Indonesië gewilde bestemming voor 2012

Indonesië gewilde bestemming voor 2012

Het gaat goed met Indonesië als verre vakantiebestemming. Op de vakantiebeurs 2012 ging de meeste aandacht naar Indonesië. Voor 2012 zijn de verwachtingen rooskleurig. In totaal worden er in Indonesië 8 miljoen internationale bezoekers verwacht. Indonesië heeft het succes mede te danken aan haar veelzijdigheid, welke inmiddels door steeds meer toeristen wordt ontdekt. Van Java, Sumatra, Kalimantan en Sulawesi tot aan Bali; Indonesië heeft voor elk type reiziger wat te bieden.

Indonesië populair op Vakantiebeurs 2012

Uit een onderzoek van VNU Exhibitions is gebleken dat 126.551 mensen de Vakantiebeurs hebben bezocht in 2012. Buiten Europese bestemmingen ging de meeste aandacht uit naar Aziatische bestemmingen, met als koploper Indonesië. Daarmee wist Indonesië verre bestemmingen zoals de USA en Zuid-Amerika ver achter zich te laten. Opvallend is dat er vooral veel interesse was voor de onbekendere eilanden in Indonesië zoals Papua, Kalimantan en Sulawesi. Visit Indonesia spreekt van een geslaagde Vakantiebeurs en hoopt dat een soortgelijke trend zich voortzet in het boekingsgedrag van de Nederlandse consument.

Positieve cijfers volgens verkeersbureau Indonesië

In tegenstelling tot vele andere vakantiebestemmingen blijft het aantal buitenlandse bezoekers in Indonesië toenemen. De verwachtingen van het verkeersbureau van Indonesie voor 2012 liegen er niet om: met 8 miljoen bezoekers in Indonesië, waarvan 3 miljoen in Bali, is het land wereldwijd een gewilde vakantiebestemming. Volgens de eerste cijfers is het totaal aantal bezoekers in 2011 gestegen met maar liefst 8,9%. Grote uitschieters waren bestemmingen zoals Yogyakarta (+268,8%) en Solo (+129,3%).

Verbeteringen infrastructuur

Volgens de nieuwe minister voor Toerisme en Creatieve Economie, Mari Elka Pangestu begint de promotie van de veelzijdigheid van Indonesië bij het verbeteren van de infrastructuur. Zo staan gebieden rondom Raja Ampat (Papua) Sabang (Atjeh), Kelimutu (Flores) en Mount Rinjani (Lombok) bovenaan de to-do list van de nieuwe minister. Het nieuwe Lombok International Airport dat onlangs werd geopend op Lombok is een goede eerste stap.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Indonesië

 

Reviews lezen over Indonesië

Meer informatie over Indonesië vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Indonesië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Indonesië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.