Vlieg via IJsland naar Amerika en Canada

Harmke vliegt graag naar steden in de VS en Canada. Haar favoriete airline is dan steevast Icelandair. De stop-over in IJsland is steeds een welkome onderbreking op het trans-Atlantische traject en zo zijn er meer voordelen.

Onderweg met Icelandair

Uit eten in Portland (Oregon)

Over Portland raak ik nooit uitgeschreven, al is het alleen al omdat je er zo geweldig (organic) kunt eten. Zo belandde ik dit keer bij Olympia Provisions (107 SE Washington St). Ik smulde er van een ciabatta met boterzachte blauwe kaas, ham, appel en hazelnoten uit Oregon.

Portland Farmers Market

Portland Farmers Market

De bar van hotel KEX (100 NE MLK Jr Blvd) is dit jaar heropend onder de naam Pacific Standard. Ook daar schoof ik aan voor lekkere cocktails en hapjes. Verder ontdekte ik het nieuwe hotel Lolo Pass (1616 E Burnside St), een combi van hotel en hostel met fantastisch dakterras én toprestaurants als Tusk (2448 E Burnside St) om de hoek. Downtown is het vega-vriendelijke restaurant Dolly Olive (527 SW 12th Ave) een nieuwe aanwinst: alles is er extreem lekker! travelportland.com

Hawthorne Bridge in Portland

Hawthorne Bridge in Portland

Het dakterras van Lolo Pass

Het dakterras van Lolo Pass

Shoppen in Orlando (Florida)

De stad Orlando in Florida kan je in eerste instantie overweldigen met al zijn themaparken en ver uit elkaar liggende wijken. Het was voor mij dan ook een verademing de wijk Ivanhoe City te ontdekken, een charming little neighborhood in Downtown Orlando waar het wemelt van de leuke adresjes. Een fijne giftshop is Maffreys (1231 N Orange Ave) met vooral local design. Hun bestseller zijn de glazen potjes met gedroogd fruit, als herbruikbare basis voor likeur. The Yard vormt het hart van Ivanhoe Village. Je kunt er goed eten en drinken. Proef zeker Florida’s Key Lime Pie. Vergeet ook niet een verse smoothie te bestellen bij GoJuice (1415 N Orange Ave). Bovendien kun je aan de overkant van North Orange Ave kajakken op Lake Ivanhoe.

Lake Ivanhoe in Orlando

Lake Ivanhoe in Orlando

Local shop Maffreys

Local shop Maffreys

Smullen van Key Lime Pie

Smullen van Key Lime Pie

 

Lees ook dit artikel: Dit is de charme van Madrid

 

Cultuur snuiven in Washington (District Columbia)

Het is al een tijdje geleden dat ik in Washington D.C. was, maar het was indrukwekkend. Natuurlijk nam ik een kijkje bij het Witte Huis dat toen nog niet zo was afgebakend als nu. Verder bezocht ik militaire begraafplaats Arlington (strict genomen in Virginia), waar beroemde Amerikanen liggen. Ook ging ik langs bij The John F. Kennedy Center for the Performing Arts waar je theatervoorstellingen kunt bijwonen. Vanuit Washington maakte ik een dagtocht naar de Amerikaanse kant van de Niagara Waterfalls. Met hun lengte van bijna een kilometer zijn het de grootste watervallen ter wereld. Ze liggen dicht bij de Canadese stad Toronto (zie onder), die op mijn wishlist staat. Dat is een mooie kans om de Niagara Falls van de Canadese kant te bekijken.

Het Capitool Huis in Washington

Het Capitool in Washington

Dwalen door Vancouver (BC, Canada)

De havenstad Vancouver in West-Canada heeft heel veel te bieden. Je hebt er heerlijke winkelstraten als Robson Street en Alberni Street en ook de koffie is bijna overal goed. De haven met zeilboten zorgt voor veel sfeer en daarachter ligt het fantastische Stanley Park, waar je kunt wandelen, fietsen en skaten. Ook de totempalen in het park zijn een must-visit. Bovendien is Vancouver de uitvalsbasis voor allerlei outdoor-avonturen. Zo ging ik mee met een Whale Watching-tour op een van de schepen van Prince of Whales. Ook maakte ik een meerdaags uitstapje naar Desolation Sound Resort dat in de wildernis ligt. Ik logeerde er in een houten chalet aan het water, maakte hikes in het bos, ging kajakken en zag mooie zonsondergangen.

Downtown Vancouver

Downtown Vancouver

Shop till you drop

Shop till you drop

Totem in Stanley Park

Totem in Stanley Park

Elizabeth Park in Vancouver

Dromen van Toronto (Ontario)

Het is de enige stad uit dit rijtje waar ik nog niet ben geweest. Toronto staat dan ook zoals gezegd op mijn wishlist. Toronto betekent ‘plaats waar bomen in het water staan’, lees ik op de site van GoCanada. Het woord is afkomstig uit het Iroquois, een taal van de First Nations. Het is een stad waar je eindeloos kunt winkelen en de Toronto Art Gallery is een van de grootste in Canada. De stad is een culinair mekka en sinds 2022 bestaat er een Michelin Guide van Toronto. Het bekendste landmark is de CN Tower van 553 meter hoog. Bovenin is een Observation Level en wie wil kan hier op grote hoogte een EdgeWalk om de toren maken, oftewel ‘The world’s highest full circle hands-free walk’. Dat laatste staat toevallig niet op mijn wensenlijstje.

Kerstmarkt in Toronto

Toronto met de CN Tower

 

 

Concertbezoek in Reykjavik (IJsland)

Vlieg je met Icelandair naar Amerika of Canada, dan geeft deze airline je de mogelijkheid tot wel zeven dagen in IJsland te blijven tijdens de stop-over. Reykjavik betekent letterlijk ‘rokende baai’. De naam van deze noordelijkste hoofdstad ter wereld is te danken aan de damp die van de heetwaterbronnen afkomt. Een must-visit in Reykjavik is de Hallgrímskerk. Nog een highlight is concerthal Harpa, een futuristisch glazen gebouw in de haven, waar de schepen in weerspiegelen. Reykjavik is natuurlijk ook de stad van de lokale Nordic Cuisine! In IJsland bezocht ik behalve Reykjavik ook de geisers en het eilandje Heimaey, dat vooral bestaat uit steile rotsen, groene weiden met schapen en her en der wat huizen.

De Hallgrímskerk in Reykjavik

De Hallgrímskerk in Reykjavik

Het eilandje Heimaey

Het eilandje Heimaey

Concerthal Harpa in Reykjavik

Concerthal Harpa in Reykjavik

Vliegen met Icelandair

Een voordelige manier om naar deze en andere Amerikaanse steden te vliegen is met Icelandair via Reykjavik. Wat het extra aantrekkelijk maakt, is dat deze airline je de mogelijkheid geeft een stop-over van 1 tot wel 7 dagen in IJsland bij te boeken, zónder bijbetaling voor je ticket! Dus kun je op weg naar Amerika of Canada in IJsland bijvoorbeeld genieten van geothermische baden en kun je de kans benutten het noorderlicht te zien. Icelandair denkt met je mee, want op hun website vind je alvast kant-en-klare stop-over-routes, zodat je je tijd in IJsland optimaal kunt benutten. Van watervallen bezoeken tot zwemmen, paardrijden en ijsklimmen. icelandair.com

Icelandair toestellen

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.