Deze Afternoon Tea in Miami Beach wil je niet missen

Lamborghini’s en Corvettes racen met veel kabaal door de straten van Miami Beach. In contrast daarmee staat de rust en elegantie van Titia’s Tea Room. Harmke ging er op de thee.

Afternoon Tea

Miami South Beach

Met ex-buurman Marcel verblijf ik gezellig een weekje in Miami. Ons appartement zit op steenworp afstand van het strand van South Beach en de eerste ochtend genieten we al meteen van de zonsopgang. Zo vroeg in de ochtend zijn er niet veel mensen op het strand, behalve een yogaklasje en wat mensen die hun hond uitlaten. Miami Beach telt opvallend veel hondenbezitters, stellen we later vast. Om de zoveel meter staat er langs de kust van Miami Beach een strandwachtershuisje. De houten huisjes zijn allemaal anders van kleur en vorm (zie ook 5x Doen in Miami).

Harmke bij een strandhuisje in Miami South Beach

Marcel bij een Oldtimer aan Ocean Drive

Hotel Blanc Kara

Eerder schreef ik al over Blanc Kara (zie 5x Slapen in Miami), een boetiekhotel in de wijk SoFi in Miami Beach. Deze wijk ten zuiden van Fifth Street heeft een fijne vibe. SoFi staat voor South of Fifth en beslaat de hele zuidelijke punt van het langgerekte eiland dat Miami Beach is. Hotel Blanc Kara ligt aan Collins Avenue, parallel aan Ocean Drive. Het is een kleinschalig boetiekhotel dat wordt gerund door Cynthia Legrand. “SoFi is het rustige deel van Miami Beach,” beaamt Cynthia. “Het is wat meer residential en high-end dan het party-ende deel van Miami South Beach. Het hotel biedt Best of Both Worlds: je hoeft Fifth Street maar over te steken om weer midden in de reuring te zijn.”

Titia’s Tea Room is gevestigd in Hotel Blanc Kara

Sneak peek in de theesalon

Grafisch designer

Cynthia Legrand werd geboren in de VS, maar woonde vanaf haar vijfde in België. Ze heeft een Waalse vader en Engelse moeder. Ze is grafisch designer en rolde als vanzelf de hotel-business in. In België hielp ze een kennis om een hotel op de kaart te zetten. Ze bleek er gevoel voor te hebben en het ook nog eens heel leuk te vinden. Vervolgens vroeg de eigenares van Blanc Kara aan Cynthia haar in Miami te komen helpen. Ze greep die kans en met succes. “Een hotel runnen is vooral een kwestie van je gezonde verstand gebruiken, iets wat kennelijk niet iedereen gegeven is. Ik startte ruim tien jaar geleden bij Blanc Kara hier in Miami en kijk waar we nu zijn,” lacht ze.

Cynthia Legrand

Snoeperig decor

 

Lees ook dit artikel: 5x doen in Miami

 

Bruiloften en babyshowers

Cynthia zit nooit stil en heeft altijd energie om iets nieuws aan te pakken. En dus begon ze zich, toen het hotel eenmaal op rolletjes liep, op het organiseren van Tea Parties te storten, iets wat ze altijd al wilde doen. Haar deels Engelse roots verklaren haar liefde voor de Afternoon Tea. Sowieso zijn koken en eten haar passie. Afgelopen jaar ging ze van locatie naar locatie om veelal op bruiloften en babyshowers een Afternoon Tea uit de hoge hoed te toveren met alles erop en eraan. Een doorslaand succes, maar wat ze het liefst wilde, was op een vaste locatie haar eigen tea room openen. Dat de eigenares van Blanc Kara haar carte blanche gaf, was haar geluk.

Sierlijk theeservies

Oog voor detail

Titia’s Tea Room

Na maanden van verbouwen opende ze eind 2022 in Hotel Blanc Kara haar eigen theesalon, Titia’s Tea Room. Het is voor haar een droom die uitkomt. Cynthia is zelf een fervent theeliefhebster, koffie drinkt ze niet. Waarom de naam Titia? Cynthia: “Het is mijn roepnaam. Zo word ik al van jongs af aan genoemd, waarschijnlijk omdat mijn broer en zus de naam Cynthia als kind verhaspelden.” De salon is aangekleed in een ultra-vrouwelijke stijl met bloemetjesbehang, stijlvolle witgeverfde kasten, een op maat gemaakte lichtblauwe bank, goudkleurige tafels, pastelroze stoelen en gekke poppetjes en geestige portretten van – inmiddels wijlen – Queen Elizabeth II.

Roze stoelen en gouden tafels

Prosecco of champagne?

Vooralsnog is Cynthia’s theesalon alleen in het weekend open. Dus begeven Marcel en ik ons op een zaterdag naar Titia’s Tea Room voor de Afternoon Tea. Het menu omvat drie theesoorten – Black, Green en Herbal – en elk in een rits van smaken. Van A Hug in a Cup en Yes Darling (met mandarijn, mijn favoriet) tot Milky Ways, Sweet Dreams, Ginger Head, en ga zo maar door. Wat een keus! Leuk detail: het krullerige groene logo van Titia’s is zelfs op de theelabeltjes terug te vinden. Dan is de vraag welke Afternoon Tea we willen: SpecialTea (zonder een alcoholisch drankje), MajesTea (inclusief prosecco) of RoyalTea (met champagne)… Het wordt de MajesTea!

Thee van eigen label

Uitgebreid theemenu

 

 

Toren vol lekkers

Om te beginnen toasten we met prosecco. Ook komen er nu twee sierlijke theepotjes op tafel met de thee van onze keuze en daarbij een toren vol lekkers. De etagère is overladen met macarons, brownies, citroencakejes, panna cotta en finger sandwiches met eiersalade, ham, kaas en komkommer. Wat heerlijk en op en top Engels! Die roze macarons! Die zijn echt to die for! Ze geuren naar rozenblaadjes en smaken perfect. Dat is nog niet alles, want even later krijgen we nog luchtige scones geserveerd, warm uit de oven, met daarbij custard, clotted cream en homemade jam. De scones ogen zo lekker dat ik meteen een hap neem en helemaal vergeet een foto te maken.

Perfecte macarons

Amerikaanse touch

Het meest ongelooflijke is wel dat Cynthia alles zelf bakt, en dát naast haar taak als hotelmanager. Zelf vindt ze het vrij normaal. Ze is haar hele leven al dol op bakken en op Afternoon Tea: “Elke keer bak ik andere dingen, zo blijft het een verrassing.” Haar favoriete tv-programma is, hoe kan het ook anders, The Great British Bake Off. Het had weinig gescheeld of ze had meegedaan aan de Amerikaanse versie. Met haar Tea Room wil ze de Amerikanen verleiden de oer-Engelse thee-traditie te omarmen. “Scones zijn hier al wel een trend, net als macarons overigens die van origine Frans zijn. Met mijn brownies geef ik juist een Amerikaanse touch aan de Afternoon Tea.”

Zoete en hartige lekkernijen

Alles vers gemaakt

Bloemetjesbehang

Voordat ze Titia’s opende had ze al voor ogen hoe het eruit moest zien: “Het behang had ik ooit al ergens gespot. Ik wilde er altijd al iets mee doen en dit was mijn kans.” “Dit is precies wat nog ontbrak in Miami Beach, zo’n elegante plek” is wat mensen haar zeggen. Sommigen vinden het concept van een tearoom erg vrouwelijk, maar in Londen ziet Cynthia evenveel mannen als vrouwen in de theesalons.

“Het is dus niet per se een girly ding.”

Reisgenoot Marcel merkt op dat de sfeer bij Titia’s hem aan het Franse Ladurée doet denken. Cynthia lacht instemmend: “Ik ben dol op Ladurée!” Het liefst wil ze nog meer tearooms openen en haar kennende gaat dat gebeuren ook!

Jam en clotted cream voor bij de scones

Meer informatie

Titia’s Tea Room, Hotel Blanc Kara, 205 Collins Ave, Miami Beach.
titiasteaparty.com
blanckara.com

 

 

KLM vliegt deze winter rechtstreeks naar het zonnige Miami. In iets meer dan 10 uur vlieg je van Schiphol met een directe vlucht naar Miami. Bekijk de tarieven hier. Lufthansa biedt ook voordelige Miami tickets aan. Liever een compleet verzorgde reis? Kijk dan bij TUI.

 

 

Portret van Queen Elizabeth II

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.