Loungen op trendy Bali

Loungen op trendy Bali

Bali is al lange tijd de grootste toeristische plek van Indonesië. Met parelwitte stranden, de grote groene terrassen, vulkanen en eeuwenoude tempels een lokker voor een culturele vakantie in de natuur. Maar dat zijn niet de enige bezienswaardigheden op Bali. Het eiland heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot hippe lounge bestemming en is zelfs te vergelijken met Ibiza. De meest relaxte loungebars, trendy nachtclubs, stijlvolle restaurants en luxe accommodaties van dit moment werden geselecteerd door 333TRAVEL.

Ultieme lounge middag

Een namiddag op Bali bevat alle ingrediënten om ultiem te loungen. Dat kan nergens beter dan in Seminyak, een steeds populairdere wijk in het zuiden van Bali nabij de toeristische hotspot Kuta. Seminyak is modern, stijlvol en vooral laid-back. Plof in een zetel, bestel een cocktail, geniet van de ondergaande zon en ga de avond onbezorgd tegemoet.

Lounging

De bekendste beach club van Bali is Ku De Ta. Architect Fredo Tafin ontwierp de club in Seminyak zodanig dat strand, tuin, restaurant en dansvloer één groot en ruimtelijk geheel vormen. De dagen gaan er – onder het genot van een hapje en drankje en vergezeld door steeds luidere beats – ongemerkt over in zwoele Balinese nachten.
In Seminyak zijn een aantal nieuwe clubs in opkomst. Cocoon is net als Kuh De Ta uitgerust met restaurant, bar en beach club. Het voornamelijk witte interieur met authentieke bamboe accenten oogt luxueus. Ontspannen doe je er op een loungebed of in een Cabana aan het zwembad.
De bijzondere Rock Bar van het luxe Ayana Resort op Bali bevindt zich op een veertien meter hoge klif in de Jimbaran Bay. Dit levert een ongekend uitzicht over de Indische Oceaan op. De bar is een minimalistisch vormgegeven door Yasuhiro Koichi en biedt plaats aan ruim 300 gasten.


Dining

Tijdens een laid-back vakantie mag een smaakvol diner in een stijlvol restaurant uiteraard niet ontbreken. Bali biedt voldoende keus. Van Italiaans tot Japans, van Frans tot Fusion en natuurlijk ontbreekt ook de Indonesische keuken niet. Topchef Will Meyrick, die verscheidene clubs en restaurants bezit in Australië, Hong Kong en Thailand, is eigenaar van restaurant Sarong in Seminyak. Hij is gespecialiseerd in de Thaise keuken en laat zich inspireren door ‘het eten van de straat’, wat Sarong een special touch geeft.
Métis is waarschijnlijk het bekendste en ook meest prijzige restaurant van Seminyak. Designer Shinta Siregar gebruikte voor de inrichting traditionele Balinese thema’s en materialen. Chef Nicolas ‘DouDou’ Tourneville staat op culinair gebied garant voor Franse-Mediterrane invloeden.

Clubbing

De place to be voor een stapavond op Bali is de Double Six straat in Seminyak. Club Double Six was de eerste nachtclub aan de Balinese stranden. Grote delen van deze club zijn open air. Ook nightclub Bounty is een gevestigde naam. Hier wordt zeven nachten per week gefeest door een gevarieerd publiek, waaronder veel Europeanen, Australiërs en Balinezen.

Sleeping

Lounge je liever in privésfeer? Verblijf dan in een private villa, die op Bali doorgaans volledig ommuurd zijn en over een tuin, zwembad en indien gewenst ook een butler beschikken. De meeste villa’s worden aangeboden in Seminyak en in Ubud, het culturele hart van Bali. Persoonlijk genieten van de zonsondergang kan ook vanuit je luxe hotelsuite aan zee. Bijvoorbeeld in het trendy Anantara Resort & Spa in Seminyak, dat over een jacuzziterras beschikt.

Kijk voor verdere informatie over het eiland en voor individueel samen te stellen reizen op www.333travel.nl


 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Indonesië

 

Reviews lezen over Indonesië

Meer informatie over Indonesië vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Indonesië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Indonesië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.