Acht toffe dingen om te doen in Perth

De grootste en enige stad in West-Australië wordt vaak vergeten, maar heeft genoeg te bieden voor een week plezier. Perth is bovendien de zonnigste stad van Australië ontdekt Contributor Suzanne.

Surfen doe je hier!

Surfen doe je hier: Scarborough Beach

De meeste toeristen in Australië kiezen voor de gebruikelijke route van Cairns naar Sydney. Als het even kan worden Melbourne en de Great Ocean Road ook meegepakt. Maar er is Down Under nog zoveel meer te beleven. Wel eens aan de Westkust gedacht? Een bezoekje aan Perth kan dan natuurlijk niet ontbreken. Perth is het ideale begin- en/of eindpunt van een roadtrip in Western Australia en is al een reden an sich om ‘WA’ te bezoeken.

Cottesloe Beach

Met het imposante Indiana Teahouse art deco-gebouw is Cottlesloe Beach (‘Cott’) het meest iconische en populairste strand van Perth. Op een zonnige dag (lees: van oktober tot en met april) ligt menig local en toerist hier op het strand óf een van de grasvelden aan Cottesloe Beach. Lunchen of  borrelen kan prima op de boulevard.

Perth populairste strand: Cottesloe Beach

Perth populairste strand: Cottesloe Beach

2. Surfen bij Scarborough Beach

Wie in Australië op reis is móet natuurlijk een keer surfen. En dat ziet er makkelijker uit dan het is! Een surflesje is dan ook geen overbodige luxe, bijvoorbeeld via Surfschool.com. Deze surfschool is de bekendste van Perth en geeft lessen aan het prachtige Scarborough Beach. Hoewel het hartstikke lachen is én een must-do, zul je vaker een hap zeewater nemen dan dat je rechtop op je board staat.

Suzanne in actie!

Suzanne in actie!

De markthallen in Fremantle

Op zo’n tien kilometer rijden van het centrum (welkom in Perth), ligt suburb Fremantle. Technisch gezien is ‘Freo’ een zelfstandige stadje, maar door de jaren heen is het als ’t ware aan Perth vastgegroeid. De leukste bezienwaardigheid is de oude markthal, waar op vrijdag, zaterdag en zondag markt wordt gehouden.

Fremantle, oftewel Freo for insiders

Fremantle, oftewel Freo for insiders

Little Creatures Brewery

Als je toch in Freo bent, ga dan meteen even naar de Little Creatures Brewery. Bij deze bierbrouwerij kun je niet alleen heerlijke biertjes drinken, maar ook een rondleiding en uitleg krijgen over het brouwen, én heerlijk lunchen. Wel reserveren, want toen ik er was stond de rij tot buiten.

 

ZIE OOK: 5 bijzondere plaatsen om te skien in de woestijn

 

Biertjes drinken in Freo doe je hier!

Biertjes drinken in Freo doe je hier!

Picknick of barbie in Kings Park

Het Kings Park in Perth is ruim vier vierkante kilometer groot, maar voor een picknick of barbie hoef je niet ver het park in. Kings Park ligt nameijk op en heuvel, en vanaf de rand van het park heb je dus een prachtig uitzicht op de Swan River en de skyline van Perth. Er zijn genoeg barbecues in het park die iedereen gratis mag gebruiken. Aussie vrienden maken gegarandeerd!

Ideaal voor een picknick of barbie mét uitzicht

Ideaal voor een picknick of barbie mét uitzicht

Openluchtbioscoopje pakken

Waan je even net als in de film… door een film te kijken in een openluchtbioscoop in het park. Romantischer kan toch niet? Boek je kaartjes voor de Moonlight Cinema van december tot maart. En hoewel het dan zomer is, wordt het ’s avonds nog best fris in het park, dus neem je dekentje mee!

Romantisch naar de film onder de sterrenhemel

Romantisch naar de film onder de sterrenhemel

Kerst vieren op Mullaloo Beach

Echte Aussies gaan met Kerst naar het strand, om daar – mét kerstmuts op – te barbecueën met vrienden en familie. Ben jij dus met de feestdagen in Perth? Doe als de locals en ga naar Mullaloo Beach, een gezellig strand in het noorden van Perth. Normaal kom je er voor je rust, maar op Eerste Kerstdag ben je één van de velen. Met vijfendertig graden, dat dan weer wel!

Mullaloo Beach is ideaal voor Eerste Kerstdag

Mullaloo Beach is ideaal voor Eerste Kerstdag

Uitgaan in Northbridge

In Perth kun je leuk stappen. Northbridge, een wijkje op loopafstand van het centrum, heeft veel te bieden. Van rooftopbars tot sportcafé’s en van discotheken tot gezellige pubs. Er is voor ieder wat wils! Weet wel dat je in Perth niet met alcohol over straat mag, en dus ook niet met Oud & Nieuw champagne kan drinken op een pleintje. Een ‘echt’ feestje pakken is dus een must! Tja, wat moet dat moet!

Aussie bier bij Brasserie Monkey in Northbridge

Aussie bier bij Brasserie Monkey in Northbridge

Ben jij wel eens in Australië geweest? En heb je Perth toen meegepakt? Laat je tips achter als je aan deze blog nog iets toe te voegen hebt!

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *