De rust van party eiland Paros

Eerlijk gezegd had hij het niet verwacht. Paros is een echt party eiland. Mykonos, ja dat weten we allemaal en daarover meer in zijn volgende blog. Het Griekse eiland Paros was voor Fred een verrassing.
ostria-studios

In de plaatsen Parikia, Naoussa en vooral Pounda Beach wordt tot in de vroege ochtend volop gedanst en gedronken. Internationale dj’s bezorgen duizenden feestgangers een onvergetelijke avond. Hoe weet ik dat? Heb het inderdaad niet zelf ervaren, want ik had gekozen voor de rust en eenvoud van het andere Paros, maar op de ferry de volgende dag was het goed te merken wie gefeest had en wie niet.
ostria-studios-2

Aliki

Ik verbleef in het zuidwesten van het eiland in het havenplaatsje Aliki. Dit vissersdorpje ligt in een baai met een strand en een kleine haven omringd met tavernes en cafés. In Aliki wonen ongeveer vijfhonderd mensen en in de zomer komen daar toeristen bij op zoek naar een rustige strandvakantie. Wil je de rust even ontsnappen? Binnen een half uur zit je in drukkere plaatsen of dans je in een club.

 

LEES OOK DIT: Het vruchtbare Naxos

 

Wij kwamen helemaal tot rust in Ostria Studios. Een accommodatie letterlijk op het strand. Eenvoudige kamers, maar de locatie is werkelijk perfect. Zeer zeker voor gezinnen met peuters. De zee is veilig en voor de deur. Het café van Ostria Studios verhuurd strandbedden en parasols. Verzorgt een ontbijt en de hele dag kun je er koffie en andere drankjes bestellen. ‘s Avonds loop je een paar honderd meter langs de haven en kies je een leuk restaurantje uit. Mijn persoonlijke aanbeveling is The Balcony. Verse vis, goede Griekse salade en veel locals; altijd een goed teken. Griekse quality time in Aliki. Daar kan geen party tegenop.
strand-paros

 

 

the-balcony

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.