Vervoer in Parijs

vervoer-icoon-verkeersbureausIn Parijs reis je met alle soorten vervoer van A naar B. Omdat Parijs zoveel verschillende soorten transport heeft is de keuze groot en zijn de tarieven acceptabel.

Met de trein naar Parijs

Het reizen met de Thalys naar Parijs verloopt snel, comfortabel en gemakkelijk. Met je koffer in de hand stap je zonder aan de balie in te checken in de trein. Vanaf Amsterdam, Schiphol of Rotterdam reis je in ongeveer 3 uur naar Gare du Nord in Parijs. Tip van Verkeersbureaus.info: Boek je 3 maanden van te voren een ticket, dan ga je al vanaf €35 naar Parijs.

Comfortabel reizen

Terwijl de wisselende landschappen van Nederland en Parijs aan je voorbij glijden, bestel je een kop koffie, thee of een ander drankje in het buffetrijtuig. Maak in de trein gebruik van WiFi, in Comfort 1 is het internet gratis. Ook profiteer je in Comfort 1 van extra gemakken zoals meer beenruimte en een stopcontact naast je stoel.

ontdek-cultureel-parijs-met-thalys

Met de metro door Parijs

De metro in Parijs heet RATP. Op de speciale site voor toeristen vind je alle informatie voor je bezoek aan Parijs. De metro rijdt elke dag van 05:30 tot 01:00 in de nacht. Je kunt losse kaartjes kopen, een carnet van 10 kaarten (voordeliger) of een Paris Visit kaart waarmee je 3 of meer dagen met het openbaar vervoer kunt reizen. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen gratis in Parijs met de metro en bus. Voor kinderen van 4 t/m 9 jaar kun je een kaartje voor half geld kopen. Dit geldt alleen bij aanschaf van een carnet.

Metro kaart Parijs

Vul je e-mailadres in en download de handige metro kaart van Parijs om thuis te printen.

Een metro ingang in Parijs

Een metro ingang in Parijs

Wil je een echte Parijzenaar zijn lees dan een boek in de Metro

Wil je een echte Parijzenaar zijn dan lees je een boek in de metro

Taxi’s

Taxi’s zijn er in overvloed en ze kosten niet veel. Zorg dat de chauffeur altijd de meter aanzet.

Een taxistandplaats

Een taxistandplaats

Rondvaartboot

Met een rondvaartboot kun je je ook laten vervoeren door Parijs. Stap op een toerboot en ga onderweg van de boot.

Dit zijn de leukste hotspots in Parijs

Download nu een handige reisgids over Parijs. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie op iPhone & iPad.

Rondvaartboten op de Seine

Rondvaartboten op de Seine

Bus en hop-on-hop-off bussen

In de groen-witte openbaar vervoer bussen kun je een los kaartje kopen. Wil je een tour door Parijs ga dan met een rode hop-on hop-off bus.

Hop-on- hop-off tourbus in Parijs

Hop-on- hop-off tourbus in Parijs

Verken Parijs met de fiets

Met de groene huurfietsen, Velib, kun je een fiets huren. Er staan 20.000 fietsen bij 1.800 haltes klaar voor jou door heel Parijs om te huren. Je huurt de fiets al vanaf €,170 voor een dagticket.

Huur een Vélib fiets

Huur een Vélib fiets

Met de auto

Het verkeer in Parijs is druk. Wil je met de auto door Parijs let dan goed op. Parijzenaren rijden hard. Zorg dus dat je meekomt met het verkeer. Parkeren kan wat lastig zijn. Door de Franse methode van parkeren wil men nog wel eens een bumper raken bij het inparkeren.

Milieuregels met de auto in Parijs

Als je met de auto naar Parijs gaat, moet je rekening houden met de eisen van de milieuzones in Parijs. Voordat je vertrekt moet je een milieusticker aanschaffen. In het centrum worden alleen nog auto’s met een milieusticker van 0 tot en met 3 toegelaten. In de zone daaromheen worden auto’s toegelaten met een sticker van 0 tot en met 4. Raadpleeg hier de laatste regels.

Auto's op de Champs-Elysées

Auto’s op de Champs-Elysées

Blijf op de hoogte van Parijs

Blijf op de hoogte van Parijs met onze inspirerende nieuwsbrief vol Parijs metro tips!

Tip, vraag een reisgids aan over Parijs.