The Great Ocean Road – Een adembenemende kustroute

Veel reisjournalisten en bloggers beschrijven The Great Ocean Road – een kustroute vanuit Melbourne – als een van de mooiste routes ter wereld. Hoog op zijn favorietenlijstje staan inmiddels de Amalfi kust vanuit Napels en de route langs de oceaan tussen Los Angeles en San Francisco. Nu Fred een tijdje in Melbourne verblijft, is het voor hem de hoogste tijd om zelf te ervaren of deze Australische route inderdaad een van de mooiste ter wereld is.

In de ochtend haal ik mijn comfortabele auto op via Travel Counsellors en Sunny Cars. Na een uurtje snelweg drink ik een cappuccino aan het strand van Torquay; het beginpunt van The Great Ocean Road. Een keurig geasfalteerde en duidelijk aangegeven weg voert me tussen de prachtige kust met zandstranden, rotsen, de blauwe oceaan en het groene achterland met bossen bewoond door koala’s en kangoeroes. De uitzichten zijn adembenemend en de kilometers schieten voorbij zonder dat ik er erg in heb.

 

 

Onderweg zijn er veel plekjes om even te stoppen en de prachtige natuur op me in te laten werken. De lunchstop houd ik in het vakantieplaatsje Lorne, om vervolgens door te rijden naar Apollo Bay om te overnachting. De climax van deze route heb ik voor de volgende dag bewaard.

Met veel plezier stap ik de volgende ochtend weer achter het stuur om het veel beschreven hoogtepunt van deze kustweg te bewonderen: de twaalf apostelen. Dit is een imponerende rij van rotsen van kalkzandsteen die vlak voor het zandstrand van het Port Campbell National Park vanuit de oceaan oprijzen.

Vol met indrukken en met de overtuiging dat dit inderdaad een van de mooiste wegen ter wereld is, rijd ik in iets meer dan drie uurtjes terug naar Melbourne. Onderweg spot ik nog een koalabeertje hoog in de boom, turend richting de oceaan. Hij heeft er een mooi plekje voor uitgezocht.

 

 

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

 

 

Comments are closed.