Air Arabia Maroc lanceert Charity Cloud Maroc

Op maandag 26 maart heeft Air Arabia Maroc aangekondigd dat zij, in samenwerking met de Marokkaanse Vereniging van SOS Kinderdorpen, het programma Charity Cloud Maroc heeft opgericht. Het initiatief, het eerste in zijn soort in Marokko, is gericht op het werven van fondsen voor ontwikkeling van gemeenschappen, door middel van donatie door passagiers aan boord van Air Arabia Maroc vluchten.

charity-cloud-maroc-sos-kinderdorpen-marokko

Vanaf begin maart 2013 kunnen passagiers op de vluchten van Air Arabia Maroc vrijwillige donaties doen. Hiervoor zijn speciaal voor de campagne ontworpen enveloppen beschikbaar aan boord van de vluchten. Het ingezamelde geld wordt geïnvesteerd in de gezondheidszorg en in onderwijsprojecten van de Marokkaanse Vereniging van SOS Kinderdorpen.

Nieuwe projecten

Onder het ere-voorzitterschap van HKH Prinses Lalla Hasna heeft SOS Kinderdorpen 5 dorpen, 2 scholen, 3 kleuterscholen en een plek om te leven voor jonge mensen met speciale behoeften gebouwd. Hiernaast lopen er 4 programma’s in de Marokkaanse plaatsen Sidi Bernoussi, Sidi Moumen, Imouzzer Kandar en Imzouren ter bevordering van de familieband.

Groot succes


Group Chief Executive Officer van Air Arabia, Adel Ali, zegt:

We zijn trots dat het Charity Cloud programma nu ook in Marokko is gestart. Sinds de lancering van het Charity Claud programma zijn we in staat geweest om een klein verschil te maken in de levens van vele mensen die leven en wonen in de bestemmingen waar Air Arabia op vliegt binnen haar routenetwerk. Met de aankondiging van vandaag hopen we wederom onze maatschappelijke betrokkenheid bij de Marokkaanse gemeenschap te tonen en we zijn ervan overtuigd dat dit duurzame ‘Corporate Social Responsibility’ (CSR) programma wederom een groot succes wordt.

Nauwe samenwerking


In reactie op de nieuwe samenwerking zegt mevrouw Beatrice Beloubad, nationaal directeur van de Marokkaanse Vereniging van SOS Kinderdorpen:

We zijn verheugd dat we de handen ineen hebben geslagen met Air Arabia Maroc in de lancering van dit prachtige initiatief. Het Charity Cloud programma heeft het leven van duizenden minder bedeelden in verschillende delen van de wereld positief beïnvloed, en we zijn zeer optimistisch dat dit grote succes ook in de Marokkaanse samenleving wordt behaald. Dat gezegd hebbende, zullen we nauw samenwerken met het team van Air Arabia om een zinvolle en duurzame bijdrage te leveren aan de samenleving.

Corporate Social Responsibility Award


Air Arabia is een van de eerste bedrijven uit het Midden-Oosten die een duurzaam CSR project heeft geïntroduceerd toen het Charity Cloud Project in 2005 werd gelanceerd in samenwerking met Sharjah Charity International. In het kader van het programma zijn Charity Cloud scholen en klinieken opgericht in verschillende landen als Soedan, Sri Lanka, Jemen, India en Nepal. Bovendien heeft het Charity Cloud Project ook sociale initiatieven tegen Meningitis in Soedan, Autisme in Turkije, initiatieven tegen hart-en vaatziekten in Jemen, borstkanker in Soedan en nog veel meer gepland.
Als erkenning voor haar zinvolle bijdrage aan de totstandkoming van duurzame middelen van bestaan, is Air Arabia onlangs tijdens de Aviation Business Award in Dubai bekroond met de ‘Corporate Social Responsibility Award’.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Marokko

 

Reviews lezen over Marokko

Meer informatie over Marokko vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Marokko. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Marokko met Skyscanner

Kaart van Marokko

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.