Kopenhagen is voor fijnproevers en designliefhebbers

Kopenhagen overstijgt het bekende beeld van de Zeemeermin en Tivoli. Het is een paradijs voor fijnproevers en liefhebbers van design. Een uitstekende uitvalsbasis om dit alles te ontdekken is het Coco Hotel ontdekt Fred.

Coco Hotel

Coco Hotel, een duurzaam boetiekhotel met vier sterren en wordt het best omschreven als een elegant hotel met een vleugje Parijse allure, doordrenkt met een Deense gevoeligheid voor ruimte en tijd. Het interieur is een zorgvuldig vervaardigde mengeling van modern en klassiek, vintage en eigentijds. Coco is ontworpen om je te omarmen en je te verleiden om nooit meer te vertrekken.

 

 

Omringd door een serene, groene binnenplaats zijn de 88 kamers van het hotel ontworpen om je direct op je gemak te laten voelen, ongeacht of je voor zaken of plezier verblijft. Coco Hotel bevindt zich in het levendige Vesterbro, het hart van de stad. Vanuit dit hotel heb je gemakkelijk toegang tot de hele stad te voet, per fiets of met het openbaar vervoer. Zelfs de luchthaven is snel en handig te bereiken vanaf het nabijgelegen treinstation.

Op de begane grond vind je Café Coco, een knus café dat fungeert als een ontmoetingsplek voor zowel gasten als lokale bewoners. Het café, dat direct toegang biedt tot de binnenplaats, serveert ontbijt, biologische koffie, lichte maaltijden, snacks en uiteraard een uitstekende selectie wijnen, drankjes en cocktails.

Coco Hotel, eigendom van het Deense restaurantcollectief Copenhagen Food Collective (Cofoco), is het eerste hotel van de groep. Met zestien gerenommeerde restaurants in Kopenhagen met unieke concepten en keukens, biedt Cofoco hoogwaardig voedsel geïnspireerd op wereldwijde gerechten, en dat alles tegen betaalbare prijzen. Mijn persoonlijke aanbevelingen zijn onder andere het voortreffelijke restaurant Höst, op slechts tien minuten loopafstand van het hotel. Het biedt een Nordic cuisine van Michelin-niveau, met een overvloed aan vis en schelpdieren. Alles klopt hier: de service, het interieur, de presentatie en bovenal de smaak. Het vijfgangendiner met smaakvolle verrassingen is een ware belevenis. En als je even geen zin hebt in Nordic cuisine, bezoek dan aan de overkant van het hotel restaurant Delphine. Hier worden de mediterrane cultuur en smaken omarmt met geïnspireerde gerechten van de Griekse eilanden en Zuid-Italië. Even verderop tref je Les Trois Cochons. Hier kun je genieten van een Parijse ambiance en smaak in Kopenhagen.

Sinds 2018 is Cofoco volledig zelfvoorzienend wat betreft duurzame energie, opgewekt door het eigen zonnepark van de groep in Nees, Noord-Jutland. Coco Hotel wordt eveneens aangedreven door duurzame energie afkomstig van dit zonnepark.

 

 

En als extraatje, het nabijgelegen Meatpacking District. Dit uitgaansgebied is perfect om te dineren en te genieten van drankjes. Hier vind je de hotspots van Kopenhagen, met trendy restaurants en bars! Het Kopenhagen Meatpacking District, voorheen een industrieel gebied met vleesverwerkende bedrijven en slachthuizen – vergelijkbaar met het Meatpacking District in New York – biedt een bruisende sfeer. Mijn hoogtepunt was Kødbyens Fiskebar, waar ik genoot van verse oesters en een goed glas wijn te midden van een levendige ambiance.

En natuurlijk wil je een tastbare herinnering meenemen. De heerlijke en verse gerechten moet je ter plaatse ervaren, maar het prachtige Deense design kun je mee naar huis nemen. Trakteer jezelf op een schitterende keramische vaas of schaal van de lokale ontwerpster Inge Vincents. Je vindt haar dagelijks in haar atelier in de hippe Jaegersborggade op nummer 43. Hier zijn tevens andere leuke boetieks te ontdekken en op de hoek een populair koffieplekje.

 

 

 

 

Comments are closed.