De beste croissants ter wereld

Als het aan de New York Times en de Britse krant The Guardian ligt, proef je de beste croissants ter wereld niet in Frankrijk, maar in het Australische Melbourne. Fred moest natuurlijk testen of dit waar is. Niet alleen zijn smaakpapillen werden op de proef gesteld. Ook zijn geduld, want bij aankomst in de indrukwekkend ontworpen bakkerij in de hippe buurt Fitzroy stond een lange rij van ontspannen wachtende bezoekers.

Lune Croissanterie

Lune Croissanterie is een instituut in Melbourne en een hotspot voor zowel locals als toeristen. De bakkerij werd opgericht door Kate Reid, een voormalig ingenieur in ruimtevaarttechniek en nu samen met haar broer Cameron wellicht de meest populaire én hipste croisssantbakker ter wereld. Hoe simpel kan een business toch zijn. Alhoewel, er zit een hoop liefde, passie en toewijding in de enkele dingen die hier op het menu staan. Hard werken en gebruik maken van de beste ingrediënten en technieken, loont. Zelfs met een croissant. De traditionele croissant op het menu heeft drie dagen handenarbeid gekost.

 

ZIE OOK: Sydney – de droombestemming die werkelijkheid werd voor Fred

 

De bakkerij huist in een oude loods en is vanbinnen helemaal omgetoverd tot een echte urban hipster plek. Uiteraard met een barista voor een goede koffie bij je lekkernij. In het midden van de open industriële ruimte tref je de bakkerij, ommuurd door glas. Hierin wordt de temperatuur op de perfecte stand wordt gehouden. De bakkers zijn voor iedereen zichtbaar en creëren vijf verschillende variaties op de croissant. Zoals chocolade en mint of ham en gruyèrekaas.

 

 

Ik kom mijn leven lang regelmatig in Frankrijk. Ik heb er zelfs op zomerschool gezeten, gestudeerd en een hoop croissants verorberd. Maar deze in Melbourne zijn inderdaad uitmuntend.

Lune Croissanterie, Rose Street 119, Fitzroy, Melbourne. Open op donderdag en vrijdag van 07.30 uur tot 15.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 uur tot 15.00 uur.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

 

 

Comments are closed.