend nieuwe maatregelen ontwikkeld om nog efficiënter en zuiniger te vliegen. Bovendien is de luchtvaartmaatschappij voor de derde keer op rij onderscheiden met het servicecertificaat van TÜV Rheinland.

Comments are closed.