Dit zijn dé koffie-hotspots in Den Haag van A tot Z

Harmke ging in Den Haag op zoek naar de beste koffietentjes, onder meer in haar eigen wijk, het hippe Zeeheldenkwartier. Het levert een compleet alfabet op en dit is nog maar een kleine greep uit het totale Haagse aanbod!

Zeeheldenkwartier in Den Haag

Zeeheldenkwartier in Den Haag

N.B. Houd de websites van deze koffiebars in de gaten voor de actuele stand van zaken!

 

A

Appeltje Eitje (Zeeheldenkwartier)

Het gezellige Appeltje Eitje voelt als een tweede huiskamer als ze geopend zijn. Koffie is er in veel varianten, van espresso en flat white tot caramel cappuccino. Een tweede vestiging vind je in Scheveningen in de Keizerstraat. Adres: Prins Hendrikstraat 69, appeltjeeitjedenhaag.nl

Appeltje Eitje

Appeltje Eitje

B

BOON Koffiebranderij (Centrum)

Een geweldige koffiebranderij midden in Den Haag, dat is BOON. Hier zijn ze altijd op zoek naar de beste kwaliteit en de lekkerste bonen uit diverse landen. De keuze valt op Arabica’s, voornamelijk ‘single origins’, dus zuiver en puur. Adres: Prinsestraat 114, koffiebranderijboon.nl

BOON Koffiebranderij

C

Crunch Café (Zeeheldenkwartier)

‘Great coffee and tasty food’, dat biedt Crunch. Buiten de lockdowns om een plek om gezellig bij te kletsen of een tijdschrift te lezen. Proef bij de koffie homemade wortelcake of bestel een broodje avocado met gepocheerd ei. Adres: Piet Heinstraat 108A, crunchcafe.nl

Crunch

Crunch

Koffie en croissant van Crunch

D

DeCup Coffee (Regentessekwartier)

Bij DeCup Coffee schenken ze koffie van louter Arabica-bonen. Het is een blend van bonen uit Honduras, Brazilië, Ethiopië en Indonesië, die speciaal voor DeCup wordt samengesteld. Het levert een heerlijk milde koffie op. Adres: Weimarstraat 127, decupcoffee.nl

DeCup Coffee

Melange Arabica speciaal gemaakt voor DeCup

Cortado met Velvet Cake bij DeCup

Cortado met Velvet Cake bij DeCup

E

Espresso Perfetto (Centrum)

Espresso Perfetto verkoopt espressomachines in alle soorten en maten. En dat niet alleen, ook allerlei servies en andere accessoires die met koffie te maken hebben. Ook voor bonen en een specialty coffee kun je er terecht. Adres: Prinsestraat 47, espressoperfetto-denhaag.nl

Koffie en meer bij Espresso Perfetto

Koffie en meer bij Espresso Perfetto

F

Filtro (Centrum)

Koffie van single origin-bonen drink je bij dit adres in hartje Den Haag. Deze koffiebar is elke dag open. Natuurlijk hebben ze allerlei lekkers voor erbij: muffins, bananenbrood, croissants, tosti’s… Kijk maar eens op instagram. Adres: Papestraat11, instagram.com/filtro_koffie

Filtro, koffie met lekkers

Filtro, koffie met lekkers

G

Giambonini (Centrum)

Een perfecte espresso, een lekkere piadina (Italiaans platbrood), warme soep of echte Italiaanse chocolademelk, dat alles heeft Giambonini te bieden. De nieuwe locatie op het Noordeinde bevindt zich in de buurt van het paleis. Adres: Noordeinde, giambonini.nl

Giambonini, Goed adres op het Noordeinde

Giambonini, goed adres op het Noordeinde

H

Haley’s Comet Breakfastclub (Zeeheldenkwartier)

Haley’s Comet is vernoemd naar de heldere komeet die de brenger van goed nieuws is. Girl power staat bij Haley’s hoog in het vaandel. Hét adres voor ‘All Day Breakfast’ en ‘Specialty Coffee’ in een nostalgisch Eighties-interieur. Adres: Piet Heinstraat 133, haleyscometbreakfastclub.nl

Haley’s Comet bij Harmke om de hoek

Haley’s Comet bij Harmke om de hoek

 

 

I

Inproc Koffiebranderij en Theehandel (Centrum)

Kwaliteit is waar het om draait bij Inproc, anno 1853! De koffiebonen worden vers gebrand en gemalen in allerlei melanges. Ook de thee wordt handmatig gemengd. Fijn adres voor een koffie to go en een plak chocola van Krakakao. Adres: Denneweg 63, inproc.nl

Chocola bij Inproc

Chocola bij Inproc

Keuze is reuze bij Inproc

De keuze is reuze bij Inproc

J

Jamey Bennett Kitchen & Bar (Centrum)

Bier, wijn, cocktails én goede koffie bestel je bij deze Bar. Volgens Jamey Bennett is de koffie zó lekker dat je ‘Sex, Drugs & Rock ‘n’ Roll” er voor aan de kant zet. Uit de bijbehorende Kitchen komen smakelijke gerechten.
Adres: Plaats 11, jameybennett.nl

Dilemma’s bij Jamey Bennett

Dilemma’s bij Jamey Bennett

K

Kaafi (Centrum)

Deze Specialty Coffee & Brunch Bar met getalenteerde barista’s serveert een brede seizoensgebonden selectie espresso en filterkoffie van bonen afkomstig uit verschillende landen, gebrand door verschillende branderijen. Adres: Prinsestraat 25, kaafi.nl

Kaafi, voor specialty koffie

Kaafi, voor specialty koffie

L

Lola Bikes & Coffee (Centrum)

Fietsatelier en koffiebar Lola wordt gerund door fietsers. Alle koffie komt hier van de Colombiaanse koffieboer Meko. Oro y Paz heet het label. De barista’s bij Lola geven geregeld workshops waar je de kunst van latte art kunt leren.

Lola Bikes & Coffee

Lola Bikes & Coffee

M

Matcha Macha (Scheveningen)

Je kunt hier terecht voor thee en veelal vegetarische bites, maar ook voor koffie, want volgens Matcha Macha gaat niets boven ‘een lekker bakkie’. Gemaakt van de versgebrande bonen van Single Estate (zie onder de S)! Adres: Keizerstraat 128, matchamacha.nl

N

Nog een bakkie? (Scheveningen)

Het monumentale pandje van Nog een bakkie? dateert uit 1910 en is ‘de gezelligste koffiebar van Den Haag’. Eigenaresse Anja kreeg de liefde voor koffie van huis uit mee, ze herinnert zich nog goed de bonenmaler thuis. Adres: Stevinstraat 109, nogeenbakkie.nl

Art-decopandje van Nog een bakkie?

Art-decopandje van Nog een bakkie?

Nog een bakkie? In Scheveningen

Nog een bakkie? In Scheveningen

O

Op de Weis (Benoordenhout)

Deze winkel is dé koffie- en thee-speciaalzaak van Benoordenhout. Je kunt er niet alleen terecht voor de aanschaf van een espressomachine of allerlei soorten koffiebonen, maar Op de Weis is tevens espressobar en lunchroom. Adres: Weissenbruchstraat 39, opdeweis.nl

Het Benoordenhoutse Op de Weis

Het Benoordenhoutse Op de Weis

P

Plenty (Zeeheldenkwartier)

Coffeehouse and Plant-Based Kitchen is de ondertitel van Plenty en dat is de spijker op z’n kop. Je kunt er (behalve tijdens lockdowns) gezellig zitten. Bestel bij de koffie (of thee) iets lekkers als het bananenbrood of een amandelcroissant. Adres: Piet Heinstraat 37, plentydenhaag.nl

Een van Harmke’s favorieten: Plenty

Een van Harmke’s favorieten: Plenty

Q

Quench Drinks (Regentessekwartier)

Bij Quench kun je niet alleen koffies bestellen, deze winkel verkoopt ook andere dranken, alles biologisch en natuurlijk. Local craft bier bijvoorbeeld. Koffie-addict? Dan houd je vast ook van hun bockbier met tonkabonen. Adres: Weimarstraat 49C, quenchdrinks.nl

Bockbier met koffietonen bij Quench

R

RetroKing (Zeeheldenkwartier)

RetroKing zit op verschillende plekken, onder meer in de Zoutmanstraat in Den Haag. Bij dit adres vind je niet alleen vintage meubelen, maar kun je ook Illy-koffie drinken, zolang er tenminste geen lockdown geldt. Adres: Zoutmanstraat 77, facebook.com/retrokoning

Woonwinkel met koffie: RetroKing

Woonwinkel met koffie: RetroKing

S

Single Estate (Zeeheldenkwartier)

Deze bar is een van mijn favorieten, niet alleen vanwege de geweldige koffie, maar ook vanwege de geribbelde homemade croissants en de koffiebroodjes met spek en maple-siroop. Barista-workshops geven ze hier ook geregeld. Adres: Piet Heinstraat 15, singleestatecoffee.nl

Homemade lekkers van Single Estate

Homemade lekkers van Single Estate

 

 

T

Tandr (Centrum)

Niet dat dit adres in de eerste plaats om de koffie draait, maar ik houd van de gastvrije sfeer, de gerechten dagvers uit de kleioven en de gegrilde platte broodjes (patile) met spinazie en feta. De koffie is er zeker ook niet verkeerd! Adres: Turfmarkt 10, tandr.nl

Turkse gastvrijheid bij Tandr

Turkse gastvrijheid bij Tandr

U

Urban Café (Centrum)

Het is het inpandige café van woonwinkel en designcentrum Hulshoff. Je bent hier hartje stad en in normale tijden is het leuk zitten voor de hoge ramen of op het terrasje buiten. De koffie die ze bij Urban Café schenken is die van Illy. Adres: Spui 130, urban-cafe.nl

Koffie bij Urban Café downtown

Koffie bij Urban Café downtown

V

Van Kinsbergen (Zeeheldenkwartier)

Gastropub Van Kinsbergen zit bij mij om de hoek en dus ga ik er langs. Niet alleen voor een flat white, maar ook voor hun warme chocolademelk met slagroom en marshmallows of een beker ‘Gloeikriek’.

W

Werelds

Dit restaurant heeft een klein maar fijn menu en is van alle markten thuis. Van gazpacho tot Pekingeend. Ook de desserts springen eruit zoals wentelteefjes met rood fruit en roomijs, of de speciale koffie met huisgemaakte chocolade. Adres: Bierkade 16A, etenbijwerelds.nl

X

Perron X Coffee (Centrum)

De X van Perron X. De koffie van dit huis hoort tot de allerlekkerste uit Den Haag en omstreken. Perron X was voorheen bekend onder de naam Lot Sixty One. De koffiebrander zelf heeft een prominente plek midden in de zaak. Adres: Torenstraat 98, perronxcoffee.nl

Y

Yoghurt Barn (Centrum)

De wereld een stukje beter maken is het doel van Yoghurt Barn. Dit doen ze door ‘klimaatpositieve’ gerechten (met yoghurt) te serveren. Of het ook voor de koffie geldt? Lekker is die in elk geval wel! Van cappu tot matcha latte. Adres: Plaats 25, yoghurtbarn.nl

Yoghurt en koffie bij Yoghurt Barn

Yoghurt en koffie bij Yoghurt Barn

Take-away koffie bij Yoghurt Barn

Take-away koffie bij Yoghurt Barn

Z

Zamcaffè Bar Italiano (Duinoord)

Bar Italiano, dat zegt genoeg! Natuurlijk weten ze hier hoe ze de beste koffie kunnen maken. Zamcaffè gebruikt een mix van Robusta- en Arabica-bonen. Het levert een krachtige en tegelijk romige en zachte smaak op in de mond. Adres: Reinkenstraat 51A, zamcaffe.com

Italiaanse koffiebar Zamcaffè

Italiaanse koffiebar Zamcaffè

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.