Met Apple Watch je hotelkamer openen

Contributor Patrick was in Brussel te vinden om uit te zoeken hoe hij met Apple Watch en iPhone zijn hotelkamer kon binnenkomen zonder een vriendelijke goedemiddag van de receptie te horen…
Keyless checkin met Apple Watch bij aloft Schuman in Brussel

Steeds meer gemak

Hotelketen Starwood, bekend van W-hotels en het Le Meridien bieden sinds kort aan iedereen die SPG is (Starwood Prefered Guest) de optie om vooraf je kamersleutel te ontvangen. Na het maken van de boeking op de website of App ontvang je 24 uur van tevoren een push-bericht met daarin je kamer nummer en een digitale sleutel. Met deze sleutel kun je in theorie de receptie overslaan en direct naar je kamer gaan. Ik zeg in theorie omdat de wet in een aantal Europese landen dit verhindert. In Brussel, waar ik sliep in het Aloft Schuman Brussels is het verplicht om langs de receptie te gaan zodat zij aan de hand van je ID kunnen vaststellen dat jij het daadwerkelijk bent die in onderstaande kamer komt slapen.

Fijn om voldoende stopcontacten te hebben op Apple Watch en iPhone op te laden

Fijn om voldoende stopcontacten te hebben op Apple Watch en iPhone op te laden

 

 

Het vriendelijke goedemiddag kwam er dus wel toen ik me meldde bij de receptie. De SPG Keyless techniek is zo nieuw dat het activeren iets langer duurde maar dat had ik er graag voor over. Je kamerdeur openen met iPhone of Apple Watch, dat is toch tof en handig? Op de receptie balie stond een test-deur zodat ik direct kon kijken of het werkte. Met de App geopend op iPhone voor de kaartlezer houden sprong het lichtje na 1,5 seconde op groen en kon de deur open. Met Apple Watch precies hetzelfde. Open de SPG app, draai je pols en houd het scherm van je horloge voor de kaartlezer en het lampje wordt groen. Bijkomend voordeel is dat je de kamersleutel niet meer kunt vergeten binnen in je kamer. Op weg naar het ontbijt of de spa wil ik die nog wel eens binnen laten liggen en dan moet ik, in badjas, naar de receptie lopen voor een nieuwe kaart. Dat moment zal me dus niet meer gebeuren!

 

ZIE OOK: Sesam open U

 

Op dit moment kan het systeem maar 1 sleutel uitgeven. Reis je samen dan moet je altijd samen de hotelkamer binnen gaan. Met de gewone kamersleutels kan de receptie 2 sleutels afgeven. Dat is vaak handiger. Maar voor de zakenreiziger of blogger die alleen reist is het perfect.

De SPG App vraagt of je keyless checkin wilt gebruiken

De App vraagt of je keyless checkin wilt gebruiken

De Starwood App toont de keyless status

De App toont de keyless status

Pushbericht over klaarmaken van de kamer

Pushbericht over klaarmaken van de kamer

keyless-checkin-aloft-brussel-lokale-wet

Aloft kamernummer op Appe Watch

Kamernummer op Appe Watch

Welkom bij Aloft Schuman op Apple Watch

Welkom bij Aloft Schuman op Apple Watch

Deur openen met iPhone

Deur openen met iPhone

Openen van de hoteldeur met Apple Watch

Openen van de hoteldeur met Apple Watch

Uitchecken en de rekening wordt via email verzonden

Uitchecken en de rekening wordt via email verzonden

De voor- en nadelen

Voordelen:

  • Het gevoel van vrijheid
  • Niet meer in badjas naar de receptie vanwege een vergeten kamersleutel
  • Skip de receptie (buiten Europa) met inchecken én uitchecken

Wat kan er beter:

  • Het openen van de deur kan sneller
  • Je krijgt maar 1 sleutel, als je met een partner reist is dat niet handig
  • Ben je Booking.com fan? dan heb je pech, SPG Keyless werkt alleen als je rechtstreeks boekt.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *