5x Slapen in Miami

Miami South Beach is wel zo’n beetje de ultieme vakantieplek en heeft voor elk wat wils. Harmke ontdekte de verschillende buurten van South Beach en geeft haar hoteltips.

Strandhuisje in Miami South Beach

Strandhuisje in Miami South Beach

1. Hotel Blanc Kara

Miami South Beach is in feite een langgerekt strandeiland voor de kust van Miami. Ik logeer om te beginnen in het zuiden van South Beach. SoFi heet dit leuke buurtje, voluit South of Fifth. Blanc Kara zit vlak achter Ocean Drive en het strand. Het is een hip en modern boetiekhotel (adults only) met ruime suites en het staat onder de bezielende leiding van Cynthia LeGrand uit Wallonië, België. Cynthia woont al tien jaar in de VS. Ze is grafisch designer, maar rolde bij toeval de hotel-business in. Ze zit nooit stil! Onlangs nog liet ze het hotel renoveren en opende er een tea room. Ook geeft ze tea party’s aan huis. De sympathieke Rodolpho van de receptie mag ook niet onvermeld blijven; altijd in voor een praatje. Kortom, ik had bij Blanc Kara een fijn verblijf. blanckara.com

Hotel Blanc Kara

Hotel Blanc Kara

Cynthia van hotel Blanc Kara

Cynthia van hotel Blanc Kara

Luie bank in de lobby van Blanc Kara

Luie bank in de lobby van Blanc Kara

2. Hotel Croydon

Het volgende adres waar ik logeer, is Croydon South Beach Group. Dit hotel zit een stukje noordelijker in South Beach. Supervriendelijk zijn ze hier bij de receptie. Na een plotse tropische regenbui stap ik namelijk doorweekt het hotel binnen. De staf weet me echter in no time weer op te monteren! Mijn suite heeft een fijn king-size bed. Ernaast is een rooftop terrace. Dineren doe ik tussen de verlichte palmbomen op het gezellige terras van hotelbar The Tavern beneden. De bui is allang weer overgewaaid. Ook Croydon is onlangs gerenoveerd. Dit boetiekhotel telt zeven verdiepingen en is niet ver van de Atlantische Oceaan. Het heeft een concept store en gym. Mooi is de outdoor-pool met ligbedden! De keuken van The Tavern staat onder supervisie van een Award-Winning chef. hotelcroydonmiamibeach.com

Het zwembad van hotel Croydon

Het zwembad van hotel Croydon

De lobby van hotel Croydon

De lobby van hotel Croydon

Het dakterras van hotel Croydon

Het dakterras van hotel Croydon

The Tavern bij hotel Croydon

The Tavern bij hotel Croydon

 

Lees ook dit artikel: Ga mee naar Tampa Bay in Florida

 

3. Hotel Moxy

Hotel Moxy ligt net als Blanc Kara aan Collins Avenue, parallel aan Ocean Drive. Wie logeert bij Moxy zit midden in de reuring van South Beach. Al ligt het hotel in een rustige straat, Moxy zit echt in het hart van Miami South Beach, het uitgaansgebied. De wijk SoFi, waar Blanc Kara zit, is meer residential. Het is maar net wat je zelf prefereert. Moxy is een vrij groot hotel vol grappig en speels design. De eye-catcher is het enorme dakterras met zwembad en 360 graden uitzicht over een groot deel van South Beach. Een klein obstakel waar ik tegenaan loop is het feit dat een deel van de staf voornamelijk Spaans spreekt, maar dat heeft ook zijn charme en is inherent aan Miami met zijn Spaanstalige invloeden! Welkom voel ik me hier wel!
marriott.com/en-us/hotels/miaox-moxy-miami-south-beach

De receptie van hotel Moxy

De receptie van hotel Moxy

Het dakterras van hotel Moxy

Het dakterras van hotel Moxy

De lobby van hotel Moxy

De lobby van hotel Moxy

4. Breakwater Hotel

Hotel Breakwater leer ik kennen tijdens een walking tour door Miami South Beach Art Deco-district. Dit iconische hotel zit aan Ocean Drive en wel pal tegenover het Art Deco Welcome Center. Art deco ontstond in Miami in de jaren dertig. De gebouwen hier en de pasteltinten doen me denken aan de architectuur in Nieuw-Zeeland, in het bekende Art Deco-stadje Napier. Het Breakwater hotel dateert uit 1939 en is gebouwd in de stijl Streamline Modern. Het ligt vlak bij het strand en zit midden in het bruisende uitgaansdistrict van Miami South Beach. Op het dakterras van het Breakwater Hotel vond in 1986 een legendarische fotosessie plaats. Zes naakte mannelijke en vrouwelijke modellen poseerden hier voor de campagne van parfum Obsession van Calvin Klein.
breakwatersouthbeach.com

Art Deco Welcome Center

Art Deco Welcome Center

Hotel Breakwater

Hotel Breakwater

De bouwstijl is Streamline Modern

De bouwstijl is Streamline Modern

5. Versace Mansion

We kunnen er niet omheen, want het is een van de bekendste adressen in Miami South Beach: 1116 Ocean Drive. Hier, voor zijn eigen villa, werd designer Gianni Versace in 1997 om het leven gebracht. De schutter hield zich schuil achter een van de palmbomen langs het strand ertegenover. Sindsdien is het ‘t meest gefotografeerde huis in de Verenigde Staten, naast Graceland en het Witte Huis. Voordat Versace het huis kocht was het een hotel en heette het Amsterdam Palace, vernoemd naar eigenaar Jacques Amsterdam. Anno 2022 heeft het Versace Mansion zijn oorspronkelijke naam uit 1930 weer terug: Casa Casuarina. Het is omgetoverd tot chic boetiekhotel met diverse suites. Ook zit er in de Mansion een eetgelegenheid: Gianni’s restaurant met Italiaanse/mediterrane keuken.

Ocean Drive

Ocean Drive

Versace Mansion

Versace Mansion

De Mansion is nu een boetiekhotel

De Mansion is nu een boetiekhotel

Straatbeeld Miami

Straatbeeld Miami

Nog een strandhuisje

Nog een strandhuisje

Boek over Miami bij Blanc Kara

Boek over Miami bij Blanc Kara

 

Meer informatie: Overnachten in Miami

 

 

KLM vliegt deze winter rechtstreeks naar het zonnige Miami. In iets meer dan 10 uur vlieg je van Schiphol met een directe vlucht naar Miami. Bekijk de tarieven hier. Lufthansa biedt ook voordelige Miami tickets aan. Liever een compleet verzorgde reis? Kijk dan bij TUI.

 

 

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.