Tien tips voor Melbourne

Melbourne mag dan minder bekend zijn dan Sydney. De meeste reizigers weten het wel: de hoofdstad van eten, drinken, sport en kunst is bij velen favoriet. Wie binnenkort in Melbourne is kan deze blogpost beter even opslaan. Ik deed er vorige maand namelijk tien dingen die ik zeker kan aanraden. Komt-ie!

DSC_2406

Fed Square

Federation Square is het bekendste plein van Melbourne, en is eigenlijk meer een ‘centrum’ dan een plein. Fed Square (voor insiders) is recent benoemd tot één van de lelijkste pleinen ter wereld, maar is desondanks populair bij locals en toeristen. Het moderne plein is het startpunt van talloze activiteiten, zoals yoga- en hardloopklasjes, en tijdens één van Melbourne’s grote sportevents kun je de wedstrijd op Fed Square op een groot scherm bekijken.

DSC_2419

Victoria Market

De Victoria Market is een oude markt (geopend in 1878!) waar met name eten, drinken, kleding en souvenirs worden verkocht. ‘Vic Market’ bestaat uit een aantal overdekte hallen (zie foto) en een openluchtgedeelte. De hallen zijn prachtig en staan er al het langst. Maar door de populariteit van de markt is deze inmiddels dus uitgebreid met het openluchtgedeelte. Dit gedeelte wordt elke dag op- en afgebroken, terwijl de stalletjes in de hallen ‘gewoon’ worden gesloten ‘s nachts. Woensdagavond is er nightmarket en kun je de lekkerste gerechten proeven onder het genot van live muziek.

DSC_2447

Rondrijden in de oude tram

Rond het centrum van Melbourne rijdt een oude tram, de City Circle Line. Handig om de stad te verkennen, een stukje geschiedenis te ervaren én de tram is nog gratis ook.

DSC_2469

Street Art bekijken

Melbourne is de stad van de graffiti, of ‘street art’, zoals ze het daar noemen. En het moet gezegd worden: het zijn ware kunstwerken. In de straatjes Hosier Lane en Union Lane vind je de mooiste street art. Wel opletten, want je loopt deze steegjes zo voorbij!

DSC_2746

Koffie drinken in Central Lane

Google ‘Melbourne’ en je vindt ongetwijfeld een hoop afbeeldingen van Central Lane, een schattig steegje met kleine restaurantjes en winkeltjes. Hier lopen niet alleen toeristen, maar zitten ook ‘echte locals’ een koffie te drinken ‘s morgens. Bestel een flat white en kijk je ogen uit!

DSC_2440

St. Kilda

Wandelen langs het strand, pinquïns kijken bij de pier, Stand Up Paddle Boarding, een terrasje pakken en een drankje doen: Melbourne strandwijk St. Kilda is van alle markten thuis. Ook het bekende pretpark Luna Park is hier te vinden en kan zeker niet op jouw to-do-list ontbreken.

DSC_2669

Fietsen

In een sportieve stad als Melbourne kan een fietstochtje niet ontbreken. Huur dus een fiets, of boek een tour bij Freddy’s Bike Tours. Freddy laat je niet alleen de leukste plekjes van de stad zien, maar vertelt je ook leuke anekdotes bij bekende en minder bekende bezienswaardigheden.

 

 

DSC_2706

Pho eten in Victoria Street

Vergeet Chinatown! In de wijk Richmond, net buiten het centrum, waan je je in de Vietnamese hoofdstad Saigon en eet je de lekkerste Vietnamese noedelsoep (pho). Bestel gerust de ‘small’, want de kommen zijn huge! En je betaalt er maar 9 dollar voor. Meer dan in Vietnam, maar voor Australische begrippen erg goed te doen.

DSC_2455

Great Ocean Road

Oké, technisch gezien is dit niet ín Melbourne. Maar de Great Ocean Road is wel het beste te bereiken vanuit deze stad. Op slechts een paar uur rijden van Melbourne vind je de bekende Twelve Apostles, koala’s, regenwouden en nog veel moois. En dat alles vanaf de prachtig aangelegde route langs de oceaan.

DSC_2585

Wilsons Promontory

Veel minder bekend dan de Great Ocean Road, maar zeker niet minder mooi: Wilsons Promontory National Park ligt op 3 uur rijden vanaf Melbourne en biedt (spectaculaire uitzichten op) een groen landschap, witte verlaten strandjes, een azuurblauwe zee en indrukwekkende rotsformaties in het water.

DSC_2780

Staat Melbourne al op jouw bucketlist?

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *