Geniet mee van de luxe op Tenerife

Het Canarische eiland Tenerife telt verrassend veel vier- en vijfsterrenhotels en er komen er steeds meer bij. Mét oog voor de natuur, want bijna de helft van dit vulkanische eiland is en blijft beschermd natuurgebied. Harmke logeerde bij vier topadressen, die alle denkbare luxe te bieden hebben.

Travelblogger Harmke

Travelblogger Harmke

Gran Hotel La Laguna

Gran Hotel La Laguna


De groene binnentuin van Gran Hotel La Laguna

De groene binnentuin van Gran Hotel La Laguna


Lobbybar van Gran Hotel La Laguna

Lobbybar van Gran Hotel La Laguna


De glazen lift van Gran Hotel La Laguna

De glazen lift van Gran Hotel La Laguna

1. Gran Hotel La Laguna

Koloniaal Spaans stadje
La Laguna is de voormalige hoofdstad van Tenerife en ligt in het noordoosten van het eiland op slechts een kwartier rijden van de huidige hoofdstad Santa Cruz. Toch kom je hier in een andere wereld. Het koloniale Spaanse stadje dateert uit circa 1500. Ik waan me zelfs even in Havana. Niet verwonderlijk, want het stratenplan van La Laguna blijkt ooit als voorbeeld te hebben gediend voor steden als Havana op Cuba en Antigua in Guatemala. Het is prettig wandelen door de nauwe straatjes van deze studentenstad langs huizen met patio’s, winkelboetiekjes en tapasbars. Bij een bakkerij proef ik de typische lokale lekkernij, lagunero, een broodje van bladerdeeg met glazuur.

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Binnentuinen met palmen
Een van de mooiste hotels in dit historische stadje is La Laguna Gran Hotel. Het ossenbloedrode pand bestaat uit een oude villa die werd gekoppeld aan een voormalige tabaksfabriek. Het levert een sfeervol hotel op met moderne faciliteiten als een panoramalift. Er zijn binnentuinen met zitjes en palmbomen. Ondanks de 122 kamers voelt het als een intiem boetiekhotel. In de gezellige bar die grenst aan de lobby bestel ik een barraquito, koffie met een laagje gecondenseerde melk, een laagje likeur 43 en daarbovenop melkschuim met kaneel en een sliertje gekonfijte citroen. Vanaf het dak met zwembad heb je een geweldig uitzicht over het koloniale stadje.
lalagunagranhotel.com

Zwembad van boetiekhotel San Roque

Zwembad van boetiekhotel San Roque


Uitkijktoren met honeymoonsuite in hotel San Roque

Uitkijktoren met honeymoonsuite in hotel San Roque


Travelblogger Harmke op het dakterras van hotel San Roque

Travelblogger Harmke op het dakterras van hotel San Roque


Barraquito-koffie bij hotel San Roque

Barraquito-koffie bij hotel San Roque

2. Boetiekhotel San Roque

Herenhuizen met uitkijktoren
Het stadje Garachico ligt aan de noordkust van Tenerife. Het was in vervlogen tijden dé handelsstad van het eiland. De banden met Zuid-Amerika waren hecht. Tenerife vormde de poort naar de rest van Europa. Schepen vol goederen kwamen hier aan in de haven. De herenhuizen hadden dan ook een uitkijktoren zodat de bewoners de schepen al van ver konden zien aankomen. Zo konden ze er als de kippen bij zijn als er een schip aanmeerde, zodat ze de beste producten konden afnemen: aardappelen bijvoorbeeld, avocado’s en hete pepers. In 1706 verwoestte een vulkaanuitbarsting het stadje, dat daarna in oude stijl werd hersteld.

Design van Eileen Gray en Makintosh
Boetiekhotel San Roque zetelt in een van die prachtige oude stadspaleizen en wordt door de gastvrije Dominique en zijn ouders gerund. Het huis werd door de ouders van Dominique ooit als guesthouse gestart. Gaandeweg is het door de familie, uit puur enthousiasme, omgetoverd tot luxueus boetiekhotel met 20 suites. Moderne kunst en designmeubels van Eileen Gray, Makintosh en Le Corbusier luisteren de historische villa op, die jaarlijks een opknapbeurt krijgt. De binnenplaats heeft een zwembad. De mooiste suite is die in de voormalige uitkijktoren. Die heeft een eigen dakterras met 360 graden uitzicht op het stadje Garachico en de oceaan.
hotelsanroque.com

 

 

Hotel Royal Hideaway Corales

Hotel Royal Hideaway Corales


De lobby van hotel Royal Hideaway Corales

De lobby van hotel Royal Hideaway Corales


Conciërge bij hotel Royal Hideaway Corales

Conciërge bij hotel Royal Hideaway Corales


Dakterras met infinity pool van hotel Royal Hideaway Corales

Dakterras met infinity pool van hotel Royal Hideaway Corales

3. Royal Hideaway Corales

Vorm van een cruiseschip
In het zuiden zijn de mooiste stranden. De kustplaatsen Costa Adeje, Playa de las Américas en Los Cristianos zijn verbonden door een 11 kilometer lange boulevard. Vooral aan Costa Adeje zijn prachtige vier- en vijfsterrenhotels te vinden. Het meest opvallende hotel is misschien wel Royal Hideaway Corales. Dit vijfsterrenhotel doet namelijk in alle opzichten denken aan een super-de-luxe cruiseschip. Het witte gebouw bestaat uit twee gedeelten: Family en Adults Only. De twee gedeelten zijn verbonden door een winkelpromenade zoals op grote cruiseschepen. De entree van Royal Hideaway is een attractie op zich met een wandvullende video over kleurige vissen.

Rooftop bar met infnity pool
Begin 2018 opende het hotel zijn poorten. Architect is Leonardo Omar uit Tenerife. MKV design uit London tekende voor het moderne interieurdesign. Mijn ruime suite in wit en mintgroen bestaat uit een riante living en een slaapkamer. Bovendien heb ik een al even riant balkon. Het hotel heeft verschillende restaurants in huis, van familierestaurant Olivia waar de pasta, pizza en salades vers voor je neus worden bereid, tot het exclusieve Michelinster-restaurant Maresía van de broers Juan Carlos en Jonathan Padron naast de rooftop bar met infinity pool. Maar ook Olivia houdt van stijl: bij het ontbijt krijg ik cava. Verder is er een kleine maar mooie spa vol met tropische planten.
barcelo.com/en-gb/royal-hideaway

Hard Rock Hotel Tenerife

Hard Rock Hotel Tenerife


Een van de zwembaden van het Hard Rock Hotel

Een van de zwembaden van het Hard Rock Hotel


Junior Suite in de Nirvana-toren

Junior Suite in de Nirvana-toren


Hard Rock’s handelsmerk

Hard Rock’s handelsmerk

4. Hard Rock Hotel Tenerife

Junior suite in Nirvana
Aan het nog rustige strand van Playa Paraíso ligt het Hard Rock Hotel. Het bestaat uit twee torens die herkenbaar zijn aan het paars met gele logo. Het strand Playa Paraíso ligt aan de westkust en is nog volop in ontwikkeling. Het bevindt zich zo’n beetje tussen de toeristenstranden in het zuiden en de rotspartijen Los Gigantes aan de noord-westkust in.

 

 

De twee torens heten Oasis en Nirvana. Ik slaap in een Junior Suite in Nirvana en krijg een VIP-check-in. Daarbij wordt zelfs naar mijn muziekvoorkeur gevraagd. Klassieke muziek komt niet in aanmerking, maar Classic Rock wel, zoals Elvis. Zodra ik de deur van mijn suite openzwaai klinkt de rockmuziek me tegemoet.

Muziekmassage in de Rock Spa
Een loopbrug over de weg leidt naar de Beach Club. Hier draaien ze Golden Oldies. Elvis zingt Don’t be Cruel en de Beach Boys Surfin USA. Een grappig detail is dat de medewerkers op hun naambordje de naam van hun favoriete artiest hebben staan. Hard Rock telt diverse restaurants. Vooral aanbevelenswaardig is Japanner Narumi. Het is intiem van sfeer en op het menu staan zowel sushiplateaus als teppanyaki-gerechten. Het Hard Rock beschikt bovendien over een mooie spa met als highlight de Music Room waar massages worden gegeven op het ritme van rockmuziek. Deze Rock Spa is organisch van design. Er staan bankjes in de vorm van grote kiezels.
hardrockhoteltenerife.com

Onderweg met EasyJet

Onderweg met EasyJet


Meer informatie: webtenerife.com

Wellness Spots
Meer weten over de Rock Spa van het Hard Rock Hotel? Lees Harmke’s blog op Wellnessspots.com

Sunset bij Playa Paraíso

Sunset bij Playa Paraíso

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.