Los op Mykonos

De laatste stop van zijn Griekse island hopping avontuur is Mykonos. Zelfs met een extra nacht, want op Mykonos wilde Fred het veel geroemde uitgaansleven uitproberen. Het is het duurste eiland, dus hij ging in diverse opzichten los op Mykonos.

agios-sostis

Uurtje varen

Met de veerboot vanaf Paros is het een uurtje varen. Houd wel rekening met de vertraging. Die boten zijn nooit op tijd. Heb je van te voren via jouw reisadviseur gereserveerd? Heel verstandig, maar vergeet niet naar het officiële agentschap van de rederij in de haven te gaan om je reserveringsbewijs om te wisselen in tickets.

 

 

Bij aankomst nemen we de Sea Bus naar de oude haven van Mykonos stad. Taxi’s zijn er lastig te krijgen, maar dit boottochtje voor een paar euro is prima en een leuke manier om te arriveren in dit schilderachtige haventje, omringd met cafés en op loopafstand van de diverse design hotels. Ja, op dit eiland wordt de traditionele Griekse stijl behoorlijk losgelaten of zeer ruim geïnterpreteerd. Mykonos gaat de competitie aan met Ibiza op het gebied van uitgaan, design, horeca en “hipheid”. Zeer gay friendly en ook stijlvolle Italianen en andere levensgenieters komen er graag. Overdag komen daar duizenden cruisepassagiers bij. Bezoek de stad en de vele boetieks en de restaurants aan het eind van de dag als al die groepen weer weg zijn.

 

 

Ons hotel is Porto Mykonos. Een prettige accommodatie met een fantastisch uitzicht over de oude haven en de zee en een relaxt zwembad met een afkoelend briesje en een fijne pool bar. Een ideale plek om tot rust te komen. Voor deze locatie, de service en de moderne stijl een prima geprijsd hotel, want op dit eiland durven ze soms schrikbarend hoge bedragen te vragen voor een kamer in het hoogseizoen.

hotel Porto Mykonos

In Mykonos stad is het kiezen van een fijn restaurant een behoorlijke uitdaging. Je ziet nauwelijks door de bomen het bos nog met al die restaurants. In ieder geval moet je de avond beginnen met een cocktail op het terras van bar Caprice en nippend aan je drankje de zonsondergang bewonderen bij een van de meest gefotografeerde plekjes van de wereld, ook wel Klein Venetië genoemd. Daarna dineren bij restaurant Bakaló voor puur en goed Grieks eten met prettige bediening of bij restaurant Catari als je zin hebt in goed Italiaans. Ook daar tref je zeer vriendelijke bediening.

Restaurant Bakalo

Het strandleven, meestal ook tevens het uitgaansleven, is zeer divers. Ik zet de drie variaties even op een rijtje. Eenvoud, luxe en feesten.

1. Agios Sortis

Op een kwartiertje rijden van de stad en iets langer met een scooter. Een rustig strand in een prachtige baai. Geen strandbedjes en parasols, maar er loopt wel een man rond met drankjes en een ander met donuts. Boven op de rots is een taverne waar je prima kunt eten. Niks mondaine dus, maar lekker puur natuur en geen lounge muziek en over prijsde bedjes.

2. Principauté de Mykonos – Panormos Beach

Vlak voor Agios Sostis vind je Panormos Beach. Ook prachtig. Helemaal als je echt los wilt gaan wat strandbeleving en gastronomie betreft. Met mijn Fiat Panda arriveer ik hier bij de valet parking van de Principauté de Mykonos en dompelen we onder in de luxe van deze beach club. Betaalden we op andere eilandjes nog 4 euro voor een strandbedje, hier gaan ze voor minimaal 25 euro. De club is fraai ingericht met veel loungebanken en een sfeervol restaurant. Ideaal voor die lange lunch.

Principaute de Mykonos

3. Paradise Beach en Super Paradise Beach

Tja, wat moet ik hier van vinden? Had het voor Mykonos meer trendy en wat luxer verwacht. Voor jongeren die graag vertoeven op feeststranden zeer zeker wel de plek om los te gaan. Drankjes zijn redelijk geprijsd. Er zijn diverse cafetaria en zelfs een buffet. Shotjes worden meestal wel gratis uitgedeeld, vooral als je aan de feesten meedoet die dagelijks vanaf ongeveer vier uur in de middag beginnen en doorgaan tot laat in de nacht. Daarna kun je nog los in de nachtclub.

Paradise Beach

Hiermee eindigt mijn twee weken island hopping. Vijf bijzondere eilanden, lieve mensen, mooie dorpjes, prachtige stranden, zalig eten, uitgaan en tot rust komen. Wat is Griekenland toch fantastisch!

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.