Bespaar met de Brussels Card

Geld besparen tijdens je bezoek aan Brussel? Het kan met de Brussels Card! De Brussels Card is een pas waarmee je toegang krijgt tot veel musea en het openbaar vervoer in de Belgische hoofdstad Brussel.

Wat is de Brussels Card

De Brussels Card koop je tegen een vast bedrag voor 24, 48 of 72 uur. De actuele prijs is €24 (24 uur), €36 (48 uur) of €43 (72 uur). Na aanschaf krijg je een fysiek pasje dat je op locatie laat zien en/of moet scannen om gebruik te maken van de voordelen die deze biedt.

Bij aankoop krijg je een handige plattegrond van de stad en een boekje met uitgebreide informatie van alle partijen die meewerken aan de card. Dit zijn er namelijk meer dan de musea die gratis entree geven voor kaarthouders. Je krijgt namelijk ook korting bij diverse toeristische attracties, rondleidingen, horecagelegenheden en winkels.

brusselcard

Besparen met de Brussels Card

Of de Brussels Card voordelig voor je is, hangt af van de activiteiten die je onderneemt tijdens een bezoek aan Brussel. We geven je vier voorbeelden om te illustreren wanneer je met de kaart geld bespaart of je beter voor losse entreebewijzen kunt kiezen.

1. De budgetreiziger

Je bent een dagje in Brussel en wilt zo veel mogelijk zien. Als echte budgetreiziger ga je niet in de zomer, maar op een regenachtige herfstdag. Je bekijkt de kledingcollectie van Manneken Pis in het Broodhuis. Je neemt de metro naar het Jubelpark voor de archeologische collectie in het Jubelpark museum. ‘s Avonds moet er in het hostel een biertje worden gedronken, maar voor het zo ver is, maak je kennis met heel veel nieuwe muziek en technologie in het muziekinstrumentenmuseum.

Advies: Losse entreetickets zijn net iets goedkoper dan een Brussels Card voor 24 uur. Maar vergeet niet dat je ook een aantal keer met het openbaar vervoer moet. Daarom is het toch goedkoper en praktischer een Brussels Card aan te schaffen.

Brusselscard

2. Ouders met jonge kinderen

Met de kinderen ga je in een weekend naar het Atomium en Mini-Europa. Je gaat hier naar toe met de metro. Op dag twee wandel je door het centrum. Daarnaast bezoek je Autoworld voor de gave auto’s en ga je naar het kindermuseum waar je kinderen lekker kunnen spelen.

Advies: Geen Brussels Card. De kaart is namelijk niet geldig in het kindermuseum en geeft ook geen gratis entree tot Atomium en Mini-Europa maar wel een kleine korting. De korting haalt het echter niet bij de kosten van de kaart.

Brusselscard

3. De cultuurliefhebbers

Je verblijft in een boutique hotel net buiten het centrum en wilt zoveel mogelijk genieten van de kunst in de Belgische hoofdstad. Je gaat naar het Paleis van de Schone Kunsten en het Horta huis voor de Art Nouveau stijl. Ook bezoek je het Art & Marges museum. Op dag twee bezoek je het het Old Master Museum met schilderkunst uit de 15e en 18e eeuw. Ook maak je een wandeling door het oude centrum waar je twee mooie oude huizen van binnen bewondert, namelijk het musea van de stad Brussel en het Autrique huis.

Advies: Schaf een Brussels Card aan voor het weekend. Met de losse entrees voor de musea ben je veel meer kwijt, bovendien kan je nu ook korting krijgen op diverse fijne restaurants.

Brusselscard

4. Vrienden op een vrijgezellenweekend

Samen met je vrienden ben je vooral in Brussel om bier te drinken. Je slaapt in een budgethotel buiten het oude centrum. Naast het bierdrinken wil je ook nog wel wat doen. Het Belgisch Brouwersmuseum mag natuurlijk niet ontbreken. Voor gave auto’s gaan jullie ook nog naar Autoworld en voel je weer even kind in het Belgisch Stripmuseum.

Advies: Schaf een Brussels Card aan voor 24 uur en bezoek alle bezienswaardigheden op een dag. Voor de andere dag koop je een kaart voor het openbaar vervoer.

Voor meer informatie bekijk de website: Brusselscard.be

Brusselscard

 

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *