Nieuwe bestemming voor Emirates: Taipei

Taipei is Emirates’ nieuwste passagiersbestemming. Sinds 2003 is Taipei al een belangrijke route van Emirates Skycargo, maar nu is de dagelijkse non-stop passagiers service EK366 naar Taiwan Taoyuan International Airport ook een feit.

emirates

Ik ben blij dat we onze samenwerking op deze manier kunnen versterken.” zegt Zijne Hoogheid Sheikh bin Saeed Al-Maktoum, Chairman en Chief Executive Emirates Airline & Group. Dubai en Taipei zijn zeer vergelijkbaar. Beide zijn belangrijke hubs voor internationale handel en deze nieuwe verbinding zal de bilaterale handel versterken. Emirates heeft hard gewerkt om de bestemming Taipei te promoten en we zijn ervan overtuigd dat het aantal zakelijke en toeristische passagiers alleen maar zal blijven groeien.

Voegde Sheikh Ahmed toe.

De eerste vlucht

De eerste EK366 vlucht naar Taipei werd met een traditioneel waterkanon saluut ontvangen en de passagiers werden verwelkomd door Yin Chen-Pong ,de voorzitter van Taipei Taoyuan Airport Authority, en Barry Brown, de Senior Vicepresident van Emirates. Emirates’ Taipei service wordt uitgevoerd met een Boeing 777-300ER, die acht luxe privé suites in First Class biedt, 43 lie-flat stoelen in Business Class en 304 ruime plaatsen voor passagiers in Economy Class. Alle passagiers kunnen genieten van gourmet cuisine geserveerd door Emirates’ multinationale crew bestaande uit 132 nationaliteiten, inclusief Taiwanees. Het toestel beschikt tevens over ice, Emirates’ bekroonde inflight entertainment systeem met meer dan 1600 kanalen, de nieuwste Hollywood films, muziek, TV en spelletjes.

 

 

Taipei

Met bijna 7 miljoen inwoners is Taipei een economisch en cultureel centrum met beroemde attracties, bezienswaardigheden en een overvloed aan winkels. De bestemming staat bekend om de productie en export van elektronica, textiel, plastic, rubber en chemicaliën die van hieruit ook geëxporteerd worden. Als toerist is er genoeg te doen in Taiwan: er zijn acht nationale parken en dertien nationale natuurgebieden om te bezichtigen, kunnen bezoekers een ritje maken op de Alishan Forest Railway, naar het hoogste punt van noordoost Azië klimmen, Yu Mountain of wandelen door de prachtige rotsen bij Taroko Gorge.

Emirates Airline vliegt nu vanaf Dubai naar 141 bestemmingen in 80 landen. Tot nu toe heeft Emirates in 2014 vluchten gelanceerd naar Kiev en zal vanaf 10 maart een non-stop service naar Boston ingezet worden.

Comments are closed.