Holland America Line biedt Middellandse Zee cruises met ms Noordam in 2014

Het ms Noordam (1.972 passagiers) van Holland America Line vaart in de lente en zomer van 2014 nieuwe centraal- en west mediterrane routes. De nieuwe routes bestaan onder andere uit drie nieuwe 11-daagse reizen met verschillende afvaarten die samengevoegd kunnen worden tot diverse langere cruises; de ‘Collectors Voyages’ van maximaal 33 dagen.

holland-america-line-2

Van april tot en met oktober 2014 vaart het ms Noordam tussen Civitavecchia (Rome, Italië) en Barcelona (Spanje) of Venetië (Italië). De 11-daagse routes voorzien in een combinatie van bezoeken aan Spanje, Frankrijk, Italië, Malta, Monaco, Tunesië, Griekenland, Kroatië, Montenegro en Turkije. Gasten die liever een langere vakantie willen, hebben de mogelijkheid twee of drie cruises te combineren tot een 22- of 33-daagse ‘Collectors’ Voyage’. Deze uitgebreide routes bieden meer tijd aan land waardoor gasten langer kunnen genieten van de cultuur en geschiedenis van het Middellandse Zeegebied.

De centraal- en west mediterrane cruises doen verschillende populaire havens in tien verschillende landen aan, waardoor onze gasten alle hoogtepunten van de regio ontdekken. Voor reizigers met meer tijd, kunnen de verschillende routes gecombineerd worden tot een ultieme mediterrane cruise-ervaring.

aldus Richard Meadows, Vice President Sales, Marketing & Gastprogramma’s bij Holland America Line.

Met vertrekken op 4 april, 18 mei, 1 juli en 14 augustus vaart de “Mediterranean Explorer” cruise van Barcelona (Spanje) naar Civitavecchia (Rome, Italië). De cruise start met een overnachting in Barcelona en gaat dan door naar Marseille (Provence, Frankrijk), Monte Carlo (Monaco), Calvi (Corsica), Livorno (Florence/Pisa, Italië), La Goulette (Tunis, Tunesië) en Palermo en Napels (Italië). Op 7 mei, 20 juni, 3 augustus en 8 oktober vaart het schip de omgekeerde route en eindigt met een overnachting in Barcelona.

 

 

De “Adriatic Dream” cruise vertrekt op 15 april, 29 mei, 12 juli en 25 augustus van Civitavecchia (Rome, Italië) naar Venetië waar gasten kunnen genieten van een overnachting voordat ze van boord gaan. De cruise vaart door de Straat van Messina en bezoekt de havens Messina (Sicilië, Italië), Valletta (Malta), Argostolion en Kerkira (Corfu, Griekenland), Kotor (Montenegro) en Dubrovnik, Korcula en Split (Kroatië).

Op 26 april, 9 juni, 23 juli en 5 september vertrekt de “Mediterranean Dream” cruise van Venetië (Italië) naar Civitavecchia (Rome, Italië). Deze route maakt zes stops op de Griekse eilanden Katakolon (Olympia), Navplion, Piraeus (Athene), Mykonos, Rhodos en Santorini. Het schip legt ook aan in de thuishaven van Efeze, Kusadasi (Turkije) en Napels (Italië).

De “Venetian Adventure” cruise maakt vanaf op 16 september een rondreis vanuit Civitavecchia (Rome, Italië) met een overnachting in Venetië. Het schip stopt ook in Messina (Sicilië, Italië) na een cruise door de Straat van Messina, Valletta (Malta), Kotor (Montenegro), Split, Dubrovnik (Kroatië) en Kerkira (Corfu).

Een rondreis vanuit Civitavecchia (Rome, Italië) met de “Mediterranean Dream” cruise, vertrekt 27 september en stopt in Katakolon (Olympia), Navplion, Piraeus, Mykonos (Griekenland), Kusadasi (Turkije), Rhodos, Santorini (Griekenland) en Napels (Italië).

Gasten die meer van de Middellandse Zee willen zien, kunnen een ‘Collectors Voyage’ boeken, die twee of drie van de 11-daagse cruises combineert. Bijvoorbeeld de 33-daagse “Best of the Mediterranean” cruise die op 4 april vertrekt en of de 22-daagse “Mediterranean and Adriatic Explorer” cruise. Tot en met september is er elke maand een 22- of 33-daagse ‘Collectors’ Voyage’ te boeken.

De nieuwe routes van het ms Noordam vervangen de eerder gepubliceerde cruises die Egypte aandeden. Stops in Egypte zijn geannuleerd vanwege de aanhoudende onrust in het gebied.

Op locatie bestemmingen tot leven brengen op de Noordam

Op elke Europa cruise, brengt het “On Location” programma van Holland America Line de lokale tradities, culinaire smaken en culturele ervaringen tot leven, zowel aan boord als aan wal. Gasten kunnen genieten van een Turkse Taraf met buikdanseressen, regionale bier- en wijnproeverijen, culturele kookdemonstraties en meer.

Een 12-daagse cruise met het ms Noordam is al te boeken vanaf € 999,- per persoon.

Voor meer informatie over de Mediterrane cruises met de Noordam in 2014 en Holland America Line, neem contact op met uw reisagent of bezoek hollandamerica.com.

Comments are closed.