5 hangmatten om in weg te dromen

Als ik een accommodatie uitzoek voor een vakantie, dan is er één item dat me telkens weer kan verleiden om te boeken: een hangmat. Ik ben dol op hangmatten! Daarom mijn top 5 van hotels en b&b’s met hangmatten. Relaxen maar!

1. Coco Lanta Resort in Thailand

Thailand is een heerlijk vakantieland. Een van mijn favoriete plekken is het eiland Koh Lanta. Vorig jaar sliep ik hier in het net geopende Coco Lanta Resort. Het was perfect. Stel je voor: vrijstaande bungalows met glas-in-loodramen en een lekker bed, een hangmat-stoel op je eigen veranda, een infinity pool met uitzicht over de zee en een restaurant dat een verlengde is van het strand. Nippen aan een verse kokosnoot, terwijl je lounged op de triangle kussens die zo typisch Thais zijn. Top was de kingsize hangmat aan de overhangende palmboom. Ideaal om een boekje te lezen, een dutje in te doen of uit te kijken over de prachtige blauwe zee. Volgend jaar staat een bezoekje gepland aan dit mooie design hotel. En wederom was het de hangmat die me over de streep trok. Het moet fantastisch zijn om hier in te liggen, zwevend boven het zwembad. Maar ook de schommelstoelen lijken me heerlijk. Ik weet niet of ze echt lekker zitten, maar ik zie mezelf hier al zitten, met een cocktail in mijn hand.

Coco Lanta Resort

Coco Lanta Resort

2. San Giorgio hotel in Mykonos

Volgend jaar staat een bezoekje gepland aan dit mooie design hotel op het Griekse eiland Mykonos. En wederom was het de hangmat die me over de streep trok. Het moet fantastisch zijn om hier in te liggen, zwevend boven het zwembad. Maar ook de schommelstoelen lijken me heerlijk. Ik weet niet of ze echt lekker zitten, maar ik zie mezelf hier al zitten, met een cocktail in mijn hand.

San Giorgio Mykonos

San Giorgio Mykonos

mykonos-3

3: B&B O Tartufo, Portugal

Met stip een van de leukste B&B’s van de Algarve. Toen we hier twee jaar geleden ‘s avonds aankwamen, waanden we ons in een sprookje van 1001 nachten. De tuin, patio en zelfs de hal waren verlicht door wel honderd kaarsjes. En de lucht was bezwangerd door heerlijk geurende jasmijn. O Tartufo is een klein paradijs in het oosten van de Algarve, niet ver van de Spaanse grens en de steden Faro en Tavira. De B&B wordt gerund door de Nederlanders Theo en Michelle. Zij verdienen een pluim, want ze hebben van O Tartufo echt een geweldige plek gemaakt. Overal vind je leuke hoekjes om te zitten en je raakt niet uitgekeken op alle leuke details. In de bomen hangen twee lekkere zit-hangmatten, tussen de sinaasappelbomen vind je deze relaxte hangmat. Ik heb er lekker in liggen dutten.

Tartufo

Tartufo

 

 

4. Design hotel in Mexico

Wauw! De foto’s van Papaya Playa Beach Bungalow Resort in Tulum, Mexico, maken we helemaal wild. Ik ben dol op strandhuisjes, vooral als ze ook nog eens hangmatten hebben. En die vind je dus hier. Achter de hutten begint meteen de jungle. Dat is dus wegdromen in je hangmat, met aan de ene kant het geluid van de jungle en aan de andere kant de zee.  Dit is het Mexico waar ik van droom.

hangmat-mexico

Hutje aan zee Mexico

Fijne hangmatten in Mexico

Fijne hangmatten in Mexico

5. Vakantiehuis in Spanje

Een privé vakantiehuis is echt luxe. Het zwembad voor jezelf, alle rust en privacy. Dit mooie witte huis, En el Ajo genaamd, vind je in Andalusië in Spanje. Oorspronkelijk was het een cortijo (siëstahuisje) van een lokale boer. Nu is het een fijne vakantiewoning die van alle gemakken is voorzien. Er is zelfs een buitenkeuken met broodbakmachine waarmee je ‘s ochtends je eigen brood kunt bakken. De grote tuin staat vol mediterrane planten en bloemen. En ja, natuurlijk ontbreekt ook de hangmat niet.

Wat een uitzicht!

Wat een uitzicht!

Zin om een van deze hangmatten te testen? Houd mijn posts dan in de gaten!

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.