Open je kamer met je smartphone in Aloft hotel

Internationale hotelketen Starwood Hotels & Resorts introduceert SPG Keyless in Aloft Brussels Schurman; het eerste systeem ter wereld waarmee hotelgasten hun smartphone kunnen gebruiken als sleutel.
apple-watch-w-hotel-londen

Ook kunnen leden van Starwood Preferred Guest (SPG), het bekroonde loyalty-programma van Starwood, vanaf vandaag hun hotelkamer openen met de SPG App voor de Apple Watch. Met de Apple Watch kan iedereen letterlijk in een handomdraai een Uber-taxi bestellen, inchecken voor vluchten, dinerreserveringen maken en vanaf nu ook hotelkamers openen.

Sesam open u!

Met SPG Keyless en de SPG-app voor de Apple Watch kunnen gasten van Aloft in Brussel als eerste in de Benelux hun hotelkamer openen zonder dat een sleutel nodig is. Ook kunnen ze mobiel inchecken en gemakkelijk hotelinformatie vinden zoals het hoteladres, kamernummer, bevestigingsnummer, routebeschrijving en SPG-accountgegevens, allemaal in een oogopslag.

 

ZIE OOK: Emirates lanceert app voor Apple Watch

 

SPG Keyless is niet alleen beschikbaar in Aloft Brussels, maar ook in meer dan 100 andere Aloft, Element en W hotels ter wereld. De voorziening wordt in hoog tempo uitgerold en is binnenkort ook beschikbaar voor het nieuw te openen W Amsterdam en voor 30.000 deuren in 150 Aloft, Element en W hotels wereldwijd. Meer dan 130.000 SPG-leden uit 130 landen hebben zich al aangemeld voor SPG Keyless.

 

 

“Starwood maakt zich sterk voor mobiele en digitale innovatie en we zijn blij dat we het eerste hotelbedrijf ter wereld zijn waar gasten kunnen inchecken en de deur van hun kamer kunnen openen met hun mobiel of Apple Watch,” aldus Mark Vondrasek, Senior Vice President van Distribution, Loyalty and Partnership Marketing bij Starwood Hotels & Resorts. “In de mobiele wereld van vandaag hebben mensen steeds hogere verwachtingen van hoe technologie hen kan helpen bij alledaagse handelingen. Via de Apple Watch kunnen we contact houden met onze gasten en hen de informatie geven die ze nodig hebben op een overzichtelijke, maar toch stijlvolle wijze.”

Tik met de vingertop

Door een simpele tik met de vingertop krijgen gasten direct toegang tot functies als:

  • Keyless overnachten: na aanmelding voor SPG Keyless toont de Apple Watch automatisch het kamernummer en gasten kunnen de Apple Watch gebruiken om hun hoteldeur open te maken. Inchecken aan de hotelbalie is dan niet meer nodig
  • De weg vinden als een local: zodra gasten in de stad van bestemming aankomen ontvangen zij het hoteladres en een routebeschrijving die rekening houdt met de locatie waar gasten zich op dat moment bevinden. Deze route is beschikbaar in de gekozen standaardtaal en in de plaatselijke taal. Gedurende het verblijf biedt de app informatie over vervoersopties, inclusief een schatting van de kosten.
  • Inchecken zonder rompslomp: gasten kunnen hun reserveringsgegevens en bevestigingsnummer in een oogopslag bekijken zodat ze probleemloos kunnen inchecken.
  • In de toekomst kijken: de app toont de naam en een foto van het hotel waar de gast op dat moment is, maar ook informatie over maximaal vier eerstvolgende overnachtingen in andere Starwood-hotels.
    Status bekijken: SPG-leden kunnen de gegevens van hun SPG-account bekijken, krijgen een melding als er nieuwe Starpoints worden bijgeschreven en ontvangen een felicitatie als ze naar een hoger lidmaatschapsniveau zijn gepromoveerd.
  • Talenwonder: de SPG-app is op dit moment beschikbaar in het Engels, maar werkt straks ook in het Chinees, Japans en Spaans.

sgp-app-apple-watch

Voor de introductie van SPG Keyless heeft Starwood samengewerkt met ASSA ABLOY, wereldwijd leider op het gebied van technologische oplossingen voor het openen van deuren, om een geheel nieuw slot met bluetooth-functionaliteit en sleutelvrije software te ontwikkelen. De software herkent op een veilige manier mobiele apparaten en maakt hiermee verbinding. Dit kan vanaf nu ook met de Apple Watch.

Comments are closed.