5x doen in Miami

Miami is natuurlijk allereerst een strandbestemming met alle bijbehorende vertier, maar het is tevens de stad van kunst en art-deco-architectuur. Harmke verkende ook het culinaire Little Havana, waar je je in Cuba waant.

Wynwood Walls

1. Wandelen in Miami Beach

Miami Beach is het eiland voor de kust van Miami en is de place to be. Het heeft een lang zandstrand, dat voor een deel wordt geflankeerd door een fiets- en wandelpad. Bij zonsopgang maakte ik er een heerlijke wandeling. Om de zoveel meter zie je een houten baywatch-huisje op het strand. Ze zijn allemaal anders van vorm en kleur, leuke eye-catchers. Miami South Beach met daarlangs Ocean Drive is het zuidelijke deel van dit lange strand. Een leuke tip is een Walking Tour in het art deco-distirct van Miami Beach. De gids vertelt je tijdens de wandeltour over de architectuurstijlen hier waaronder MiMo, Miami Modern. mdpl.org

Miami South Beach

Strandwachtershuisje

Art-deco-architectuur in Miami Beach

2. Murals bewonderen in Wynwood

Ik beperkte me niet tot Miami Beach, maar verkende ook Downtown Miami en de wijken eromheen. Een creatieve vibe heerst in Wynwood. Ooit was dit een arme buurt, maar nu is die hip en happening. Er zitten opvallende kunstmusea, zoals Wynwood Walls. Meer dan driehonderd werken zijn er te zien, deels in de vorm van kleurige murals buiten in de tuin. Terwijl je erlangs wandelt, kun je de app van Wynwood Walls erbij houden. Daarin zijn alle kunstwerken te vinden. Ook bezoek ik het Graffiti Museum in dezelfde wijk, waar je kunt zien hoe de stijl van graffiti in de loop der tijd is veranderd. Art of letters is wat graffiti in feite is.

Nog meer murals

Mural bij Wynwood Walls

Graffiti Museum

 

Lees ook dit artikel: 5x slapen in Miami

 

3. Kunst kijken in Downtown Miami

Het is ongelooflijk hoe rijk aan moderne kunst Miami is. In Miami Beach heb je het Bass Museum. In Downtown Miami bezocht ik het ICA met vooral werk van lokale kunstenaars. Tegenover dit museum is een parkeergarage die al net zo kunstzinnig oogt. Niet voor niets gaat het hier om het Design District dat tevens een winkelgebied is met luxe-merken. Een must visit is het Pérez Art Museum Miami (PAMM), waar een Warhol-expositie was toen ik er was. Naast het PAMM zit het iconische Frost Museum oftewel Frost Science Aquarium & Planetarium zoals de officiële naam luidt. Dat geeft meteen weer waar dit museum precies voor staat.

Parkeergarage in het Design District

Kunstwerk bij het ICA Museum

Kijkje in museum PAMM

4. Per speedboot naar Star Island

Het zal ongetwijfeld niet de meest eco-vriendelijke activiteit zijn, maar ik kan volop genieten van de Thriller Speedboottocht, die vertrekt vanaf de haven bij Bayside Marketplace in Downtown Miami. Het is een supersnelle boot en dus is het heerlijk racen over het water. Bovendien varen we, in rustiger tempo, langs Star Island om de villa’s te bewonderen van de Rich and Famous. Madonna zou er een huis hebben en een van de sneeuwwitte villa’s was ooit het optrekje van Jennifer Lopez. “Be ready to take pictures of the beautiful Downtown Miami Skyline,” zegt de stem uit de speaker. Een boottocht blijkt dé manier om de Miami skyline te kunnen bewonderen. thrillermiami.com

Thriller Speedboottocht

Star Island

Skyline van Miami

5. Food Tour in Little Havana

De wijk Little Havana in Miami heet zo, omdat er veel immigranten uit Cuba wonen. SW 8th Street blijkt het bruisende hart. Hier start mijn Food & Cultural Tour. De gids neemt me mee naar sigarenfabrikanten, koffiebarretjes en een park waar mensen domino spelen. We proeven loeisterke Cubaanse koffie, drinken vers ananassap en een mojito, de cocktail met limoen die van oorsprong uit Cuba komt. Ook een dikbelegde Cubaanse sandwich ontbreekt niet. Zo’n tour is de manier om de culinaire én culturele kant van Little Havana te leren kennen. miamiculinarytours.com

Tour guide in Little Havana

Koffie in Little Havana

Dit was de laatste in een serie van drie blogs (5x slapen in Miami, 5x eten in Miami) over Miami.
Meer informatie over Miami: miamiandmiamibeach.com

De Cubaanse wijk in Miami

Miami Beachwalk

 

 

KLM vliegt deze winter rechtstreeks naar het zonnige Miami. In iets meer dan 10 uur vlieg je van Schiphol met een directe vlucht naar Miami. Bekijk de tarieven hier. Lufthansa biedt ook voordelige Miami tickets aan. Liever een compleet verzorgde reis? Kijk dan bij TUI.

 

 

Harmke bij Wynwood Walls

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.