Indonesische culturele rijkdommen internationaal erkend

Indonesische culturele rijkdommen internationaal erkend

Indonesië wordt wereldwijd geroemd om haar culturele rijkdommen. Op Bali hebben de Subak rijstterrassen een vermelding gekregen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. CNN heeft tegelijkertijd de Javaanse Borobudur tempel benoemd tot de nummer 1 ‘must-see’ ter wereld. Borobudur is ook officieel opgenomen in het Guiness Book of World Records, als grootste Boeddhistische tempel op aarde.

Subak rijstterassen cultureel erfgoed

UNESCO heeft de waarde van Subak rijstterrassen erkend door het recentelijk toe te voegen aan de Werelderfgoedlijst. Het culturele landschap van Bali bestaat uit rijstterrassen en watertempels en beslaat ruim 19.000 hectare. De tempels vormen al sinds de 9e eeuw de kern van een uitgebreid waternetwerk van kanalen en terrassen. Ook wel ‘subak’ genoemd. Subak heeft een sterke spirituele achtergrond. Balinezen geloven dat Subak de ziel van Tri Hita Karana vertegenwoordigt: het samenbrengen van mens, natuur en geest. Subak is tot op de dag van vandaag zeer belangrijk voor de Balinese gemeenschap en een van de best bewaarde erfenissen van het Balinese volk.


Borobudur tempel nummer 1 must-see

Sinds kort is de bekende Borobudur tempel van Centraal-Java in het Guinness Book of World Records opgenomen als grootste Boeddhistische tempel. Indonesië is trots op haar geliefde Borobudur, die al sinds 1991 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Borobudur is tussen 750 en 850 n.Chr. gebouwd als een grote stoepa. De basis van de stoepa is 123 bij 123 meter en heeft in totaal negen etages, die de Boeddhistische kosmos vertegenwoordigen. De Borobudur is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest populaire trekpleisters van Indonesië. CNN heeft Borobudur onlangs uitgeroepen tot nummer 1 op hun lijst van 27 must-sees op de planeet. Volgens CNN is er niets mooiers dan de zon zien opkomen over de tempel, de omringende rijstvelden en nabijgelegen Merapi vulkaan.

Over Indonesië

De Republiek van Indonesië bestaat uit 17.504 grote en kleine tropische eilanden, gelegen tussen de continenten Australië en Azië. Het land heeft 215 miljoen inwoners en meer dan 200 verschillende etnische bevolkingsgroepen. Vanuit Nederland is Indonesië goed bereikbaar. Veel vliegtuigmaatschappijen zoals KLM (via Singapore), Garuda Indonesia (via Dubai), Singapore Airlines (via Singapore) en Cathay Pacific (via Hong Kong) vliegen naar Indonesië.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Indonesië

 

Reviews lezen over Indonesië

Meer informatie over Indonesië vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Indonesië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Indonesië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.