Vier dagen naar Curaçao

‘Ben je gek geworden?’ vroeg een vriendin aan Contributor Chantal, toen ze vertelde dat 4 dagen naar Curaçao ging. Op zaterdag heen, op dinsdag terug. Als je dan door airberlin gevraagd wordt om mee te gaan op reis naar Curaçao, zeg je gewoon geen nee. Ook al is het voor slechts 4 dagen.

flighttracker

‘Maar die jetlag dan?’, vroeg weer een ander bezorgd. ‘En al die vlieguren voor eventjes daar zijn?’ Ik haalde mijn schouders op. Wat is nu tien uur vliegen als je er zon, zee en strand voor terug krijgt in plaats van storm en regen? Bovendien reisde ik met airberlin en zou ik die tien uur vermaakt worden met films en series kijken, boeken lezen en de nodige hapjes en drankjes. Prima dus.

En zo vloog ik op zaterdag met een groep reisagenten en iemand van airberlin naar Curaçao. De reis was om te promoten dat airberlin vanaf nu twee keer per week rechtstreeks op Willemstad vliegt vanuit Düsseldorf. Op zaterdag en op dinsdag. Dat maakt het mogelijk voor reizigers om bijvoorbeeld 11 dagen te blijven in plaats van een week of twee weken. Of voor zakelijke reizigers om slechts 4 of 5 dagen te gaan.

Ik had zelf nog niet eerder met airberlin gevlogen, maar het is allemaal prima bevallen. Lekker op tijd (Deutsche grundlichkeit) en een vriendelijke bemanning. Ook vliegen vanaf Düsseldorf beviel goed. De luchthaven is erg overzichtelijk en er zijn leuke winkeltjes en barretjes om de tijd te doden.

 

ZIE OOK: Reistip van Fred: Restaurant No 5 op Curaçao

 

Terug naar Curaçao. Wat doe je daar in slechts 4 dagen? Ik heb ervoor gekozen om op zoek te gaan naar de andere kant van Curaçao, om precies te zijn, de spirituele kant van het eiland. Wisten jullie bijvoorbeeld dat de naam Cura van het Portugese woord genezing komt? Dat is omdat in de tijd van Columbus hier een groep bemanningsleden met scheurbuik werd gedropt. Toen de kapitein van het schip later weer langs Curaçao voer, zag hij zijn mannen weer terug. Gezonder dan ooit. Het fruit op Curaçao had hen blijkbaar goed gedaan.

IMG_1448

 

 

Ik ontdekte ook dat Curaçao veel healers en krachtplekken heeft. Er wordt aan yoga gedaan en je kunt zelfs lachyoga doen. Er zijn kruidenvrouwtjes, die de meest geniale kruidenmengsels maken en ik heb de plek gezien waar Curaçao ademt. Dit allemaal dankzij Brenda van de blog Bijzonder Curaçao – waarvoor dank.

IMG_1628
IMG_1372

Uiteraard heb ik ook de leukste, meest bijzondere accommodaties bezocht, want dat is de niche op mijn reisblog. Curaçao heeft natuurlijk heel veel standaard all-inclusive hotels, maar als je goed zoekt, vind je er ook echte parels. Zoals Mondi Lodge, waar je je even op een hippie plek waant en schattige ezeltjes rondlopen, die heel erg graag geknuffeld willen worden.

IMG_1505

IMG_1582

Of vier dagen te kort waren voor een trip naar Curaçao? Ja natuurlijk. Ik had graag veel langer willen blijven. Maar ik had het echt niet willen missen. En nu ik hier in een grijs Nederland zit, wil ik maar één ding: terug naar de zon, de palmbomen en de zee! O en die jetlag… die was er uiteindelijk helemaal niet. Ik ben wel benieuwd. Zouden jullie voor 4 dagen naar Curaçao gaan als je de kans kreeg?

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

IMG_1983

IMG_1952

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *