Paardrijden in Oost Oregon; gsm uit en relaxmodus aan bij Wilson Ranches Retreat

Verscholen in het prachtige berglandschap van Oost Oregon verwelkomt de Wilson familie je in hun ranch en Bed & Breakfast. Op een kronkelige weg, Oregon Scenic Byway, sla je vlak voor Fossil linksaf om bij Wilson Ranches Retreat aan te komen. Telefoon uit want er is geen GSM ontvangst, en relax modus aan; we gaan per paard de natuur van Oost Oregon verkennen.

wilson-ranches-retreat-paardrijden-groep-2

Na het parkeren van de auto en het uitladen van de grote koffers verwacht je elk moment iemand die roept “Howdy hi there, how are you?”

wilson-ranches-retreat-welkom

Maar het is even wennen en zoeken, want bij aankomst in de B&B liggen er welkomstbriefjes klaar met onze naam erop. En de vraag of we willen bellen met de telefoon die er naast staat zodat Nancy en Phil of hun dochter Kara naar de ranch kan komen. Zonder sleutel zo maar een huis binnenlopen, voelt vreemd maar blijkt hier de normaalste zaak van de wereld vertelt Kara later:

“Wij doen nooit ons huis op slot, of de auto. Hier is het nog veilig, zoals het in de hele wereld zou moeten zijn”

Een fijn gevoel waardoor direct een stuk stress en onzekerheid die er toch vaak is met reizen wegvalt. Kara legt uit wat er te doen is op de ranch, vraagt hoe laat we de volgende ochtend willen paardrijden en vertelt trots over het gezamenlijke ontbijt waarbij alle gasten in de ochtend genieten van het ontbijt dat Nancy Phil elke dag vers maken. Phil blijkt een echte cowboy te zijn. Compleet met boots en hoed als bij buiten loopt. Binnen gaan de laarzen uit. Tijdens het koken vertelt Nancy dat Phil de B&B wilde starten. Naast het vee (cattle) dat ze hebben, bestaande uit koeien en paarden leek het hem heerlijk om gasten te verzorgen en te laten genieten van het afwisselende landschap. Later blijkt dat ze al meer dan 36.000 gasten hebben ontvangen sinds de start in 2000. Dat betekent van maart tot oktober elke ochtend om 5 uur opstaan om ontbijt te maken voor de 15 gasten. Phil bakt verse spek terwijl Nancy muffins bakt en de verse bessen marmelade klaar zet op tafel. Tot nu toe slagen ze hier perfect in. In al die tijd is er géén 1 slechte recensie geweest en staat het gastenboek vol met lovende woorden. Aan de ontbijttafel blijkt dat 4 van de 12 gasten terugkerende gasten zijn. Een vitale dame van 80 jaar blijkt al meer dan 5 keer te zijn geweest!

Nancy dekt de tafel

Nancy dekt de tafel

Phil bakt spek

Phil bakt spek


wilson-ranches-retreat-ontbijt-spek

wilson-ranches-retreat-ontbijt-pap

In de USA is er al tijd een grote mok filterkoffie

In de USA is er al tijd een grote mok filterkoffie

Verse muffins

Verse muffins

wilson-ranches-retreat-ontbijt-fruit-2

 

 

wilson-ranches-retreat-ontbijt-tafel

De grote ontbijttafel

De grote ontbijttafel

Vers fruit

Vers fruit

wilson-ranches-retreat-ontbijt-thee

De gasten van Wilson Ranches Retreat komen uit de hele wereld

De gasten van Wilson Ranches Retreat komen uit de hele wereld

Phil en Nancy zijn de 5e generatie familie Wilson en wonen nog steeds op dezelfde plek als hun voorouders. Phil zegt dan ook “Het zit in mijn DNA om hier te blijven wonen”. In 1910 brandde het huis echter af. Zijn opa bestelde vanuit een catalogus een nieuw huis en dat werd later gebouwd en geleverd. Leuk om te weten: Wehkamp, Otto en de grote postorder bedrijven zoals wij die kennen zijn begonnen met dikke catalogi. Dit fenomeen is begin 20e eeuw ontstaan in Amerika. Je kon dus zelfs complete huizen bestellen.

 

 

Tijdens het verblijf maken we ook kennis van Alexandra. Een Belgische meisje van bijna 21 jaar die stage blijkt te lopen op de ranch. Uit de honderden aanvragen die de ranch elk jaar krijgt en waar tot voorheen niets mee werd gedaan is nu, toevallig, een Belgisch meisje gekozen. Voor haar leuk om weer een keer Nederlands te spreken en haar ervaringen te delen. In een typische oude pick-up truck komt ze elke ochtend naar de ranch om de paarden te verzorgen. Daarna vertrekt ze per paard het land op om het vee naar een nieuwe plek te drijven. Soms duurt zo’n rit wel 2 dagen. Zo groot is de grond die bij de ranch hoort. Elke dag zijn er werkzaamheden; van vers hooi binnenhalen tot het verleggen van de waterleidingen om het gras te besproeien.

Alexandra maakt de paarden klaar voor de rit

Alexandra maakt de paarden klaar voor de rit

Het gras besproeien

Het gras besproeien

Op de ranch is altijd werk te doen

Op de ranch is altijd werk te doen

Na een koele nacht, is het fijn wakker worden bij dag en dauw met de 1e zonnestralen in je gezicht. Uitslapen is er niet bij want om klokslag 8 uur wordt het ontbijt geserveerd en wordt iedereen aan tafel verwacht. De 2 badkamers zijn ruim voldoende voor alle gasten. De Amerikaanse gasten lopen rond en kletsen met iedereen, uiteraard met hun grote koffie (filter)mok in de hand. Die openheid van Amerikanen is geweldig. Ze maken met iedereen een praatje en je voelt je daardoor altijd welkom. Een leerzame gedachte voor ons Nederlanders die vaak wat stugger zijn in contacten met vreemden.

Kennismaken met de andere gasten van de B&B

Kennismaken met de andere gasten van de B&B

Na het smakelijke ontbijt is het tijd voor de rit met de paarden. Voor de afwas wordt gezorgd, dus we kunnen de kelder in en laarzen passen en een hoed zoeken. Terwijl de hond enthousiast blaft volgt de kleine groep voorzien van een paar originele boots Alexandra. Phil heeft een verhoging gemaakt zodat iedereen makkelijk in het zadel kan komen. Zo wordt het paarrijden toegankelijk voor meer mensen. Er is 1 begrijpelijke limiet; mensen die zwaarder wegen dan 120 kg mogen niet op een paard.
wilson-ranches-retreat-laarzen

wilson-ranches-retreat-hond

Eenvoudig in het zadel komen

Eenvoudig in het zadel komen

 

 

Na een korte uitleg door de immer vrolijke Alexandra is de groep klaar om te vertrekken, klaar om stoffige paadjes, bossen en open velden te verkennen. Hoewel de regio ook wel “snake country” wordt genoemd werden er geen ratelslangen ontdekt. Wel prachtige distels. Na een rit van 3 uur komt de groep terug, voldaan en nog bruiner van de intense zon. Tijd om het stof van de kleren te kloppen, fris te douchen en Nancy, Phil en Kara te bedanken voor hun gastvrijheid want de volgende bestemming van deze roadtrip door #vkOregon wacht op ons. Abonneer je op de nieuwsbrief en lees als eerste over de volgende bestemming in schitterend Oregon.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

wilson-ranches-retreat-paardrijden-groep-3

wilson-ranches-retreat-ranch-vanaf-berg-paard

wilson-ranches-retreat-paardrijden-groep

wilson-ranches-retreat-paard-3-alexandra

wilson-ranches-retreat-paard-1

wilson-ranches-retreat-paardrijden-usa-vlag

wilson-ranches-retreat-distels

Geniet van de BBQ

Geniet van de BBQ

Boeken bij Wilson Ranches Retreat

Een boeking maak je het makkelijkst op de website wilsonranchesretreat.com. De prijs is vanaf $115 per nacht en afhankelijk van het type kamer dat je boekt. De prijs is inclusief ontbijt. Er is ook WiFi maar verwacht er geen hoge snelheden, je bent diep in de natuur van Oregon. De tarieven voor het paardrijden zijn afhankelijk van de duur en worden altijd uitgevoerd samen met een ervaren gids. Daardoor is het ook voor families met kinderen een mooie activiteit.

Wilson Ranches Retreat

15809 Butte Creek Road
97830 Fossil, Oregon
Verenigde Staten
Telefoon: +1541-763-2227
E-mail: info@wilsonranchesretreat.com

 

 

Activiteiten in de buurt

In Fossil en de buurt van de ranch zijn verschillende andere activiteiten te doen:

  • Eten en drinken in Fossil’s enige lokale restaurant
  • Het High desert museum in Bend, Oregon over de Indianen cultuur
  • Anthony’s Restaurant in Bend voor verse lokale steak en Lobsters in het Old Mill district
  • Goedkope sneakers scoren bij de Nike outlet in Bend

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *