All Nippon Airways dagelijks Düsseldorf – Tokio

Yokoso, welkom! Düsseldorf Aiport biedt haar klanten met de start van de zomerdienstregeling 2014 een nieuwe, aantrekkelijke langeafstandsvlucht. All Nippon Airways (ANA), de grootste luchtvaartmaatschappij van Japan, vliegt vanaf 30 maart dagelijks non-stop van Düsseldorf naar de hub Tokyo-Narita. Daarmee breidt de Star Alliance airline haar langeafstandsportfolio uit met de belangrijkste luchthaven van Noordrijn-Westfalen. Samen met joint venture partners Lufthansa, Swiss en Austrian Airlines, biedt zij de beste verbindingen binnen Duitsland en Europa voor uitgaande én inkomende passagiers.

De Boeing 787 op Dusseldorf Airport

De Boeing 787 op Dusseldorf Airport

Nieuwe Boeing op Düsseldorf

Dankzij de nieuwe verbinding landt de Boeing 787 Dreamliner voor de eerste keer op Düsseldorfse bodem. Het modernste vliegtuig van Boeing is een tweemotorig langeafstandsvliegtuig met een romp die grotendeels bestaat uit vezelversterkte kunststof. De Dreamliner is passagiersvriendelijk, heeft een laag brandstofverbruik en een lage geluidsproductie tijdens het opstijgen en landen.

 

 

Een boost voor de regio

Luchthaven directeur Thomas Schnalke zegt:

Na 23 jaar kijken we uit naar een nieuwe, directe verbinding tussen Japan en Düsseldorf. Deze route zal onze regio zeer goed doen. In Noordrijn-Westfalen wonen namelijk meer dan 10.000 Japanners, waarvan 6.500 in Düsseldorf zelf”

Daarnaast zijn er van oudsher zeer nauwe economische banden tussen de twee economieën. De nieuwe dienst van ANA benadrukt ook de aantrekkelijkheid van onze langeafstandsvluchten naar Azië.
nippon-japan-vrouw

Belangrijke handelspartner

Het handelsvolume tussen Japan en Noordrijn-Westfalen bedroeg meer dan 8 miljoen euro in 2012. Meer dan 500 Japanse bedrijven hebben hun hoofdkantoor in Noordrijn-Westfalen, waarvan 421 in Düsseldorf en omgeving. Wereldberoemde merken zoals Fujifilm, Mazda, Toyota, Nissan, Toshiba, Canon, Sony, NEC en Yamaha zorgen voor veel arbeidsplaatsen in de regio.
Vorig jaar reisden ongeveer 500.000 mensen vanuit Düsseldorf Airport naar Japan. Tot nu toe vooral via Parijs, Londen, Amsterdam, Frankfurt of München. Met de trackopname van maart stopt ANA haar pendelservice naar de luchthaven van Frankfurt.

Comments are closed.