Thônes

Thônes is de kaasstad van de Savoie. Allen in Thônes koop je de originele ronde Reblochon kaas. Breng een bezoek aan Thônes en bezoek de Reblochon fabriek.

De originele Reblochon kaas uit Thônes

De originele Reblochon kaas uit Thônes

Reizen naar Thônes

Je bereikt Thônes via de D16 provinciale weg vanuit Annecy. Deze prachtige rit voert door de bergen en duurt ongeveer 25 minuten. Let bij binnenkomt in Thônes op het welkomstbord dat je de Reblochon stad binnenrijdt. In Thônes zelfs liggen brede fietspaden.

Overal liggen fietspaden in de Savoie

Bezienswaardigheden in Thônes

Naast het kleine centrum met lokale winkels vind je in Thônes de Coopérative de Thônes – le farto. Hier wordt de originele rauwmelkse Reblochon kaas gemaakt.

Toeristen winkeltje in Thônes

Reblochon kaas

Buiten de winkel annex Reblochon fabriek in Thônes staat een melk-tap. Hier tap je, na inworp van een muntje, een halve liter verse melk. Deze melk is onbewerkt en smaakt zoals melk hoort te smaken.

Tap hier verse melk

Kerk in Thônes

Hotels in Thônes

Volgens Booking.com zijn er ongeveer 30 hotels in Thônes en andersoortige accommodaties. Ontdek de accommodatie mogelijkheden met onze tips. Een aanrader in het centrum van Thônes is Hotel du Midi. Eenvoudiger kamers met comfortabele bedden en elke ochtend vers ontbijt met streekproducten.

Vers ontbijt bij Hôtel du Midi

 

 

Hotel du Midi

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Thônes

Office de tourisme Thônes Coeur des Vallées

1, rue Blanche
74230 Thônes
Frankrijk
Telefoon: +33450020026

VVV kantoor van Thônes

Facebook: facebook.com/thonescoeurdesvallees
YouTube: youtube.com/user/thonescoeurdesvallees
Instagram: instagram.com/thonescoeurdesvallees

 

Neem contact op met Office de tourisme Thônes Coeur des Vallées

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Geef je direct op om lokale tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil graag Nederlandstalige tips over Thônes ontvangen*

Kaart van Thônes

Op de plattegrond van Thônes vind je alle bezienswaardigheden en de genoemde activiteiten. Met de kaart van Thônes plan je jouw bezoek aan Thônes makkelijker.