Amerika populair bij inwoners Benelux

Landen als de UK, Frankrijk en Italië zagen de afgelopen jaren een afname van reizigers naar Amerika, maar bij inwoners van de Benelux blijft deze bestemming onverminderd populair. Samen met Duitsland noteert de Benelux nu al enkele jaren zelfs een bescheiden groei. Belangrijk voor de Nederlandse reisbranche is het feit dat deze groei vooral te danken is aan de toename van het “leisure” segment. Dit terwijl de zakelijke markt nog altijd niet helemaal hersteld lijkt. Het “plezier-reizen” segment is nog steeds goed voor bijna 80% van de arriverende Nederlandse reizigers in de USA.

vs-verenigde-staten-amerika-nog-steeds-populair-inwoners-benelux-vakantie-bestemming-land

5-jaren voorspelling

De toekomst ziet er voor de Benelux markt goed uit want volgens de 5-jaren forecast van het Office of Travel & Tourism Industries (OTTI) blijft Nederland een stabiele factor. De organisatie voorspelt dat de Benelux in totaal met 14% zal groeien naar bijna 700.000 bezoekers in 2017. Men verwacht dat het aantal bezoekers uit de Benelux in 2016 voor het eerst de grens van 1 miljoen zal passeren. De Benelux als geheel neemt hier dan nog steeds een negende plek in op de “Top-10 overseas Origin Countries” vlak voor Italië en India. Interessant zijn ook de enorme stijgingen die het (OTTI) voorspelt voor landen als China (+259%), Brazilië (+83%), Korea (+51%), India (+47%) en Australië (+46%) over de periode 2017/2021.

Toerisme grootste inkomstenbron Amerika

Met 8% van alle export is de reis- en toerisme sector de grootste exportbranche binnen de Verenigde Staten. Onlangs gepubliceerde cijfers van de U.S. Department of Commerce’s International Trade Administration laten een record bedrag van ruim 168 miljard dollar aan export inkomsten zien over 2012. “De Tourism Promotion Act die enkele jaren geleden door president Obama werd ingesteld lijkt hiermee haar vruchten af te werpen”, aldus Hanny Fluit van Target Travel Marketing, organisator van de Brand USA Paviljoens op de Vakantiebeurs in Utrecht en het Vakantiesalon in Brussel.

Benelux blijft interessante markt

Hoewel de aandacht in de VS zich momenteel voornamelijk lijkt te richten op opkomende markten als China, Zuid-Korea, Australië en India blijft de Benelux een stabiele en zeer interessante markt voor de VS. Alleen de UK produceerde meer reizigers per 100 inwoners (6,1) dan de Benelux met 3,1 ‘arrivals’ per 100 inwoners. Voor India lijkt het zoeken naar een speld in een hooiberg te worden voor de Amerikaanse toerisme industrie, de 663.000 Indiërs die Amerika in 2011 bezochten, vertegenwoordigen slechts 0,06 % van de bevolking. Voor China is dat niet heel veel beter met 0,1%. Daarnaast zal het OTTI zich af moeten vragen hoe lang de Chinees in de VS verblijft ten opzichte van de Nederlandse reiziger, mede gezien het feit dat de gemiddelde Chinees slechts 10 betaalde vakantiedagen per jaar heeft.

Infographic Benelux Travel to the USA

Benelux_Travel_to_the_USA_Infographic
Bron: www.targettravel.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Amerika

 

Reviews lezen over Amerika

Meer informatie over Amerika vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amerika. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Amerika met Skyscanner

Kaart van Amerika

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.