Stijging ‘groene vliegreizigers’ CheapTickets.nl

GreenSeat CO₂-compensatie zit in de lift. In het eerste kwartaal van 2013 is het aantal ‘groene vliegreizigers’ dat boekt via CheapTickets.nl met maar liefst 86% gestegen t.o.v. het eerste kwartaal 2012. Steeds meer mensen kiezen bewust voor het compenseren van de CO₂-uitstoot van hun vliegreis. Daarbij speelt mee dat sinds 1 januari 2013 de compensatieregeling is verlaagd naar maximaal 5,50 euro voor een ‘groene stoel’ op retourvluchten binnen Europa en ongeveer dertig euro voor verdere bestemmingen, zoals Azië en Australië.

australië-cheaptickets-groene-vliegreizigers-green-seat-co2-compensatie

GreenSeat en CheapTickets.nl zijn al in 2008 een samenwerking aangegaan, waarbij consumenten tijdens het boekingsproces kunnen aanvinken of zij de CO₂ -uitstoot van hun vliegreis willen compenseren.

Vitas Kersbergen, Sales & Marketing van GreenSeat:

Ons partnership is al jaren succesvol, maar een toename van 86% van het aantal CO₂-gecompenseerde boekingen in de eerste maanden van 2013 is natuurlijk fantastisch. Doelstelling is om in 2015 één miljoen reizigers te bereiken en helpen groener op reis te gaan. Samen met CheapTickets.nl en andere reispartners zijn we hiermee goed op weg.

Lieke Fransen, Brand Manager bij CheapTickets.nl:

We willen onze klant graag de mogelijkheid bieden om groener te reizen. Door middel van het tonen van energielabels bij de vluchten bieden we de klant de mogelijkheid om niet alleen een prijsbewuste keuze te maken, maar ook een milieubewuste. Dit en het afnemen van een GreenSeat dragen bij aan het terugbrengen van de CO₂-uitstoot. We zijn ons bewust van de consequenties van vliegreizen op het klimaat en op deze manier kunnen we hier groener mee omgaan.

Reizigers die groener reizen via GreenSeat dragen hun steentje bij aan het tegengaan van klimaatverandering door direct te investeren in duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden als Cambodja en India. Dankzij deze projecten verbeteren bovendien de leefomstandigheden van vele lokale huishoudens door toegang tot schone energie.

Comments are closed.