Klein Curaçao – het mooiste strand van Curaçao

De meeste toeristen op Curaçao kennen de strandjes bij Jan Thiel of Mambo Beach, of de idyllische baaitjes bij Lagun of Playa Kalki. Maar wist je dat het mooiste én grootste strand van Curaçao niet op Curaçao zelf ligt? Contributor Mark: Sla Klein Curaçao niet over!

Klein Curacao Mermaid beachhouse

Klein Curaçao

Witste en langste strand van Curaçao

Op ongeveer 13km van Curaçao ligt het kleine onbewoonde eilandje Klein Curaçao. Een echt paradijsje met hagelwit strand en de zee is er de mooist denkbare kleur blauw. Met een oppervlakte van 2 km² kun je in ongeveer een uurtje om het hele eiland lopen, waarbij je dan ook gelijk het langste strand van Curaçao afloopt. Echt een typisch tropisch eiland met een vervallen vuurtoren, een aangespoeld scheepswrak, een paar strandhutjes en verder he-le-maal niets. Heerlijk!

Klein Curacao vuurtoren

De vuurtoren van Klein Curaçao

Hoe kom je op Klein Curaçao?

Er zijn een paar partijen die dagtochten naar Klein Curaçao aanbieden. De bekendste is ongetwijfeld The Mermaid. Dit luxe en overdekte jacht kan ongeveer 60 personen meenemen. Je vertrekt ‘s ochtends rond 07:00 (vanaf Spaanse Water) en tegen 18:00 ben je weer terug. De hele dag is volledig verzorgd: bij aankomst op Klein Curaçao krijg je een ontbijtje, als lunch is er een all-you-can-eat BBQ-buffet en de hele dag door kun je gratis water en frisdrank pakken (bier tegen meerprijs). The Mermaid vaart op woensdag, donderdag vrijdag en zondag.
Vergelijkbaar met The Mermaid is een dagtocht met de Miss Ann.

Klein Curacao Mermaid en Miss Ann

De boten Mermaid en Miss Ann die je naar Klein Curaçao brengen

Wat kun je doen op Klein Curaçao?

Als je een dagje naar Klein Curaçao gaat, kun je uiteraard volop van het zonnetje genieten. Maar wat kun je er nog meer doen?

Verken het eiland

Loop eens een rondje over het eiland. Niet te missen is natuurlijk de vuurtoren die midden op het eiland staat, maar ook het totaal verroeste scheepswrak aan de noordkust is mooi om -van een afstandje- te bekijken. Ga niet op of in het scheepswrak, dat is echt gevaarlijk. Kijk ook een beetje uit voor de scherpe stenen die rond het scheepswrak liggen.
Klein Curacao zwemmen met zeeschildpadden

Turtle Time!

Als je met Mermaid of Miss Ann naar Klein Curaçao gaat, kun je bij hen spullen lenen om te snorkelen. In het heldere water zie je uiteraard de mooiste tropische vissen, maar je hebt grote kans om zeeschildpadden te zien! En als je écht geluk heb, komen er nog mooie grote roggen voorbij ‘zeilen’ of kom je dolfijnen tegen. Het mooie is ook dat veel zeedieren in de omgeving van Klein Curaçao niet heel bang meer zijn voor mensen, dus als je rustig aan doet kun je redelijk in de buurt komen.

 

ZIE OOK: Vier dagen naar Curaçao

 

Kitesurfen

Omdat het relatief rustig is in de branding van Klein Curaçao en doordat de kuststrook een lange rechte lijn is, is Klein Curaçao ook zeer geliefd bij kitesurfers. Midden op zee dus altijd wind! Let op: er is op Klein Curaçao geen kitesurf-shop waar je spullen kunt huren of les kunt krijgen. Regel dat dus op Curaçao.

Overnachten op Klein Curaçao

Wie wil er nou niet eens een keertje overnachten op een onbewoond tropisch eiland? De mooiste zonsondergang die je ooit gezien hebt, slapen op het strand en versteld staan van de sterrenhemel die je ‘s nachts kunt bewonderen. Eigenlijk wil je helemaal niet gaan slapen! Overnachten op Klein Curaçao is gewoon toegestaan, en een paar keer per jaar wordt er een “slaapfeestje” op Klein Curaçao georganiseerd.

Reserveer je plekje!

Eigenlijk kun je wel zeggen dat je vakantie op Curaçao past écht een ‘Caribbean Experience’ is als je ook op Klein Curaçao geweest bent. Het is echt anders dan de strandjes die je op Curaçao kunt vinden.

 

 

Maar denk er wel aan dat de dagtochten naar Klein Curaçao beperkt zijn. Sowieso wordt er al niet elke dag naar Klein Curaçao gevaren, en er kunnen per dag maar ongeveer 60 mensen mee op een boot. Tip: Je kunt al vanuit Nederland je dagtocht naar Klein Curaçao boeken. Dan ben je er zeker van dat je -letterlijk- de boot niet mist, én je betaalt minder dan wanneer je op het eiland pas je dagtocht boekt.

Klein Curacao aangespoeld jacht zeewrak vuurtoren

Klein Curacao met de drie herkenningspunten: aangespoeld jacht, scheepswrak en de vuurtoren.

Meer over Klein Curaçao

Er is veel te lezen over dit schitterende eilandje waar heel Curaçao trots op is. Lees op naarcuracao.com wat je nog meer op Klein Curaçao kunt doen.
> Meer over Klein Curaçao op naarcuracao.com

 

 

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *