Ongekend genieten met elkaar in de Provence

De grote vakantietrends op dit moment zijn de multigeneratie reizen en de vraag naar villa’s en vakantiewoningen. Deze twee gaan uitstekend samen en Fred en zijn familie deden onlangs volop mee aan deze trends. Quality time met elkaar in een comfortabele villa, omringd door olijfbomen, in de zalige en zonnige Zuid-Franse Provence.

Genieten & ontdekken

Geen betere plek om samen bij te kletsen, te genieten en te ontdekken dan vanuit je eigen tijdelijke thuis. De Provence is hier zeer geschikt voor. De dag begint gezamenlijk in je eigen tuin met versgebakken croissants en pain au chocolat van de vriendelijke bakker in het dorp. Een ritje met de mooiste uitzichten leidt je naar lokale wijngaarden, want de lunch en het diner mogen best vergezeld worden met een goed glas wijn. Vergeet ook niet de markten in de vele dorpen en stadjes in de omgeving. De lekkerste kazen en allerlei andere mooie producten belanden die avond nog op je gezellige tafel.

Samen koken

Hoe leuk is het om met elkaar te koken? Natafelen met goede gesprekken en ja, wellicht nog een flesje. We willen tijd met elkaar doorbrengen, samen nieuwe herinneringen creëren en oude herinneringen ophalen. Zorg ervoor dat je huis en de tuin voldoende ruimte hebben voor iedereen. Een ruime keuken met buiten een fijne tafel en genoeg stoelen, want daar ontstaan de beste gesprekken. Faciliteiten zoals een zwembad, tafeltennistafel of jeu de boules veldje krijgen bonuspunten, want quality time met elkaar kan ook actief. Zo verbrand je meteen wat calorieën na al die heerlijke kazen en het verse stokbrood.

 

 

Het landschap van de Provence is prachtig in ieder seizoen. Mocht je wat stedelijks willen voor een dagje, dan is een bezoek aan Orange, Avignon of Aix-en-Provence een goed idee.

Geen buren, wel olijfbomen

Met meerdere generaties in een villa of vakantiewoning kan op vele schitterende plekjes ter wereld. Wil je met je familie of vrienden in dezelfde villa verblijven als waar wij zo genoten hebben? Boek dan Villa L’Oliveraie voor 8 personen, gelegen bij het pittoreske dorpje Le Barroux in de Provence, waar een prachtig kasteel imponeert.

Vertoef aan de voet van de groene Mont Ventoux in je eigen domein zónder buren, maar wel vergezeld door talloze olijfbomen en geurige lavendel. Een heerlijke plek die je niet gemakkelijk verlaat, exclusief voor jouw gezelschap. Toch geef ik ook wat omgevingstips:

  • Vin Ensèn in het plaatsje Caromb – Een wijnbar met een mooie collectie wijnen en goed eten. Mocht je een elektrische auto hebben, dan kun je die in Caromb opladen. In Frankrijk laadpunten vinden is niet altijd even gemakkelijk.
  • Aux Delices de Doume – De bakker in Caromb voor dat overheerlijke brood en allerlei andere lekkernijen die alleen de Fransen kunnen bakken.
  • L’entre Potes – Een sfeervolle bistro in Le Barroux.
  • Restaurant Le Four à Chaux – Tongstrelende gerechten nuttigen op loopafstand van de villa.
  • L’Isle-sur-la-Sorgue – Een sfeervol stadje dat bekend staat om haar antiek en curiosa, vooral vanwege de markt op zondag. Loop ook even de kerk Notre-Dame-des-Anges binnen.

De markt in Malaucène op woensdagochtend. Met 7 eeuwen op de teller is dit een van de oudste markten in de Provence. Hier haal je al die mooie Provençaalse producten zoals kazen, wijnen, olijven, groenten, fruit en kruiden. Waar op aarde jullie accommodatie ook is, er valt altijd wel iets te beleven in de omgeving. En wat is er mis met even helemaal niets doen? Samenzijn is waar het om draait. Geniet ervan en geniet van elkaar!

 

 

Met dank aan Interhome.

 

 

 

 

Comments are closed.