De 5 mooiste musea in Maastricht

Dat je in Maastricht kan winkelen, weten de meeste mensen wel. Maar heb je er ook al eens musea bezocht? Contributor Aniek woont in Maastricht en tipt haar vijf favoriete musea in Maastricht. Van hedendaagse kunst tot middeleeuwse houtsculptuur en ondergrondse gangen.

Bonnefantenmuseum Maastricht

Bonnefantenmuseum Maastricht

 

Bonnefantenmuseum

Om het Bonnefantenmuseum kan je niet heen. Vanaf de Servaasbrug valt je oog direct op het kenmerkende museumgebouw, ontworpen door de Italiaanse architect Aldo Rossi. Het museum heeft een uiteenlopende collectie, van oude schilderkunst en sculptuur tot hedendaagse kunst, en nu een tentoonstelling over Aldo Rossi. En ook kinderen vervelen zich hier niet; het museum biedt leuke kinderactiviteiten aan en in de zomer kan je op sommige momenten de toren beklimmen. Mooi uitzicht over de stad gegarandeerd!
Bonnefantenmuseum – Avenue Ceramique 250 – www.bonnefantenmuseum.nl

De schatkamer van de Sint Servaas

Direct aan het Vrijthof kijk je in de schatkamer van de Sint Servaasbasiliek je ogen uit. Hier vind je religieuze kunst en kunstvoorwerpen, middeleeuwse edelsmeedkunst die tot de kostbaarste in Nederland behoort, reliekhouders, liturgische voorwerpen de zogenaamde ‘sleutel van Sint-Servaas’.
Schatkamer Sint Servaas Basiliek – Keizer Karelplein 5 – www.sintservaas.nl

Mosasaurus Natuurhistorisch Museum Maastricht

Mosasaurus Natuurhistorisch Museum Maastricht

 

Leuk voor kinderen!

Vooral leuk voor kinderen is het Natuurhistorisch Museum. Hier maak je kennis met de natuur rondom Maastricht. Je staat oog in oog met de reusachtige mosasaurus Bèr, ontdekt er fossiele vissen uit de Krijtzee en bekijkt in het aquarium vissen uit de huidige Limburgse beken. Er valt altijd genoeg te ontdekken en te doen!
Natuurhistorisch Museum – De Bosquetplein 6-7 – nhmmaastricht.nl

 

Marres

In het hart van de historische binnenstad van Maastricht, op een paar minuutjes lopen van het Vrijthof, ligt Marres. Hier worden kunst en cultuur in de breedste zin van het woord verkend: van artistieke experimenten tot tentoonstellingen. Én je drinkt er een goede kop koffie of dineert er heerlijk in de prachtige stadstuin.

Marres – Capucijnenstraat 98 – www.marres.org

Fort Sint Pieter en Sint Pietersberg

Fort Sint Pieter en Sint Pietersberg

 

Fort Sint Pieter en Sint Pietersberg

Het fort op de Sint Pietersberg dateert uit 1701. Ooit diende het ter bescherming van de stad, dankzij de strategische ligging en het goede uitzicht. Tegenwoordig is het fort opengesteld voor publiek en kan je een rondleiding krijgen door het fort en de ondergelegen mergelgrotten. Ooit is Napoleon hier doorheen gelopen!

Fort Sint Pieter – Sint Pietersberg- www.maastrichtunderground.nl

 

 

Comments are closed.