‘Wild’ wandelen door Oregon

Oregon staat bekend om haar mooie, ongerepte natuur waar vele wandeltochten mogelijk zijn. In het succesvolle boek van auteur Cheryl Strayed speelt de natuur in Oregon een grote rol. Dit bleef bij regisseur Jean-Marc Vallée niet onopgemerkt en hij besloot een verfilming van het boek te maken.

Het verhaal Wild gaat over een vrouw, vertolkt door Reese Witherspoon, die in haar eentje een wandeltocht maakt van 1.770 kilometer door de bergen van de Pacific Northwest, in o.a. Oregon. Deze film gaat op 3 december in première in Amerika en is vanaf 26 februari ook in Nederland te zien. Stap in de voetstappen van Reese Witherspoon en waag je aan een aantal van de wandelroutes die bewijzen dat Oregon een film waard is.
 
ZIE OOK: Top 5 culinaire routes door Oregon
 

Pacific Crest Trail

Deze trail is één van Amerika’s bekendste wandelroutes met prachtige uitzichten, ook wel scenic trails genoemd. De PCT, hoe deze trail bekend staat onder hikers, loopt van de grens met Mexico omhoog door Californië, Oregon en Washington State naar de grens met Canada. De tocht gaat dwars door het welbekende en ruige Cascade gebergte gelegen in Oregon. Om de volledige trail te kunnen doen moet je zo’n vijf maanden uittrekken. Vele reizigers pakken maar een gedeelte, dit doen ze in een dag, lang weekend of in een week. Er zijn vele mogelijkheden, zie hieronder een greep uit de mogelijkheden van deze trail in Oregon.

Pacific Crest trail Oregon

Pacific Crest trail Oregon

Crater Lake National Park

Crater Lake is het diepste kratermeer van Amerika met helderblauw water zoals je nog nooit gezien hebt en is gedurende het hele jaar toegankelijk. Op een zonnige of deels bewolkte dag is het uitzicht het mooist. Het kratermeer bedekt met een dikke laag sneeuw is ook zeer fotogeniek. Het is mogelijk om rondom het Crater Lake een prachtige hike te maken. Deze route staat bekend als een pittige route, maar de eerste paar kilometers zijn slechts een beetje opwaarts en het is de moeite waard. Volg de route met de klok mee en zie het prachtige kratermeer van dichtbij.
 

 

Crater Lake Oregon

Crater Lake


Bekijk meer Wandelingen op onze Oregon pagina

Comments are closed.